Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

Ugovorna obaveza sa MTS-om mi je isticala 3. avgusta, taman u vreme novih "integrisanih" paketa SBB i Yettela. Kod SBB sam inače od samog početka, ali sam pre dve godine pređoh na MTS optiku, za 18 meseci po dinar i 6 meseci puna cena (Box3). Oni su me u februaru "migrirali" na novi paket, pa je sa ugovorenih 4.559,00 poskupelo na 4999,01 dinara. U međuvremenu se pojavila i SBB optika u mojoj zgradi.
Izabrao sam SBB (zbog EON-a i da ne čekam prebacivanje na MTS optici na Yettel 72 sata). Paket koji sam odabrao je onaj skuplji NET TV Premium, po istoj ceni po kojoj sam do nedavno imao Box3 kod MTS-a.
Prijavljivanje obavih u utorak i sredu. U sredu popodne zvali majstori da bi došli sutra (četvrtak), dogovorili smo se za petak, 1. avgust u 11:00. Došli u petak pola 9 pre podne :). Razvukoše svoje optičke kablove (za razliku od MTS-ovih, ovi su u belom, neprovidnom "oklopu". Kablovi razvučeni, oprema aktivirana, ja zadovoljan.
Ruter je Nokia G-1426G-A. EON box je CHSTB02 povezan je bežično. Uspešno instalisana smart TV aplikacija na drugom TV-u, kao i EON Android aplikacija na dva tableta. Aktivirane promocije: na HBO Max (standardna varijanta), VOYO (promocija do 31.10.2026) i promotivna brzina interneta 600/300.
Subjektivno, internet mi je brži nego kod MTS, mada nisam neki zahtevan korisnik.
Na početku je bilo problema sa online registracijom, kao i sa njihovom Android aplikacijom, ali preko vikenda to je rešeno.

Ugovorna obaveza sa MTS-om mi je isticala 3. avgusta, taman u vreme novih "integrisanih" paketa SBB i Yettela. Kod SBB sam inače od samog početka, ali sam pre dve godine pređoh na MTS optiku, za 18 meseci po dinar i 6 meseci puna cena (Box3). Oni su me u februaru "migrirali" na novi paket, pa je sa ugovorenih 4.559,00 poskupelo na 4999,01 dinara. U međuvremenu se pojavila i SBB optika u mojoj zgradi.
Izabrao sam SBB (zbog EON-a i da ne čekam prebacivanje na MTS optici na Yettel 72 sata). Paket koji sam odabrao je onaj skuplji NET TV Premium, po istoj ceni po kojoj sam do nedavno imao Box3 kod MTS-a.
Prijavljivanje obavih u utorak i sredu. U sredu popodne zvali majstori da bi došli sutra (četvrtak), dogovorili smo se za petak, 1. avgust u 11:00. Došli u petak pola 9 pre podne :). Razvukoše svoje optičke kablove (za razliku od MTS-ovih, ovi su u belom, neprovidnom "oklopu". Kablovi razvučeni, oprema aktivirana, ja zadovoljan.
Ruter je Nokia G-1426G-A. EON box je CHSTB02 povezan je bežično. Uspešno instalisana smart TV aplikacija na drugom TV-u, kao i EON Android aplikacija na dva tableta. Aktivirane promocije: na HBO Max (standardna varijanta), VOYO (promocija do 31.10.2026) i promotivna brzina interneta 600/300.
Subjektivno, internet mi je brži nego kod MTS, mada nisam neki zahtevan korisnik.
Na početku je bilo problema sa online registracijom, kao i sa njihovom Android aplikacijom, ali preko vikenda to je rešeno.
Nisi dobio neki popust kao NOV korisnik?

Ma sigurno ti CG-NAT ubrzava iskustvo 😂😂😂
Veoma moguće. Ne smeta mi, nisam zahtevan korisnik. Najbitnije mi je da box radi bez štucanja, kao i striming servisi, obzirom da mi je i "glavni" TV bežično povezan na internet.
Po ugovoru, MTS mi je trebao da da maksimum 400/400, sada SBB 500/250, aktivirana promotivna brzina 600/300, a u njihovoj aplikaciji piše da imam internet 1000/550 (!).
Nisi dobio neki popust kao NOV korisnik?
6 meseci 50%.

Juče vratio opremu SBB-u posle 22 godine. Kako zgrada nema zajedničku struju, kod mene u stanu je bio uključen pojačivač signala, a ja sam za uzvrat imao 20% na osnovnu TV pretplatu. Došli smo dotle da samo televizija košta 1740 dinara. Kako sam krečio stan početkom godine, isključeno je bilo sve, uključujući i taj pojačivač i bilo je mnogo žalbi zbog smetnji na tv-u. Sama zgrada ima 7 SBB korisnika. Tražio sam neke benefite da bi to ostalo tako, ali osim glupavih ponuda tipa "svi pink kanali", nisam naišao na razumevanje. Od juče je uređaj isključen, a kabl presečen.
Trebao si bolje da ispregovaraš, ovako će postaviti pasivnu opremu i opet ćeš neki rv/net morati da uzmeš

Juče vratio opremu SBB-u posle 22 godine. Kako zgrada nema zajedničku struju, kod mene u stanu je bio uključen pojačivač signala, a ja sam za uzvrat imao 20% na osnovnu TV pretplatu. Došli smo dotle da samo televizija košta 1740 dinara. Kako sam krečio stan početkom godine, isključeno je bilo sve, uključujući i taj pojačivač i bilo je mnogo žalbi zbog smetnji na tv-u. Sama zgrada ima 7 SBB korisnika. Tražio sam neke benefite da bi to ostalo tako, ali osim glupavih ponuda tipa "svi pink kanali", nisam naišao na razumevanje. Od juče je uređaj isključen, a kabl presečen.
Pametno 👍

Trebao si bolje da ispregovaraš, ovako će postaviti pasivnu opremu i opet ćeš neki rv/net morati da uzmeš
Imam već Yettel tv i net uz odlične uslove, samo sam želeo tv da zadržim po nekoj razumnoj ceni, ali kako nisu imali sluha, ✂️

Za ove nove skaradne pakete dali je neko analizirao u ovom novomNET TV PREMIUM +paketu dali je kao ranije sve otkljucano i HBO,PINK,ARENE i svi filmski kanali ili se nesto i tu dodatno placa.Dali su osim cene sto su povecali za 100 i smanjili internet jos nesto uskratili .

Šta kao potencijalno novi korisnik u SBB mogu da očekujem od popusta?
Novi Sad, u zgradi nije razvučena optika, prešao bi iz MTSa(tu imam adsl odnosno box paket), ističe mi paket krajem meseca.

Govore mi da ako imam internet i nekog voljnog ko ima EON da mi da svoje parametre da mogu da imam EON tv ako se prijavim sa tim tudjim parametrima(ako ja kupim uređaj na koji se instalira eopn aplikacija). Jel to radi? U kojim paketima basic, premium...

Ja sam svoj mail i pass dao drugarici koja ima yettel optiku da bi gledala n1 i novu s, instalirala je eon aplikaciju i mesecima šljaka to bez problema.
сада у сбб понуди https://sbb.rs/paketi/net-tv/?nopaper=1
пише под EON mobilna aplikacija у напомени :
"Можеш регистровати највише три уређаја а гледати на једном у исто време"

На шта се то односи . Да ли је то да може имати се више еона али да ти и другарица не можете да гледате у исто време ?
Можда је то нешто што није било пре што би значило да би могао ако ми да неко ко има стари уговор...

U SBB aplikaciji pod opcijom "Televizija" postoji opcija "EON Smart TV" gde možeš da registruješ jedan uređaj. U mom slučaju, kao neko ko ima SBB usluge, to ne podraumeva moj sopstveni EON box. Što znači da bez problema možemo u isto vreme da gledamo na dva različita TV-a.
To što tebi piše da je moguće registrovati tri uređaja važi za online stream preko linka eon.tv. Meni i dalje stoji max 5 uređaja.

U SBB aplikaciji pod opcijom "Televizija" postoji opcija "EON Smart TV" gde možeš da registruješ jedan uređaj. U mom slučaju, kao neko ko ima SBB usluge, to ne podraumeva moj sopstveni EON box. Što znači da bez problema možemo u isto vreme da gledamo na dva različita TV-a.
To što tebi piše da je moguće registrovati tri uređaja važi za online stream preko linka eon.tv. Meni i dalje stoji max 5 uređaja.
da li se to odnosi i na sledeće : kupim Xiaomi TV Box S (2nd Gen) i na njega instaliram EON aplikaciju i ondase tu logujem sa nalogom od nekog i onda preko tog uređaja gledam na nekom mom tv ?

Ne mora da bude EON smart TV ? moj je kao smart ali ne može eon da se instalira već bi morao uzeti Xiaomi TV Box S (2nd Gen)

da li se to odnosi i na sledeće : kupim Xiaomi TV Box S (2nd Gen) i na njega instaliram EON aplikaciju i ondase tu logujem sa nalogom od nekog i onda preko tog uređaja gledam na nekom mom tv ?

Ne mora da bude EON smart TV ? moj je kao smart ali ne može eon da se instalira već bi morao uzeti Xiaomi TV Box S (2nd Gen)
Da to znači to. Ja imam instalirane app na dva telefona (tj.2 uređaja od dozvoljenih 5).Nebitno to može da bude i tablet i slično, bilo šta na šta može da se instalira app. Oni ne znaju da li gledaš ti ili komšija dok god su registrovani u tvojoj sbb app. Jer realno ti na telefonima koristiš tuđ net ne od sbb...

Nebitno je, bitno je samo da je android da bi mogla da se instalira EON aplikacija i tu posle kucaš login credentials / code. Radiće svakako.

Da to znači to. Ja imam instalirane app na dva telefona (tj.2 uređaja od dozvoljenih 5).Nebitno to može da bude i tablet i slično, bilo šta na šta može da se instalira app. Oni ne znaju da li gledaš ti ili komšija dok god su registrovani u tvojoj sbb app. Jer realno ti na telefonima koristiš tuđ net ne od sbb...
Naravno da znaju, samo što se još uvek to ne kontroliše i ne sankcioniše.

Pozdrav ne mogu da nađem nigde da li je eon light duo paket uključivao Arena sport premium kanale?

ljudi, frljate se sa uređajima i slotovima. Mi Box S (sve generacije) je Android TV (Google TV) uređaj i na njega ide EON Smart aplikacija, tj. logovanje na kod. ona 3 slota, ili po starom 5, se odnose na mobilne/tablet/web aplikacije. više o EON aplikacijama ima u njihovim temama u podforumu "online servisi"

Nebitno je, bitno je samo da je android da bi mogla da se instalira EON aplikacija i tu posle kucaš login credentials / code. Radiće svakako.
To bas sve i nije tacno...
Da se ljudi vise ne bi pitali, SBB daje jedan nalog za smart tv/android tv, koji se registruju sa kodom, i daju 1/3, ranije 3/5 naloga sa email/pass za browser ili telefon, koji ne mogu da se koriste na boxovima jer je drugacija aplikacija.
Heh, preduhitri me momsab.

znači nema varijante da ja uzmem MI BOX S uređaj , da na njega stavima EON app i da se logujem na nečiji nalog (taj neko već ima EON box kod sebe kući) i da i ja i on gledamo tv i imamo sve funkcionalnosti SBB EONa

da li je to možda moglo po starijim ugovorima ?
da li onima sa starim ugovorima i dalje važi 3/5 za mobilne aplikacije?

Naravno da je moguće; u novim ugovorima je:
  • EON Box (jedan)
  • EON Smart TV (jedan)
  • EON Mobilna/Web aplikacija (tri, jedna istovremeno)
Tako da neko može kod sebe imati EON Box, da koristi još jednu EON app na TV-u i još jednu na telefonu/kompu u isto vreme.

Naravno da je moguće; u novim ugovorima je:
  • EON Box (jedan)
  • EON Smart TV (jedan)
  • EON Mobilna/Web aplikacija (tri, jedna istovremeno)
Tako da neko može kod sebe imati EON Box, da koristi još jednu EON app na TV-u i još jednu na telefonu/kompu u isto vreme.
TV mi je hissense na koji ne može app jer nema play store već tako da zbog toga moram MI box da imam .
Da li je varijanta(to si i napisao) :
1 box
1 smart tv na koji može app (ja nemam takav TV)
i app za tel 1/3

ako bi i ja i vlasnik da koristimo box (dva box-a ukupno) jel to onda ne može?Ne može dva boxa, jedan od SBB a drugi kupljen MI
Jedan app na tv a drugi na box to bi moglo.

Poslednja izmena:
Još malo i gotovo. Bilo je lepo dok je trajalo.
2 Eon box- a bez rente
1 smart slot
8/5 slotova za mob, tablet ili pc
Eon full OTT od samog početka
Bivši korisnik D3i usluge

znači nema varijante da ja uzmem MI BOX S uređaj , da na njega stavima EON app i da se logujem na nečiji nalog (taj neko već ima EON box kod sebe kući) i da i ja i on gledamo tv i imamo sve funkcionalnosti SBB EONa

da li je to možda moglo po starijim ugovorima ?
da li onima sa starim ugovorima i dalje važi 3/5 za mobilne aplikacije?
Pa ovde ko da se pise na turskom...
Postoje dve aplikacije,
Za android tv se daje jedan nalog, ako ti taj neko daje taj nalog a on ga ne koristi, mora da ti ga registruje sa kodom, i samo ti koristis on ne moze.
Nalozi za obican android, tj. mobilnu aplikaciju, koji je isti i za browser, moze da ri da ali to nr mozes da koristis na mi boxu, jer nije usta aplikacija, nije isti operativni sistem i namena.
A po novom, posto je 1/3 i da ti da, posto samo jedan moze u isto vreme, ne znam kome se isplati da daje...

TV mi je hissense na koji ne može app jer nema play store već tako da zbog toga moram MI box da imam .
Da li je varijanta(to si i napisao) :
1 box
1 smart tv na koji može app (ja nemam takav TV)
i app za tel 1/3

ako bi i ja i vlasnik da koristimo box (dva box-a ukupno) jel to onda ne može?Ne može dva boxa, jedan od SBB a drugi kupljen MI
Jedan app na tv a drugi na box to bi moglo.
Postoji EON TV APP i za Vida sistem tj. Hisense tv.

Nazad
Vrh Dno