Šta je novo?

NASA planira izgradnju nuklearnog reaktora na Mesecu - OK, ali koje su pravne posledice takvog poteza

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Rusi-i-Kinezi-na-Mesecu-nuklearni-reaktor.jpg

NASA planira izgradnju nuklearnog reaktora na Mesecu – OK, ali koje su pravne posledice takvog poteza​

NASA izgradnja nuklearnog reaktora na Mesecu mogla bi postati ključ dugoročnog prisustva i uticaja država u svemiru, a zakon to ne zabranjuje

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-...k-ali-koje-su-pravne-posledice-takvog-poteza/

Dal' iko od zemalja uopste ima base station na mesecu.. u tom slucaju je izgradnja nuklearne elektrane krajnje dobrodosla?
Ima li ih?
I ako nekim sluajem postoje, Roland Emmerich je vec u post produkciji sa novim filmom..on location snimljen!

Poslednja izmena:
ван аленов појас је проблематичан. после нема бриге.

Ja ne znam ko se od velikih sila još brine za pravne posledice? Šta smaraju.
Hoćeš reaktor? Postavi ga, nije da možemo nešto da učinimo protiv toga.
Kao da nema gomila smeća koje leti oko planete, ko zna da li ima i tamo neki nuklearni materijal koji čeka da padne nazad na zemlju.
Mene više brine Apophis koji će proći na pljuvomet od zemlje.
In 2029, the asteroid Apophis will make a very close but safe flyby of Earth, passing within 32,000 kilometers (20,000 miles) of the surface on April 13.
Inače je tada petak 13.

Батали с петкем тринестим, Жак де Моле се одавно кува у 9 кругу.

energiju prenose Teslinim zracima

A samo staviš kamp prikolicu, to je i onako samo za vikend, nećeš da živiš na Mesecu sigurno.

Ja sam cuo iz pouzdanih izvora da se ipak predomislili, nece na mesecu, kazu da im se vise isplati na jupiterovom satelitu Evropa. Ortak mi preneo info, sad ne smem da kazem odakle mu posto je pod NDA ugovorom, i da je ova informacija o mesecu zastarela, i da su to bili planovi pod vladavinom Dzoa.

Teško da će teme kao što su igra, sport i muzika dati neku novu tehnlogiju za put u svemir. Eventualno sportski ribolov, pa lansiranje štapovima. Što se tiče satelita Evropa, sumnjam da je informacija tačna. Amerikanci neće da pristanu na to.

Samo svinjske nogice Bajo moj!!!

Nazad
Vrh Dno