Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

Kakva je situacija sa rokom vazenja kartice, ako u januaru dopunim 50€ za m:roming tiket, da li vazi samo 30 dana od dopune pa mora svaki mesec dopuna ili ne

Isto ti je uplatio 3 ili 36eur validnost ces produziti za 1 mesec, tako da mesecno 3 eur sta je minimalno I na kraju si nakupio 36eur za godinu dana.

Da bi uzeo godišnju validnost moraš da zove call centar da ti to oni urade ako si u Srbiji jer taj kod ne važi na mts mreži.

Pa zar ne radi aktivacija putem Moj m:tel aplikacije i portala?
Nego, ima li neko ovde da koristi m:tel karticu u Huawei B535-232A ruteru? Evo nabavio sam ga i oduševljen sam kvalitetom. U Banjaluci na m:tel mreži (najviše korisnika ima) dobijam 60/40Mbps prosječno i to je sasvim ok. Nego, zna li neko nešto oko agregacije frekvencija tj. fiksiranja Band-a na ovom ruteru? U podešavanjima tu opciju nisam našao... Čitam na netu da postoje skripte za to ali ne naletih na iste...

Meni iz nekograzloga svaki dan izgubi 4g mrezu i onda moram ili restart ili uci u ruter i rucno prebaciti na 3g, pa onda ooet vratiti na 4g. TP link Deco je ruter i ovo se nije desavalo sa drugom karticom, a od kad je ova iz Cg desava se. Mreza je odabrana rucno na mtel, band je na auto postavljen, metod povezivanja 4g only.

Koristi li neko MOVE na m:tel kartici, troši li GB? Svakako uz m:roming tikete, internet je neograničen, ali me zanima generalno, da li MOVE troši GB na m:tel kartici? Koliko znam, u CG ne troši na m:tel mreži, ali ovde se ipak radi o romingu?

Mtel u BH radi navigacija pozivi , sama se kaci , brzina u Teslic bas kilavo ali vrsi poso
WhatsApp Image 2025-08-10 at 18.06.19_e8487a6e.jpg

Koristi li neko MOVE na m:tel kartici, troši li GB? Svakako uz m:roming tikete, internet je neograničen, ali me zanima generalno, da li MOVE troši GB na m:tel kartici? Koliko znam, u CG ne troši na m:tel mreži, ali ovde se ipak radi o romingu?
Koristim ja povremeno MOVE. Ne možeš nigde da vidiš da li troši podatke pošto je internet neograničen sa prvom klasom, ali je fora što je jedno vreme MOVE radio samo preko mobilnih podataka na m:tel kartici, a već neko vreme radi preko bilo kojeg interneta u Srbiji, kod mene konkretno preko SBB-a jedno vreme i sada preko Oriona. Najjače je što su prvi dan dodali sve ove Arene oko kojih se vodi silna polemika na SBB/Yettel temama.

Pozdrav svima,

Za šta se mogu iskoristi bonus euri koji se dobiju prilikom dopune kroz mtel aplikaciju?
Da li se može iskoristiti za nešto iz Srbije?

Prilozi

• Screenshot_20250814_095818_Moj mtel.png
    Screenshot_20250814_095818_Moj mtel.png
    179.3 KB · Pregleda: 30
Nažalost, bonus € se ne mogu koristiti nigdje osim u CG.
EDIT: Ne znam da li je neko upratio, usluga m:disk 200GB za 1,50€ mjesečno ili 50GB za 0,50€ mjesečno. Nije loša opcija, mada, vi u Srbiji uglavnom imate free m:disk od mts-a, za razliku od nas u BiH, gdje bi m:tel, da kako može, naplaćivao vazduh koji dišemo.

EDIT: Ne znam da li je neko upratio, usluga m:disk 200GB za 1,50€ mjesečno ili 50GB za 0,50€ mjesečno. Nije loša opcija, mada, vi u Srbiji uglavnom imate free m:disk od mts-a, za razliku od nas u BiH, gdje bi m:tel, da kako može, naplaćivao vazduh koji dišemo.
Vama vazduh nama skidaju kozu

@kalin62 Nemoj tako, kod vas se još i nekako može, mada će vremenom, sve teže biti jer mts radi sve isto kao što je m:tel kod nas uradio.
Od 01.09. kod našeg m:tel-a u BiH, najjeftiniji paket za kućni internet će koštati suludih 20€. Nemamo ništa free od digitalnih servisa, IPTV platforma nam je zapela u 2009. godini, nema gratis mjeseci, nema čega nema... Ali dobro, nije ovo tema, pa neću više. Borimo se kako znamo i umijemo.

Pa nije ni čudo da mtel korisnika najviše ima mtel CG kad pola korisnika su u Srbiji, Bosni, ne bi me cudilo ni ostale zemlje da koriste njihove benefite. Apsurdno je da bude povoljniji roamimg paket. Ali tu je sta je na nama je da koristimo odnosno podrzavamo tu politiku. Njihov korisnicki servis je bas istreniran za ino korišćenje. Meni su iz cuga na sva pitanja odgovarali. Tako da nas nema uopšte malo inace ne bi znale devojke iz CC da ko iz topa daju informacije...

UZeo sam jos jednu E-sim turist 20, ubacio u 9sim i "napravio" je na obicnu...radi sve kako treba, jos je i validnost kartice godinu dana...
MOVE radi prilicno dobro, i kvalitet je okej..samo ne znam dal ce da prekine u nekom trenutku ili dok je aktivna kartica, aktivna i usluga...

samo ne znam dal ce da prekine u nekom trenutku ili dok je aktivna kartica, aktivna i usluga...
Mislim da se neće prekinuti sve dok ti kartica bude aktivna. Za datum isteka usluge u aplikaciji MOVE stoji neki datum iz 1970. godine, pa mislim da je to praktično neograničeno :) Meni traje već duže od godinu dana, a jednom mi se licenca nešto zabagovala, pa nisam mogao da se prijavim, tražio sam da me zovnu iz korisničkog servisa preko aplikacije i za čas su mi ponovo omogućili da se prijavim. Jedino što Airplay jedva da radi u MOVE. Uspeo sam bio da pokrenem i Chomecast i super je radio, ali više nikako ne mogu :(

To je zato sto u BiH imas 3 nacionalna operatera i uglavnom svak uzima "svog" i njih bas briga za akcije i nize cijene, posto baza korisnika uopste ne gleda sta neko drugi nudi jer se nazalost drzi "svog". Pa u BiH se i dalje po prefiksu broja 061, 063 ili 065 prepoznaje ko je koje nacionalnosti 🤣🤣🤣🤣

Mislim da se neće prekinuti sve dok ti kartica bude aktivna. Za datum isteka usluge u aplikaciji MOVE stoji neki datum iz 1970. godine, pa mislim da je to praktično neograničeno :) Meni traje već duže od godinu dana, a jednom mi se licenca nešto zabagovala, pa nisam mogao da se prijavim, tražio sam da me zovnu iz korisničkog servisa preko aplikacije i za čas su mi ponovo omogućili da se prijavim. Jedino što Airplay jedva da radi u MOVE. Uspeo sam bio da pokrenem i Chomecast i super je radio, ali više nikako ne mogu :(
AKo je tako odlicno je. Ja sam akitvirao na S23U, a on ima onaj samsung dex, i odlicno radi...
Zaboravi da napomenem da nrma veze koji se net koristi, probao i na A1 i na mts optiku, sve isto kao da koristis ovaj njihov mtel. Tako da nije losa stvar iskreno.
Nisam sad gledao kolko ima kasnjenje u odnosu na druge servise(iris itd) ali zavrsava poso.

UZeo sam jos jednu E-sim turist 20, ubacio u 9sim i "napravio" je na obicnu...radi sve kako treba, jos je i validnost kartice godinu dana...
MOVE radi prilicno dobro, i kvalitet je okej..samo ne znam dal ce da prekine u nekom trenutku ili dok je aktivna kartica, aktivna i usluga...
Da li moze posle tih godinu dana da se produzi validnost iako je turist SIM?

Da li moze posle tih godinu dana da se produzi validnost iako je turist SIM?
turist samo znaci da kupujes i registrujes se stranim dokumentom, kartica kao takva je trajna dokle god odrzavas validnost.

turist samo znaci da kupujes i registrujes se stranim dokumentom, kartica kao takva je trajna dokle god odrzavas validnost.
Cak ni ne moras da produzavas validnost konstantno imas 60 dana fore kad istekne. Meni moji skoro svaki mesec salju sms da nemaju internet. Pa im onda uplatim.... Dopunu paket, validnost. Tako fa kartica je trajna dok god u 60 dana od isteka validacije na neki nacin produžiš, bilo mesečno da dopunjavas ili da platis za godinu dana da se ne cimas sa dopunama

To sam primetio u naseljima koja su u RS a nemaju agregacije su bas slabe brzine. Nešto je bolje u Federaciji. Ali u Federaciji sa Agregacijom cepa i po 150 Mbps
MTEL BiH je u Federaciji dobar samo u gradovima i opštinama. Cim odes van njih, 3G ti ne gine... po mom iskustvu:
Federacija: 1. BH Telecom 2. Eronet 3. mtel
RS: 1. mtel 2. BH Telecom 3. Eronet
Hercegovina: 1. Eronet 2. BH Telecom 3. mtel

(Bazirano po pokrivenosti)
To je zato sto u BiH imas 3 nacionalna operatera i uglavnom svak uzima "svog" i njih bas briga za akcije i nize cijene, posto baza korisnika uopste ne gleda sta neko drugi nudi jer se nazalost drzi "svog". Pa u BiH se i dalje po prefiksu broja 061, 063 ili 065 prepoznaje ko je koje nacionalnosti 🤣🤣🤣
Ovo mogu da potvrdim. 🤣🤣
I moji su isti takvi, ne daj Boze da neko koristi Eronet ili MTEL - to ti je izdaja 😂
Znas kako ide
"Kad me vec je*, nek me bar je* moji"
Jebi ga, sta ces, zatucano sve.. 🙄

Nazad
Vrh Dno