Šta je novo?

Najpovoljniji mobilni operater za putovanja po Evropi

Mah, previše cimanja za takav esim. Svakako meni svejedno, ja sam mali potrošač interneta na odmoru :) verovatno će poslužiti i neki drugi esim.

Net2go e-sim pocinje da trosi dane (7, 10, 15) kada se instalira esim kartica od Net2go ili kada se aktivira onog dana kad se udje u Grcku?
(nista ja ovo ne kontam)
Instalacija esim je jedan proces, a aktivacija je nastavak instalacije koji se moze odloziti ili je aktivacija neodloziv postupak kojim se nastavlja instalacija i ujedno vrsi aktivacija Net2go esim ?
Mogu li kupiti Net2go esim nekoliko dana ranije, poneti na papiru QR kod pa instalirati u GR i ujedno aktivirati (ako mora proces instalacije i aktivacije odma da se uradi)?
:eek:

Da li grcke esim kartice od Comsote, Vodafone ... (koji god da su jos operateri na njihovom trzistu) imaju u ponudi esim samo za net (neogranicen pozeljno radi gleldanja tv, kosarke i fudbala) i posto su ?

Mogu li kupiti Net2go esim nekoliko dana ranije, poneti na papiru QR kod pa instalirati u GR i ujedno aktivirati
Najpametnije ti je da odstampas QR kod ili da ga skeniraš sa drugog tel kada uđes u Grčku, a da li mozes da je aktiviraš u Grčkoj moras da proveriš sa operaterom (neki operateri zahtevaju da se prvo njihove kartice aktiviraju u matičnoj državi pa tek onda moze u EU da se koristi net).

Da li grcke esim kartice od Comsote, Vodafone ... (koji god da su jos operateri na njihovom trzistu) imaju u ponudi esim samo za net
Cosmote nema eSIM, ali ima najbolju ponudu - neograničen net 30 dana - 13€. Moras da uzmeš karticu u poslovnici sa pasošem ili da je narucis na grcku adresu pa da identifikaciju prođeš onlajn. Aplikacija za karticu se zove whatsup cosmote i tu mozes da je dopunjuješ po potrebi

Vodafone ima ponudu neograničen net 30 dana 15€ sa eSIM na vodafonecu.gr ali moras da upises grcku adresu (npr. hotela/apartmana) i grčki broj telefona (pitaj vlasnika apartmana/hotela ako je voljan da ti da njegov), takođe mozes i fizičku karticu kod njih u poslovnici uz pasoš.

3. mreža se zove NOVA (nekadasnji Wind) i ne bih je preporučio za manja mesta vec iskljucivo za veće gradove. A nije im ni ponuda za Prepaid toliko dobra.

Dobra alternativa je Orange Flex (poljski operater), mesec dana imas bilo koji njihov plan za 1PLN (za svaki plan ide različita količina neta za EU), pa posle samo otkazes. Sve ide preko aplikacije.

Net2go e-sim pocinje da trosi dane (7, 10, 15) kada se instalira esim kartica od Net2go ili kada se aktivira onog dana kad se udje u Grcku?
(nista ja ovo ne kontam)
Instalacija esim je jedan proces, a aktivacija je nastavak instalacije koji se moze odloziti ili je aktivacija neodloziv postupak kojim se nastavlja instalacija i ujedno vrsi aktivacija Net2go esim ?
Mogu li kupiti Net2go esim nekoliko dana ranije, poneti na papiru QR kod pa instalirati u GR i ujedno aktivirati (ako mora proces instalacije i aktivacije odma da se uradi)?

Da li grcke esim kartice od Comsote, Vodafone ... (koji god da su jos operateri na njihovom trzistu) imaju u ponudi esim samo za net (neogranicen pozeljno radi gleldanja tv, kosarke i fudbala) i posto su ?
Aktivira se kad se prvi put spojiš na neku od grčkih mreža, ili ako živiš blizu Hrvatske pa slučajno uhvati Telemach mrežu

(nista ja ovo ne kontam)

ja sam kupio i aktivirao iz srbije, dan pred put. prijavila se kartica normalno na nasu mrezu. uzeo na 10 dana a bio sam u GR 9 dana, tako da nisam gledao da li je pocela da vazi cim sam kupio ili kada sam usao u grcku.

Sta od eSIM uzeti za Italiju. Imam Net2go uzet za HR koji je do juče radio ok u Italiji dok nije pala kiša🤣. Neki predlog ne pitam za cenu samo da je dobar net.

Ja planiram Lyca mobile:

Navodno koristi Vodafone mrežu pa bi trebalo da je ok domet manje-više svuda.
Ja sam uradio online registraciju pre puta, proslo 24h od registracije, dosao u Italiju da bi mi stigao mail da posaljem sliku pasosa i adresu gde cu biti, i posle jedno 4-5 sati je proradilo. U Milanu, Como-u i Bergamu, u proseku oko 150/100 skoro sve vreme 5G ili LTE osim kada smo isli vozom, tu je padao na 4G

Ja planiram Lyca mobile:

Navodno koristi Vodafone mrežu pa bi trebalo da je ok domet manje-više svuda.
Zavisi to mnogo od lokacije, meni se srpski A1 kačio na Vodafone u Milanu, i net je u delovima grada bio baš užasan (iako 5G).
Hrvatski A1 se kačio na Iliad na tim mestima i bio mnogo bolji.

Da javim da Bonbon za 5 eu 12 GB Bugarska- Paralija radi solidno i zavrsava poso
IMG-20250818-WA0015.jpg

U GR trenutno, Toroni, Sitonija. Tri Orange Flex esim paketa prže. Najjeftinije i najpouzdanije. Išli preko BG, neosetan prelaz iz zemlje u zemlju. Ovde se kaci uglavnom na VF, ali radi i na Cosmote.

Za 7 dana samo.

Turci su skoro blokirali neke esim aplikacije, tako da treba proveriti koje rade. Od lokalnih operatera samo lično, koliko znam, jer mora pasoš. Malo su zategnuti što se toga tiče.

Nazad
Vrh Dno