Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Taj Homicide sam gledao parcijalno kad je bio aktuelan na TV i odličan mi je bio ali nikad nisam odgledao kako valja, trebalo bi to ispraviti. Jel to beše ima samo u nekom skrnavom kvalitetu ili sam pomešao?
Uradjen je remaster baš pre nego sam.počeo da gledam. Ja sam razvukao jer me tih prvih par sezona malo smaralo iako su kvalitetne ali nemaju nit kao sezone posle. Razvoj likova je fenomenalan.

Trazis snimke sa peacock platforme. Pcok u nazivu stoji.
Moguće da su nam kriterijumi i očekivanja sa ove vremenske distance drugačiji, ali, prva epizoda The Wire, kadar na
mrtvog lika na podu a lik trepće!
Nakon te scene ima još jedna slična. Da ne otkrivam sad.
Šta nije jasno postmortem namignitis

I ja imam isti problem sa The Wire, jos pre sam poceo sa prvom epizodom, i nekako mi se nije dalo dalje. Ne znam koliko treba vremena. Mozda jos par epizoda probati, tematika mi onako nije privlacna.

GOT sam izgurao celu 1. sezonu, i par epizoda iz druge, i stvarno ne mogu dalje, odustao sam skroz.

Ozark sam pogledao prvu sezonu, solidno, moze se gledati. 7/10, ne znam kako ide kvalitet dalje, moglo bi malo bolje.
Ja npr nisam mogao dalje od prve ep, govorim za Ozark. U vreme kada je izašla poredili je sa BB. Prva epizoda mi delovala previše naivno i zbrzano. Pokušao dva puta i ne vredi.
P.S. Kada pričamo o serijama meni su u top tri BB, The Wire i Sopranovi. Moglo bi se sve reprizirati, sve je gledano pre xy godina.

Mozda je problem sto tek sada gledate The Wire. U stvari siguran sam da je problem do te vremenske distance. Ja sam The Wire gledao jos davne mislim 2005-2006. Dok se prikazivala nije bila toliko popularna. Za njenu popularnost je "kriv" internet. Jedna od retkih serija koja je dostigla kultni status na taj nacin.
Ali prva scena...
Dijalog izmedju dva detektiva...
To me je odmah kupilo...

Vidiš, ja sam skontao da Meknalti priča sa nekim likom iz kraja, a ne sa drugim detektivom.

I ja mislim da je to lik iz kraja.

I jeste lik iz kraja. Čak nije ni glumac.

In the very first scene of the very first episode of The Wire (“The Target”), Detective Jimmy McNulty is sitting on a stoop talking to a man named “The Witness” — actually a real-life Baltimore resident playing himself

Poslednja izmena:
I jeste lik iz kraja. Čak nije ni glumac.
Dejvid Simon bogotac, za prvu scenu pilot epizode pokupi random lika iz kraja da glumi samog sebe. Nisam znao za ovo.

Btw hvala za homicide info kolege, počinjem čim nađem malo vremena.

Poslednja izmena:
Ja npr nisam mogao dalje od prve ep, govorim za Ozark. U vreme kada je izašla poredili je sa BB. Prva epizoda mi delovala previše naivno i zbrzano. Pokušao dva puta i ne vredi.
P.S. Kada pričamo o serijama meni su u top tri BB, The Wire i Sopranovi. Moglo bi se sve reprizirati, sve je gledano pre xy godina.
Da BB nema konkurenciju, tri puta sam pogledao u nekim razmacima od 3godine. Better Call Saul mi je isto legla bas. Meni jos Chernobil, Shameless, Black Mirror (doduse varira kvaliteti), i Dexter pola sezona. Onako odskacu.
Ne znam sta ima bas jako dobro od serija da nisam pokusao. Prelistacu preporuke malo.

Citiracu Tarantina od pre 20 dana:
"Nijedna serija nikada ne moze da bude dobra kao film"

Silo, From, Severance... sezone posle prve = sapunica.
A i uopste, nijedna misterija serija nije dozivela taj hajp kao sto je mozda Lost doziveo prvih 2-3 sezone, sve ostalo recycle bin.
To je tad bilo novo pre 20 godina, ti klifhengeri, sada je to recept tj. pitch za prodaju streaming servisima.
I nikad, ili jako retko, diliveruju posle!

Volim (mini) TV serije cija se radnja zavrsava u prvoj sezoni.
Ostalo, sto se razvlaci na vise sezona, je u 90% slucajeva ocena na konto pilot epizode... krshh i vec vidjena sapunica.

EDIT: kod serija zadnji cin mozes da razvuces kao mocarelu na pici, do beskonacnosti... dokle god studio/servis placa...
Kod dobrog filma moras da sve spakujes, od pocetka pa do kraja, u 120-180 min.

Jesi cuo nekada za X Files?....:D......i planetarni hajp koji je ta serija imala tokom 10ak godina prikazivanja?

Btw,meni serije mogu biti bolje od filmova (naravno to bas uvek nije slucaj) jer imaju mnogo vise sadrzaja za fanove i duze traju....npr meni je jedan od omiljemih filmova Mad Max 2,veliki sam fan....ali to je to jedan film (koji sam gledao 100 puta i naucio napamet) i nema vise....a sta bih dao za seriju (makar od 10,20 epizoda) koja prati dogodovstine i avanture Mad Max-a...

nisam nikada cuo za X Files, m'kay? :D
Niga pliz... kvotovao si cistu istinu!

Lm, cudi me da se skoro niko ne javlja u ovoj temi u vezi, po meni najbolje 2025 serije, Dexter: Ressurection
Rezija vrh, pisanje vrh, ceo lajnap vrh, Dexter u starom fazonu

Stao sam na E05, i cekam kraj da bih izbindzovao, jer svaka ima 45-55 min izuzetno kvalitetnog programa!
Da mi je neko rekao pre, da Dexter nastavak ima sanse da bude ovako dobar... ne bih verovao, iako sam nakon prve 2 epizode u ovoj temi pisao..!
...kako ga volem...

Poslednja izmena:
Tematika slicna, ali da ne spojlujem u vezi manhunta...
(y)

@shamanNS
Koji si hejter...ja bi te, da sam mod, banovao na 48h! 🤪
Ne na 7 dana, ne na mesec dana... jer si mi alt, i to je vec svima ocigledno, ali na malo (48h) da! :)
Malo da obojica odmorimo... 😂

Poslednja izmena:
Eto challenge-a, samobanujte se na 48h, da vidimo možete li da izdržite ;)

Dextera nisam gledao ranije, počeo ovu novu sezonu i deluje skroz ok.

nisam nikada cuo za X Files, m'kay? :D
Niga pliz... kvotovao si cistu istinu!

Lm, cudi me da se skoro niko ne javlja u ovoj temi u vezi, po meni najbolje 2025 serije, Dexter: Ressurection
Rezija vrh, pisanje vrh, ceo lajnap vrh, Dexter u starom fazonu

Stao sam na E05, i cekam kraj da bih izbindzovao, jer svaka ima 45-55 min izuzetno kvalitetnog programa!
Da mi je neko rekao pre, da Dexter nastavak ima sanse da bude ovako dobar... ne bih verovao, iako sam nakon prve 2 epizode u ovoj temi pisao..!
...kako ga volem...
U kolko pare da će da ima treći najgori kraj u istoriji tv serija 🤣 a drži i prva dva mesta

Pored toga stvarno fantastičan

Nadam se da neće biti samo 1 swzona

Dextera nisam gledao ranije, počeo ovu novu sezonu i deluje skroz ok.
Nisam jos nove gledao, ali prve 4 sezone su fenomenalne bile, razvuklo se posle, ali moras to pogledati, bar tih prvih 4 sezona. I 7. sezona je bas dobra bila.

U kolko pare da će da ima treći najgori kraj u istoriji tv serija 🤣 a drži i prva dva mesta

Pored toga stvarno fantastičan

Nadam se da neće biti samo 1 swzona
Sada, u ovom momentu je nemoguce finansijski da bude samo jedna sezona,
jer serija je vec dozivela ogromnu gledanost i odlicno prihvatanje od strane publike.

Ja se nadam da ce kraj prve biti skroz zadovoljavajuci, ali za ostalo posle ne znam niti ista ocekujem, jer posle idu samo pare... pare...
A pare ljude kvare :)

Gleda.neko korejski Trigger? Odgledao 8/10 epizoda, za sada odlicno, odkican triler/akcija, furiozne scene nasilja, a pitanje kojje.lebdi :sta bi bilo ko od.nas.urasio da.mu se da oruzje.i sugerise suptilno kako bi bilo dobro koristiti ga protiv onih koji su to.i zasluzili...

Novi Dexter odličan za sada. Iz epizode u epizodu mi sve bolji i zanimljiviji.

Nadam se da će ga brzo pustiti na Sky kod nas.

Тренутно сам на другој сезони SFU,кад је већ о њој било толико речи, није лако гледати Декстера у оваквој улози... 🥲
Иначе, данас је рођендан господину Петер Краус, па ко хоће нека честита...

Alien earth za sad sve vuce na Alien originale od glume, atmosfere, cak i cgi, obecava ....

Alien earth...grcevito se trudim da pustim drugu epizodu ali sva cula vriste protiv toga. Koje je ovo s....nje majko rodjena, kao da gledam neki studentski projekat. Najbolje od svega je pesma u odjavnoj spici. Pogledacu nekako i drugu ali ovo je baaaaas lose.

Edit: da, to je to. Alt + f4, shift delete, televizor kroz prozor. Trebao bi neki zakon da se uvede koji osigurava robiju u rudniku zive kada se ovako nesto napravi a nosi ime onakve fransize.
A da, jedini koji je znao svoj posao je onaj ko je birao pesme za odjavne spice ovog mega djubreta od serije.

Meni dosta dobar Alien Earth prva epizoda bas vuče na prvi deo
Očekivao sam neko teško smeće posle silnih gluposti od filmova tako da sam prijatno iznenađen

Odgledao prve dve epizode sinoć.
Koja je fora iza ovakvog prevoda naziva?

D0B95360-AB61-48CE-9E35-BB8D0DC8C933.png

Nazad
Vrh Dno