He-man - najveći neprijatelj svih poštenih devojaka
Šalu na stranu. Pre nekoliko godina,dok sam živeo u stanu, žena mi naloži da se otarasim svih mojih "gluposti" koje su zauzimale prostor. Između ostalih i kutija Mastersa. Oko 30tak.
I tako ja oglasim na kp originale, a kopije dam mojim alamanima da se igraju. Zove me lik, hoće da kupi sve, nekih 5-6 komada. Pita da li imam još neki. Ja kažem imam samo kopije. On u ekstazi - kao, imaš kopije. Ja kao - da. I ladno oće da kupi kopije. Ne pita za cenu. Ja se pitam u sebi WTF. Kad mi lik objasni. Originale pravio Mattel. Ima ih pun k. A bootleg se pravili samo u staroj jugi. Jugoplastika. Mi smo bili tada Kina za ceo istočni blok. Tipa, originali se nisu prodavali u istočnom bloku, ali smo mi mogli da prodajemo kopije. Po dosta nižim cenama. Stariji od nas se sećaju kauboja i indijanaca Baravelli western i sl. A i kvalitet je bio lošiji pa ih ima malo preživelih. I na kraju, ne prodam originale, prodam kopije. Uzmem nekoliko stotina eu za kopije Mastersa. Lik je posle to dalje prodavao na ebay po dvostruko većim cenama. Tipa meni davao 30-40eu a on davao od 60 do 90eu.
Tada sam prodao i celu kolekciju GI Joe, Bravelli figurice, kompletne koolekcije Svet Kompjutera, Računari, PC Press... Stripove Cat Claw, Mister No, naravno i Masters... Čak i celu kolekciju aviončića sa kioska. E da, čak nisam prodavao najboljim ponuđačima. Samo koga bi zgotivio. Tako sam liku koji je uzeo celu kolekcoju Sveta kompjutera (od prvog broja) spakovao sve u kola i dovezao za bg. Mister No završio u Beču.
Suma sumarum - 2k eu. Ispraznio sam celu sobu i nspravio dečiju. Tad imao jednog, posle došlo još dvoje.