Šta je novo?

Digitalna TV: predlozi, sugestije i pitanja

На супернови боксеви не користе интернет (сем мув бокса за премотавање) и немаш кашњење.

Moje pitanje Nema nikakve veze samo sa ovom temom, ali jeste opšte TV, inspirisano porukama iznad. Da li više igde može da se gleda tv bez kašnjenja? Baš sam neki dan razmišljao o tome kako uz sav napredak tehnologije, više ne možeš npr. da pustiš dva TV-a i da program ide u isto vreme. Ili da prosto ne kasni, kao pre ovih STB čuda. Džaba neko ima i kablovsku kakvu god, kad svi imaju bokseve koji idu na internet i odande vuku program.
Ovo je jedna sitnica i potpuno nebitna stvar, ali mene dosta nervira. Skoro sam pričao sa nekim kako mi nedostaje usklađenost televizora, a onda sam shvatio da je osoba mlađa i da ni ne pamti drugačije. Sad sa ovim boksovima i televizijom preko neta to vreme je prošlo

Imam Yettel optički internet i televiziju.

Na novoj lokaciji na kojoj sam se preselio nije sprovedena optika te ne postoji mogućnost selidbe usluga.
Opcije koje sam čuo su da nastavim da plaćam u prazno usluge koje ne mogu da koristim do isteka ugovora ili da platim solidno velike penale za raskid ugovora. Ne znam šta mi je gluplji i gori izbor od ta dva.

Da li postoji neka srećnija varijanta za rešenje ove situacije?

Ne krivim Yettel jer je ugovor potpisan na jednu adresu i to stoji, dok sa druge strane ne vidim ni sebe krivim da bih plaćao tolike penale jer imam želju da nastavim da koristim usluge dok sam sa druge strane onemogućen činjenicom da u centru Beograda oni nemaju odgovarajuću infrastrukturu za pružanje usluga.

A jel ima Sbb tu gde si sad? Ako ima, možda može sad tako da se preseli paket. Nije optika ali bi bilo neko rešenje. Inače se slažem sa tim da je apsurdno da u centru Beograda nema infrastrukture za bilo kog operatera.

Imam Yettel optički internet i televiziju.

Na novoj lokaciji na kojoj sam se preselio nije sprovedena optika te ne postoji mogućnost selidbe usluga.
Opcije koje sam čuo su da nastavim da plaćam u prazno usluge koje ne mogu da koristim do isteka ugovora ili da platim solidno velike penale za raskid ugovora. Ne znam šta mi je gluplji i gori izbor od ta dva.

Da li postoji neka srećnija varijanta za rešenje ove situacije?

Ne krivim Yettel jer je ugovor potpisan na jednu adresu i to stoji, dok sa druge strane ne vidim ni sebe krivim da bih plaćao tolike penale jer imam želju da nastavim da koristim usluge dok sam sa druge strane onemogućen činjenicom da u centru Beograda oni nemaju odgovarajuću infrastrukturu za pružanje usluga.
Clan 7. st. 3. Opsti uslovi za opticki internet...

Ja bih pristao recimo na prelazak sa M na Premium na nova 24 meseca, ukoliko bi mi zadržali postojeću cenu.

Danas mi rekli u poslovnici da je cena 2100 za one koji su dobili za 1600 din L.

I kao možda za koji mesec uvedu neki paket za doplatu.

@mrmilos nema za nas ništa. Mi smo dali 12 dinara da uđemo u kolo, pa će izađemo kad nam istekne ugovor.
@Amortizzer
ova sitnica je neverovatna. Ajde što sve kasni, nego ne možeš da pustiš dva televizora i da sve štima u isto vreme Tolika unapređenja, kvalitet slike, ovo i ono a neka tako osnovna stvar koja je radila 1967. ne može više, sve i da hoćeš da platiš.

Ovo sve bas postaje urnebrsno smesno, ja ih pitao kao kada planiraju prvo da puste update za novu platformu na STB, a onda ih pitao isto za mobilnu aplikaciju i LG WebOS, bolje da Vam ne kazem sta su mi napisali...

@mrmilos nema za nas ništa. Mi smo dali 12 dinara da uđemo u kolo, pa će izađemo kad nam istekne ugovor.
Bar im necu dati jos vise para. Kod kablovske i neta svakako mi je uvek primarni cilj da ih placam minimalno... Delicu sa sestrom eon, dok i to ne budu ukinuli, a ocekujem.

@Amortizzer
ova sitnica je neverovatna. Ajde što sve kasni, nego ne možeš da pustiš dva televizora i da sve štima u isto vreme Tolika unapređenja, kvalitet slike, ovo i ono a neka tako osnovna stvar koja je radila 1967. ne može više, sve i da hoćeš da platiš.
Таква ти је дигитална телевизија сигнал прво мора да се распакује па декодира и нема шансе да два телевизора потпуно ускладе тон, на једном мора мало да касни као кад си на аналогној гледао на једном телевизору обичан а на другом сателитски ртс.

Da li se zna kada ce azuriranje i na android tv aplikaciji? Imam 2 boxa i oba su dobila novu aplikaciju ali android tv jos uvek nije. Mozda neko zna neki drugi nacin za instalaciju aplilacije?

Pristao sam na produženje ugovora tamo krajem maja meseca jer mi je lik koji je vodio to produženje rekao, citiram "Sada uvodimo N1 i Novu svima bez obzira na paket, tako da ti je to još bolja opcija uz 50% popusta koje ti nudimo za 9 meseci"
I ja pristao samo zbog te priče. Par meseci kasnije, eno me na bejzik paketu, nahvatan kao somina na bućkalo, sa cenom za skoro 1000 din većom od osnovne, a do kraja ugovora još 21 mesec. Fool me once, shame on you- fool me twice shame on me.
Lepo su me izradili, u stvari ne samo mene, sve nas i divim se onima koji su ostali karakter i ostali na originalnim paketima.
Da bar malo spasim svoj obraz i poljuljanu čast, neću im više redovno plaćati račune kao što sam do sada

Pristao sam na produženje ugovora tamo krajem maja meseca jer mi je lik koji je vodio to produženje rekao, citiram "Sada uvodimo N1 i Novu svima bez obzira na paket, tako da ti je to još bolja opcija uz 50% popusta koje ti nudimo za 9 meseci"
I ja pristao samo zbog te priče. Par meseci kasnije, eno me na bejzik paketu, nahvatan kao somina na bućkalo, sa cenom za skoro 1000 din većom od osnovne, a do kraja ugovora još 21 mesec. Fool me once, shame on you- fool me twice shame on me.
Lepo su me izradili, u stvari ne samo mene, sve nas i divim se onima koji su ostali karakter i ostali na originalnim paketima.
Da bar malo spasim svoj obraz i poljuljanu čast, neću im više redovno plaćati račune kao što sam do sada
Meni je danas stigao tek prvi račun za optiku+TV, stari paket bez N1 i Nove, a pre neki dan sam uložio reklamaciju iz istog razloga - jer mi je preko telefona rečeno da će dodati te kanale. Doduše operater nije decidno rekao da priča o mom paketu, a ne da će biti uz doplatu, verujem da nije tada ni znao ništa više da mi kaže. Inače te kanale nikad ni ne gledam, ali tražio sam da otkažem kablovsku TV a da zadržim net, baš da vidim šta će da smisle.

Dobih malopre azuriranje, i koliko vidim sada moze da se podesi da otvara samo listu Omiljenih kanala, zatim kanali mogu da se poredjaju po svom izboru, s'tim da nisu prenumerisani vec ostaju stari - osnovni brojevi. Jos kada bi to odradili, pesma.

Pozvali iz call centra i poslali aneks za prelaz na premium paket za 399din. Nema produžetka ugovora kao u početku haosa.
Pristao sam naravno.

Prilozi

• Screenshot_4-8-2025_17639_.jpeg
    Screenshot_4-8-2025_17639_.jpeg
    80.6 KB · Pregleda: 87
SDB... Mislis na Sluzbu Drzavne Bezbednosti? :D Ne na TV-u, na boksu - Marvin Hagler, Suger Rej, Roberto Duran i Tomi Herns. Kakva je to generacija bila. Neponovljivi.

Nazad
Vrh Dno