Šta je novo?

SBB - generalna diskusija (2025) [nije tema za EON box/aplikacije, Total TV/EON sat]

I dalje mogu tri televizora, pričam o osnovnom SBB kablovskom priključku. Na to dodaj EON aplikaciju za druge uređaje i onda se uklapa u tih 5-6 osoba. Mala je verovatnoća da će baš svi u istom momentu hteti da gledaju.

I dalje mogu tri televizora, pričam o osnovnom SBB kablovskom priključku. Na to dodaj EON aplikaciju za druge uređaje i onda se uklapa u tih 5-6 osoba. Mala je verovatnoća da će baš svi u istom momentu hteti da gledaju.
Kako 3 TV-a, kad daju samo EON box i app za smart TV u paketu. Ostalo verovatno mora da se doplati.

@dzeki luis po novom imaš: EON box, EON Smart aplikacija (1/1 slot), EON browser/telefon/tablet aplikacija (3/1 slotova)

znači, istovremeno može 3 gledanja: 1 preko box, 1 preko Smart i 1 preko browser/telefon/tablet

ako zafali, može da se uzme dodatni box/D3cam uz doplatu. piše u cenovniku

@Dante Aligijeri jesi li siguran da to (3 uređaja) važi za ove nove pakete?

Poslednja izmena:
Ma mislio sam da i dalje važi ko hoće da gleda kablovsku da može da poveže do 3 TV uređaja i dobija se D3 mini/D3 cam. To je neka osnova za bilo koji paket, verujem da će to zadržati. A što piše u cenovniku kao dodatni uređaj je stajalo i ranije i potiče iz perioda kad se za D3 mini plaćala mesečna renta. Od kako je završena digitalizacija svi imaju do tri takva uređaja bez naknade. Znam da u tom novom cenovniku stoji da korisnik za dodatne digitalne prijeminike plaća mesečnu naknadu od 350 din, ali mi je potpuno nerealno da će neko za tri televizora morati da plati još 700 din + cenu mesečnog održavanja. To bi bila ogromna degradacija usluge.
Moja ideja je bila da više ukućana jedino tako mogu da istovremeno gledaju: tri televizora (bez dodatnih funkcija) + ta EON apikacija. Onda se uklapa makar za četvoročlanu porodicu.

Mislim ovde su najviše zakinuti oni koji su imali srednji paket (full). oni koji su bili na light oni nisu tada imali sve kanale sport kluba. oni koji su bili na premijum paketu sve kanale u ponudi su imali. tako da ti na premijumu samo ako treba da potpišu novi ugovor. ne znam koliko su plaćali onda sbb-u a koliko sada treba, nije neka razlika velika valjda. ali yettel eto nema srednji paket kao što je imao sbb, i tu je za te korisnike koji su bili na full paketu nastao problem. postoje 2 opcije. sačekati da istekne ugovor i preći kod drugog provajdera (rekao sam da su kod mts i A1 sve arene u osnovnom paketu) ili probati raskinuti ugovor.

Slažem se, sve će da urade samo da se dokopaju više para. Zato i angažuju određene ..... da nađu način kako da zaobiđu zakone...... Sve ovo što je sada aktuelno biće ponovo aktuelno recimo već sledeće godine, ako ne i ranije.....

A jesi li detaljno pročitao sve što si potpisao sa SBB-om? Verovatno si mislio .... koji nije u skladu sa zakonima......
Ne, nego sam mislio bas ono sto sam napisao, jer ugovor mora biti u skladu i sa podzakonskim, a ne samo zakonskim aktima.

Nisam baš siguran da .........
Pa napisao si propisima, evo citat
Ugovor, ili deo ugovora koji nije u skladu sa propisima ne proizvodi pravno dejstvo. Ne pisi o necemu sto ne razumes. I ne potpisujes nikakvu ugovornu obavezu vec ugovor. Ugovor se zakljucuje na odredjeno/neodredjeno vreme, aneksira-menja i/ili dopunjuje, raskida, ponistava, prerasta...
a sad: "... podzakonskim, a ne samo zakonskim aktima."
E sad, ukoliko razumeš razliku između propisa, podzakonskog akta, zakona.....
Jednom napišeš jedno (propisima), a onda napišeš da da si mislio baš ono što si napisao (propisima) i dodaješ novi deo (podzakonskim, a ne samo zakonskim aktima). ???? Izgleda da jedno pišeš, a drugo misliš, a posle dodaješ.

tako da ti na premijumu samo ako treba da potpišu novi ugovor. ne znam koliko su plaćali onda sbb-u a koliko sada treba, nije neka razlika velika valjda.

Nije razlika nikakva u parama ali je razlika u tome sto ne zelim da potpisujem novi ugovor. (+2 godine).. Potpisao sam ugovor za sve, e sad to u pola ugovora vise nije sve, nije uopste do para. I ne zelim novi ugovor posle ovoga sto su uradili.

Da li su i ranije u SBB-u, prilikom prelaska na novi ili veći paket, u toku trajanja UO, tražili da se potpiše na nove 2 godine?

Da li su i ranije u SBB-u, prilikom prelaska na novi ili veći paket, u toku trajanja UO, tražili da se potpiše na nove 2 godine?
Ne znam konkretno za SBB ali pouzdano znam da drugi prilikom promene paketa traže da se potpiše novi ugovor odnosno aneks postojećeg na dve godine tako da verujem da nije drugačije ni kod SBB.

Jednom napišeš jedno (propisima), a onda napišeš da da si mislio baš ono što si napisao (propisima) i dodaješ novi deo (podzakonskim, a ne samo zakonskim aktima). ???? Izgleda da jedno pišeš, a drugo misliš, a posle dodaješ.
Molim te, prestani. Uopšte nemaš pojma o čemu pišeš. Ira je sve u pravu, ne znam zašto se uopšte nastavlja sa tobom. Uostalom, nije ni tema.

После оне преписке јуче са њима, данас ме звали из СББ-а.
Нуде нови уговор на две године за онај најјачи премиум, погодности попут 3 месеца за џабе, пола године 50%, нисам сигуран да сам добро упамтио цифре. И нешто као годину дана иста цена као до сада што је био онај фулл пакет, па до краја овај нови од 5.5к или колико већ.

Тражио сам им опцију да до краја уговора, што је још пар месеци, добијем нове канале, а да о овим горе понудама разговарамо тада Рекли су ми да направим допис, носим лично у пословницу, па чекам пар дана одговор неког изнад.

Питао сам и за оне који су сада премиум, а морају да доплате 100 динара за нови пакет. Рекла ми је да, уколико није остало нешто мало месеци до краја уговора, типа 2, 3, може да се преговара да до краја постојећег уговора убаце нове канале, промене име пакета, али се не потписују две године.

ukinuse F1 sa eon light paketa, toliko o tome. nije bilo treceg treninga, nece biti ni kvalifikacija za par minuta a izgleda ni trke sutra. divota...

Biće trka na Arena premijum 2,ako ne slažu...

Pojavili su se neki novi kanali na koje kao Premium korisnik nemam pristup - propade vikend bez F1 😕

ukinuse F1 sa eon light paketa, toliko o tome. nije bilo treceg treninga, nece biti ni kvalifikacija za par minuta a izgleda ni trke sutra. divota...
Ja imam EON Premium paket, i nemam porstup ovoj Arena 4 premium. Nije mi jasno ko onda ima pristup tom kanalu? Sad ih bas zovem...

f1.jpg

ovako ce izgleda biti za sada, kasnije cemo videti. verujem da ce i trku staviti iskljucivo na adrenalin. mogu da se igraju kako hoce, i noz i pogaca su u njihovim rukama.

edit:

@Xith kako nemas adrenalin u premium paketu? nemoguce? mozda treba samo da skeniras kanale?
@djakza mozda jos nisu stavili sadrzaj na njega, bitno da imas adrenalin da mozes da gledas F1 i MotoGP

Poslednja izmena:
Adrenalin zaključan za premium korisnike. Kakva sprdačina of firme. Ne vidim ni opciju da doplatim lihvarima za taj kanal. Srbije da nema, trebalo bi je nacrtati.

Ja sam uzeo kod sbb najjači paket, znači EON premijum jer je imalo više kanala i sve je bilo otključano.

Sada se u listi pojavile još dve arene i zbog toga treba da potpišem nov ugovor? Neka hvala. Neću propasti zbog arena premium 4 i 5.

Za mesec dana neka uvedu Arena KOSARKA kanal pa neka prebace Euroligu na taj kanal i neka ga uvrste u najnoviji paket sa pretplatom od 10.000 mesecno. Pa kad krene liga sampiona neka te utakmice emituju iskljucivo na najnovijim Arena FUDBAL LS kanalima uz dodatnih 5000 pretplate. B E Z O B R A Z L U K! Ja sam pre 2 meseca obnovio ugovor i isto tako presao na EON PREMIUM paket i sad me sacekalo neprijatno iznenadjenje da su izbacili danas kvalifikacije iz programske seme! Zbog F1 i EL sam i bio korisnik SBBa sve ove godine.

Da, uvek se potpisuje novi aneks na 2 godine.
Ne znam konkretno za SBB ali pouzdano znam da drugi prilikom promene paketa traže da se potpiše novi ugovor odnosno aneks postojećeg na dve godine tako da verujem da nije drugačije ni kod SBB.
Ako su svi tako počeli da rade, onda peršun.
Molim te, prestani. Uopšte nemaš pojma o čemu pišeš. Ira je sve u pravu, ne znam zašto se uopšte nastavlja sa tobom. Uostalom, nije ni tema.
Probaj u SBB da se pozoveš na ono što Ira piše i vidi šta će da ti odgovore ili kažu.

• Does not contribute
Reagovanja: Ira
Ne pravdam ih, može im se. SBB nije izbacio nijedan Arena kanal, vlasnik Arena kanala je odlučio da prebaci određeni sadržaj na nove Arena kanale. Sve je to već u ovoj temi napisano....

Pitanje nije za mene, već vlasnika Arena kanala i Telekom-a, kako to kod njih može? A ako ste pročitali ceo moj post tu se nalazi i par mogućih varijanti kako to kod njih može....

Veliko pitanje je gde je zapelo. Da li je vlasnik Arena TV kanala alav i ne dozvoljava SBB-u i Yattel-u da te nove kanale uvrsti u stare pakete ( čitaj traje "rat" i dalje između SBB i Telekoma), ili su novi vlasnici SBB-a i Yettel-a alavi pa hoće više para da vrate u svoj džep što pre (kao onomad sa Pinkovim filmskim kanalima na SBB-u koji su morali da se doplate....)...
Mislim da je tu u pitanju ciljna grupa koja ne gleda sport koja ce za nizu ptretplatu uzeti paket bez Arena.

Ugovor mora biti srocen po zakonu i obligacioniom odnosima. Ako nije onda je nistavan. Ne moze se u ugovor pisati sta kome padne na pamet.
Nasi uglavnom pisu sta im padne na pamet. Korisnici se ne razumeju u zakone pa ide sistem ako prodje prodje.

Probaj u SBB da se pozoveš na ono što Ira piše i vidi šta će da ti odgovore ili kažu.

Čoveče promeni ploču, kome je normalnom uopšte bitno što će očekivano "da odgovore ili kažu" da nemože (prva linija odbrane da jedan broj apelanata odustane), čitava poenta je zakonski ih NATERATI da kažu da može u drugoj ili trećoj instanci - EEEJ u slučaju ove više nego OČIGLEDNE OBMANE korisnika!
Ako hoćeš da pomogneš da ih NATERAMO što je jedino moralno u ovakvoj situaciji - dobrodošao si, ako hoćeš da likuješ nad tim da "imaju pravo","videćeš šta će da ti odgovore", molim te uzdrži se...

Nazad
Vrh Dno