Šta je novo?

Xiaomi 15/15 ultra

15u ima 3 klase bolju kameru nego Samsung, tu stvarno nema poređenja.
što se notifikacija tiče, problema isto nema, ništa nije gore ili bolje nego na Samsungu, potpuno je isto.

a baterija je posebna priča.
ako ti je baterija baš prioritet, onda beži od Xiaomija.
15u je prosek.
ne koči, ne throttuje, radi kao zmaj ali se zato nenormalno greje i baterija traje kraće nego kod ostalih.
ako kod Samsunga recimo traje, ne znam, 10 sati, kod Xiaomija ćeš sa istim korišćenjem izvući 7, 7:30.

Jeste druze 10 klasa je iznad 🤣🤣🤣

Otezana je customizacija i u drugim stvarima, sve i da se lako otkljuca bootloader, nije to kao nekad. A sumnjam da ce neko nesto vracati danas. Moze samo gore biti.
Da se moze otključati bootloader bilo bi lako, ubaciš Custom rom, magisk,podešavas kako hoćeš.. Barem dobijes dupli tap, ubaciš ikonice koje hoćeš, koristiš Novu kako treba..Svasta nešto kome sta treba..

Ja sam se bio opasno nalozio na x15 običan, baš mi se svideo. Gotov sam bio jedan u mint boji da uzmem. Medjutim kolega sa posla uzme i imao sam priliku da ga čačkam podosta. Spasio mi 700-800e u suštini. Ne znam kako je kod vas, ali njegov primerak ozbiljna grejalica, ali ozbiljna. Znam, leto je, vrelo je, ali u kancu piči klima na 22 on se idalje užari. I tako svake godine se naložim na manjeg ćomija i na kraju ništa. Prosle godine me naplašiše sa 14 icom i magljenjem kamere, sad 15 i grejalica. Šta li su ostavili za 16? 🤔

Ja sam se bio opasno nalozio na x15 običan, baš mi se svideo. Gotov sam bio jedan u mint boji da uzmem. Medjutim kolega sa posla uzme i imao sam priliku da ga čačkam podosta. Spasio mi 700-800e u suštini. Ne znam kako je kod vas, ali njegov primerak ozbiljna grejalica, ali ozbiljna. Znam, leto je, vrelo je, ali u kancu piči klima na 22 on se idalje užari. I tako svake godine se naložim na manjeg ćomija i na kraju ništa. Prosle godine me naplašiše sa 14 icom i magljenjem kamere, sad 15 i grejalica. Šta li su ostavili za 16? 🤔
Vidi, koristim x14 od juna prosle godine, greje se samo kada snimas 4k video par minuta, u normalnom radu je fenomenalan.
Greje se malo prvih 7,8..10 dana, kada ,,nauci,, tvoj nacin koriscenja, sve pet.
Uzimaj, nema greske.

Vidi, koristim x14 od juna prosle godine, greje se samo kada snimas 4k video par minuta, u normalnom radu je fenomenalan.
Greje se malo prvih 7,8..10 dana, kada ,,nauci,, tvoj nacin koriscenja, sve pet.
Uzimaj, nema greske.
Ok ti pricas za X14, ovde je covek rekao da se greje X15.. mnogo ljudi se zalilo na grejanje za X15 na raznim forumima

Uzimaj, nema greske.
Mislim da cu ipak da čekam 16 ticu taman dok izgustiram s24 fe iz poklona 😂. Čini mi se da pročitah negde da će 16 običan da bude 6.5"? Ako je tačno extra...bukvalno idealna veličina. Bar za mene.

I meni se grejao. Nekoliko puta sam primetio da se sam od sebe zagrejao u džepu bez da sam išta radio. I pisao sam već, kad sam stavio sve aplikacije na 120 hz i gledao neki klip na Youtube-u isto bi se zagrejao baš. Pretpostavljam da je to kombinacija Elite čipa i Hyper os-a

I meni se grejao. Nekoliko puta sam primetio da se sam od sebe zagrejao u džepu bez da sam išta radio. I pisao sam već, kad sam stavio sve aplikacije na 120 hz i gledao neki klip na Youtube-u isto bi se zagrejao baš. Pretpostavljam da je to kombinacija Elite čipa i Hyper os-a
Moguce, do cipa definitivno

Double tap to lock se zameni sa ikonicom i dobijes single tap to lock. Isto mi falilo kad sam posle 6 godina sa Samsunga presao po prvi put na Xiaomi ali sada vidim da je ovo brze resenje i vec se odavno razvila misicna memorija.

Ikonice...necu da komentarisem pored stotine icon paketa koje mozete da skinete i da prilagodite kako vam odgovara...a da ne komentarisem ikonice na najnovijem OneUI-u...(zena ima A55).

Grejanje kod Xiaomi-ja, da postoji jer Xiaomi drzi CPU kad god koze na max, nema throttling-a kao kod drugih proizvodjaca, brza obrada fotografija na ustrb temperature i baterije, upravo najizrazenije kod koriscenja kamere. Kod normalnog koriscenja nema tolikog zagrevanja i telefon je hladan do mlak.

EDIT: da napomenem da ja imam Xiaomi 14 koji pati od zagrevanja u istim slucajevima kao i X15 serija.

Poslednja izmena:
I ja sam bio u istoj situaciji, bio mi je prvo plan da uzmem Xiaomi 15 zbog veličine, dozlogrdile mi cigle, ali nisam mogao da ga nađem povoljno, i onda ga uzme burazer s namerom da se menjamo, ali avaj, za manje od mesec dana koliko ga je imao 3x mu nije zvonio alarm, zakasnio na posao, random izvuče bateriju neki dan za 2 sata, zna da ukoči, ubaguje, multitasking i prebacivanje između aplikacija nije najoptimizovanije, prestanu da rade kontrole navigacije, smart charge ne radi. Telefon je bio nov, ažuriran na poslednju verziju softvera i resetovan pre korišćenja mada se on nije žalio na grejanje. Sve ostalo je bilo na mestu, kad je radilo kako valja, tako da ostajem i ja da se nadam da će eto 16 biti sve kako valja...

Nazad
Vrh Dno