Šta je novo?

Moflin kućni ljubimac je zapravo robot kojim upravlja AI i postao hit u Japanu

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Moflin-AI-robot-kucni-ljubimac.webp

Moflin kućni ljubimac je zapravo robot kojim upravlja AI i postao hit u Japanu​

Moflin je kućni ljubimac robot od veštačkog krzna razvija ponašanje i emocije kao živo biće, a prepoznaje vlasnika na osnovu interakcije

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...obot-kojim-upravlja-ai-i-postao-hit-u-japanu/

Ako im ovo prođe, sledeći su AI pit bulovi i dobermani za singl muškarce u kasnim tridesetim i ranim četrdesetim. Ne ujedaju decu, da ne bi bilo problema sa javnjim mnjenjem, ali komšije mogu ponekad, ako pomisle da je gazda u opasnosti.

Ja jedva čekam hologram koji će da mi kuva kafu, služi hranu kada dođem umoran kući sa posla. :D Blade R. prva liga od filma. :D
Šalu na stranu. Kakav je to kućni ljubimac koji ne kaki, ne piški tamo gde mu nije mesto? Kako da imaš ljubimca koji ne može da te iznervira? U čemu je onda poenta ljubimca? Da stoji kao ukras i daje mi idejna rešenja za neki problem koji imam? :D

Ja imam akvarijum, nikada me nisu iznervirale ribice :D. Neki kažu da nisu ljubimci, neki da jesu, ali generalno spadaju u definiciju ljubimca.

Pa jesu obaveza, svakako
E sad, to što ne možeš da ih pomaziš, da ti se umiljavaju, prave gluposti, iznenade prijatno i obrnuto ... ne bih rekao da je kategorija ljubimac :)

P.S. Čuvali smo i ribice ...

Akvaristika je za ljude koji traže neki mir, opuštanje, samoću... Znaš ono kada legneš i zagledaš se u akvarijum. Ne bih ni ja svrstavao u kućnog ljubimca, već u terapijiski ukras. :D

Jeste, a to što se meni jedna ribica ubila iskakanjem iz akvarijuma, druga se zaglavila u neku školjku i riknula, sijamski borac kada mi je uginuo.
To je bio kraj ribica za mene, dovoljno stresno. Mačke su ipak moj fazon,, ali i tu mi je zadnji mačak uginuo od leukemije.
U stvari, više ne gajim ništa, to je opuštajuće.
Možda ovaj robot nije loša stvar, praktična, jednostavna, ali plaši me gde će ovo da završi, a neće se završiti dobro ovom progresijom.

Meni je ovo čak skroz simpatično, kao igračka. Većina igračaka je dosadno i na kraju samo služe da kao dekoracija ili vam je samo žao da ih bacite. Ovo bar malo evoluira i menja se pa ima neku draž, kontam da će imati gomilu fanova kao Aibo ako se proda solidno i ako ne otkažu podršku prerano.

A i kao ljubimac se više isplati jer nema veterinara i hrane osim ako nema obavezne pretplate. 😂

Ovo treba zvati "interaktivna igračka" ne ljubimac. To je po meni, pravilnija interpretacija.

E sada doduše, ima ih kojima je automobil npr. omiljeni ljubimac.

Tamagoči sam koristio, čak nosio i u školu povezan na neku eksternu bateriju sa žicama. Ali to je bilo srećno vreme dok ne ugine, pa onda novo nanovo. :D

Nazad
Vrh Dno