Šta je novo?

A1 optički internet

Danas je trebalo da mi uvedu, prethodno mts. Medjutim, ispostavi se da je instalater dolazio bezveze jer nema infrastrukture u ulazu, upravnik zgrade, inace komsija, koci. Pozovem i pitam ga, veli "trazili su da kopaju kroz zgradu, kad se vratim s odmora,videcemo". Kako su drugi "kopali"? Imate li neki savet kako da pritisnem doticnog?
Jako neozbiljno. Pošalju instalatera a ne znaju ni da li imaju infrastrukturu u zgradi

Danas je trebalo da mi uvedu, prethodno mts. Medjutim, ispostavi se da je instalater dolazio bezveze jer nema infrastrukture u ulazu, upravnik zgrade, inace komsija, koci. Pozovem i pitam ga, veli "trazili su da kopaju kroz zgradu, kad se vratim s odmora,videcemo". Kako su drugi "kopali"? Imate li neki savet kako da pritisnem doticnog?
Ti zelis to, mora da ti omogući. Plaćaš održavanje i upravnika. Ako ne želi, sam skupi potpise i otidji po pečat, ne predaješ mu potpise već ti samo stavi pečat i to predaš operateru

… nemaju oni(upravnici) šta da ne žele, izbor je do vas… prodji sam zgradom i prikupi potpise(saglasnost)… upravnik očigledno želi nešto za sebe od operatera…

Problem je sto je mts navikao upravnike, nudili su pp aparate, krečenje zgrade, nova ulazna vrata, 24 meseca po dinar i svašta nešto samo da bi ušli u zgradu. Sbb optika i a1 ne nude ništa pa ovi verovatno neće da ih puste džabe.

… sazovite sastanak i skrenite pažnju upravniku da ga plaćate za ulogu koji vrši, da je on tu zbog vas… ne mora da bude prisutan, koči zbog ličnog… sitni interesi, sitnih duša, nas ubiše i u ovome…

@vlad1982 piše da se doplaćuje 500 rsd/mesec

1754994425985.png
Da li je ovo svima stiglo ili zapravo stiže A1 optika u moj kraj? Kada uđem na sajt i pokušam da proverim svoju adresu, piše mi da optika još uvek nije dostupna...

Svima samo sto je meni stigao mail,danas.

Ja jutros pustih montera da uđe u zgradu kod mene, postavlja A1 optiku (NBG). Sad imamo SBB koaks, mts i orion optiku i matori PTT koaks (ne verujem da se koristi više).

PTT coax - to je valjda Supernova?
Kod mene u zgradi A1 nalepio nalepnice na optičke ormare rahmetli Targo Telekoma. Usluga postoji, ne znam da li je iko od komšija prikačen.

Meni sutra uvode, javicu utiske. Dobih 15m besplatno i 9m/2k. I dalje sam malo skeptican jer imam samo mts optiku u zgradi.
Btw morao sam preko ratela da ganjam yettel da raskinu ugovor, oni su ponudili 50% na 24m sto me iznenadilo.

Meni sutra uvode, javicu utiske. Dobih 15m besplatno i 9m/2k. I dalje sam malo skeptican jer imam samo mts optiku u zgradi.
Btw morao sam preko ratela da ganjam yettel da raskinu ugovor, oni su ponudili 50% na 24m sto me iznenadilo.
Hajd baš javi. Ne bi bio prvi kome su monteri došli i rekli: "pa mi ne možemo u ovu zgradu da uvedemo uslugu"

Kakvi su sa stabilnoscu? Ja bi da raskinem u septembru ugovor u SBB prosto mi debilno da kao stari korisnik nemam nikakve benefite, a cena paketa je bas deibilna. Davati 4500 za isto sto i kod A1 za 3000 ...

Pa nije bas isto,izbor kanala je katastrofa,kao i kod MTS i Yettela. Ako ti to nije bitno,onda napred.

Presao sa yettel hiperneta na A1. Zapravo su uspeli da uvedu preko mts optike, trajalo je mozda 20 min, jedan je dole u zgradi je nesto prepovezao a drugi namestio ruter gore. Za sad super radi, brzina 300mb, zanimljivo je da nema odvojenog ONTa nego ide direktno u ruter, kao kod mtsa nekad. Model je zte F6600P. Kazu da iznajmljuju gde nemaju svoju infrastrukturu, mada to ne resava misteriju zasto negde moze a negde ne.

ne resava misteriju zasto negde moze a negde ne.
Da ponovimo: A1 iznajmljuje vlakna od mts-a gde nema svoja. Yettel iznajmljuje pristup na bitstream nivou.

A1 može da ponudi svoje usluge tamo gde oni imaju svoj optički kabl doveden do zgrade ili gde mts ima višak vlakana dovedenih do zgrade. A1 iznajmljuje i vlakna iz podruma do stanova od mts-a.

Da ponovimo: A1 iznajmljuje vlakna od mts-a gde nema svoja. Yettel iznajmljuje pristup na bitstream nivou.

A1 može da ponudi svoje usluge tamo gde oni imaju svoj optički kabl doveden do zgrade ili gde mts ima višak vlakana dovedenih do zgrade. A1 iznajmljuje i vlakna iz podruma do stanova od mts-a.
A kako mi korisnici da znamo da li ima "viška vlakana", odnosno da li može A1 kod nas.
Osim.toga, promoteri A1 me.ubeđuju da će svako ko ima mts optiku moći da uzme A1 od novembra, a da sada ne može.
Ipak mi ništa nije jasno

Nazad
Vrh Dno