Šta je novo?

Starlink ponovo pomerio Srbiju

@M J verujem da imaju više antena koje su usmerene ka satelitu kada tako dobro radi? Gledao sam neke pakete i brzine, na 150 ljudi ti paketi ne bi mogli da drže dobar i stabilan net. Jedino da je sa više antena, pa se to posle deli na rutere...

Не користе сви вифи, доста људи је на мобилном нету, а и не висе сви који су на вифи по стриминзима и сл.

Ne pita Starlink nista, bukvalno je mogao vlasnik hotela da naruci kao privatno lice i tako ustedi dosta, sto mnogi i rade... Ili da se prebaci, veoma je flexibilno, postoji samo ogranicenje da mora da prodje neko vreme da bi moglo da se prebaci (120 dana od kupovine ili 90 dana od aktivacije ) i posle toga mora da bude aktivan jos 90...

Sto se tice opreme ona moze biti ista i za fizicka lica i poslovne korisnike, zavisi od toga sta se naruci, cak i kad se prelazi sa biznis na privatni opciona je promena opreme...

Ono sto pravi razliku je prioritet koji imaju biznis korisnici...

U ovom konkretno slucaju, i slucajevima kad ga koristi veliki broj ljudi, mnogo je bitniji hw na koji se kace krajnji korisnici odnosno AP nego sto ce problem biti Starlink konekcija...

Zet treba da uzme starlink, pa samo da pitam ako neko ima informaciju. Uzima Roam paket, jer ga neće koristiti u Nemačkoj. Da li se potpisuje neki ugovor na 6/12/24 meseca da se plaća svaki mesec, ili se po potrebi aktivira? On bi uzeo sad za Mongoliju mesec dana, pa kada dolazi u Srbiju i planira da ide u vikendicu, aktivirao ponovo.

Takođe, da li radi rezidencijalni paket u drugim državama? I da li i on može da se uzme bez obaveze da se plaća svaki mesec?

Placa se mesecno, nema ugovorne obaveze, mozes da ga otkazes u svakom trenutku ( Roam moze i da se pauzira, svodi se na slicno jer je otkazivanje i nastavak prosto logovanje i placanje ali postoji rizik da se popune svi kapaciteti pa da mora da se ceka, realno zanemarljiv)

U Srbiji ce moci da koristi dva meseca pa ce blokirati, onda se iskljuci uredjaj na dva dana i moze da se koristi ponovo dva meseca...

Ovo za Srbiju misliš na Roam? Residential svakako neće raditi? Negde sam pročitao da postoji šansa i da residential radi, ali sa nižom brzinom i tako nešto.

I da li se roam može nekada prebaciti na residential?

Da, mislim na roam… ja nisam uspeo sa residential ovde, pričaju po netu da može ali znamo da pričaju svašta… ako neko ima realna iskustva nek podeli ovde…

Možeš da menjaš pakete bez problema…

Probaću ja ovih dana residental, pošto sam ga uzeo bio za vikendicu u Hrvatskoj, al sam poneo Starlink nazad za Beograd, baš da bih isprobao jel radi.

Vidim da su na Kosovu i Metohiji smanjili cenu sa 60€ na 40€ i nude besplatnu opremu uz korištenje na 12 meseci. Drugde u regionu ne vidim sličnu ponudu.

Nazad
Vrh Dno