MTS-ova aplikacija ti nudi tu opciju još i pre isteka ugovorne obaveze, ne znam koliko tačno, a
ovde piše da je tri meseca, što mi se iskreno čini previše za današnje prilike. U svakom slučaju, to ti nije važno, pošto kažeš da je juče istekla, ali čisto naglašavam da ponuda u aplikaciji nije relevantna, jer se pojavljuje ranije. I meni je, inače, čudno to sa čekanjem 24 sata, jer znam ljude koji su iz MTS-a prenosili u A1 isti dan, ali ako ti je stigao SMS, prenos je stvarno odbijen.
Što se tiče glavnog utiska, jesu yettelovci poznati po agresivnoj prodaji, a tako je po mom iskustvu bilo i pre tipa 15 godina u Telenoru, kada sam potpisao prvi postpejd ugovor. Kad god dođem kod njih, godinama unazad pokušavaju nešto da mi uvale, da se tako izrazim. Ali makar mi je to jedina zamerka, dok drugih, srećom, nemam. Sa ostalim operaterima je suprotno, zaposleni su mi uvek bili super, ali zato je bilo problema sa uslugom...
Evo isto jedan primer za Yettel, zimus mi je radnica (stara, radi već godinama) iz lokalne poslovnice maltene otela telefon iz ruke da mi aktivira Safe Net, naravno, bez ikakve napomene da je besplatan samo prva tri meseca. Ja sam to ipak znao, pa sam ga deaktivirao svega nekoliko dana kasnije, pošto mi svakako ne treba, a valjda ni ne funkcioniše kad već imam podešen svoj privatni DNS. Znam da nisam jedini sa tim iskustvom, a čini mi se da je i ovde neko to pominjao.
Još nečeg se sad setih, makar u mojoj lokalnoj poslovnici se desi da "zaborave" da pomenu da je uz kupovinu uređaja obavezno osiguranje (ako je uopšte stvarno obavezno, ali oni tvrde da jeste), ili ne objasne da može da se deaktivira i slično. Smešno mi je bilo i to što su mi poslednji put bez pitanja dali kesu za jedan dinar (pride podeljenu na rate od po nekoliko para), ali za nju sam zaboravio da makar u šali pitam da li je obavezna.
I tako, ispade sad da sam ih popljuvao, ali nije to bila namera, prosto sam preneo utiske ovim povodom. 😂