Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Da mts mi je završio u spam folderu. I ima jos pet poruka ali nijedna nije obavestebnje odm nevremenu

Ja takođe nisam dobio tubporuku od mts-a ali jesam od Yettel-a, u spam porukama takođe nema te poruke. Danas dobijem od Yettel-a 2 poruke upozorenja a od mts-a nijednu.

Kad smo već kod neposlatih poruka, primetio sam da mi poslednji put nije stigla poruka za verifikaciju naloga od jahu mejla.
S vremena na vreme me izloguje sistem s jahu mejla i onda traži verifikaciju naloga, to uglavnom ide slanjem koda na telefon ili drugi mejl. Prethodnih 20 godina je to savršeno radilo jer sam uglavnom bio korisnik Telenora tj. Jetela i MTS-a. Od Nove godine sam prešao u A1 i pre nekoliko dana se upravo desilo ovo, nisam dobio poruku od jahu mejla iako sam pokušao nekoliko puta.
Sreća pa imam pristup drugom mejlu inače bi mi primarni mejl bio zaključan. Proverio sam, nemam uopšte spam folder u porukama. Koristim samsung messages a ne google messages na telefonu. Inače sve ostale poruke, iz banke, od Gugla, za nepogode i tako dalje, dobijam bez problema.

Nekoliko dana pokušavam da uključim RCS poruke ali neće nikako, čekam poruku od googla ali je nema, i dalje piše settings up. Izgleda da ću se zaliti mts-u da ne stižu takve poruke.

Honor 90,pre toga mi je radilo na Yettel, odjavio sma taj broj za RCS poruke ali I dalje ne stiže sms verifikacijom na mts broj. Pisao sam mts podršci pa ćemo videti.

Meni RCS nije radio nekih mesec dana po prelasku u A1 iz MTS-a na Pixel-u i onda samo od sebe proradilo. Nisam zvao A1 podršku, ali sam probao sve ostalo što se preporučivalo i na kraju odustao. Otišo u Grčku na odmor, mislio sam da zovem kad se vratim, ali je po povratku proradilo.

Imam pun signal na telefonu ali niko ne može da me dobije, niti ja mogu da pozivam sa telefona..ne mogu ni sms poruke da šaljem.
Ali zato internet šljaka normalno i viber.
Šta li može biti, sigurno je do mreže ??!

Imam pun signal na telefonu ali niko ne može da me dobije, niti ja mogu da pozivam sa telefona..ne mogu ni sms poruke da šaljem.
Ali zato internet šljaka normalno i viber.
Šta li može biti, sigurno je do mreže ??!
Probaj restart telefona, ako to ne pomogne verovatno sim ili telefon ima problem.

Imam A1 pripaid, za pozive i poruke ka MTS broju u CG, skida mi kredit. Jel to normalno? Ranije , dok sam bio u MTS, bilo je besplatno.

kontekst? U pitanju je medjunarodni saobracaj kolikl vidim, mts ima jednu stvar koju zovu mtel zona, u kojoj bi trebalo da je besplatno prema mtel mrezama (cg, bih, nemacka itd...)

Jel vi znate sta je roming i sta je medjunarodni saobracaj, ako je sprski broj u cg to je roming i taj broj moze zvati i slati sms prema srpskim brojevima i crnogorskim, ako je broj u srbiji i zove srpski broj koji je trenutno u cg to je medjunarodni saobracaj.

Jel vi znate sta je roming i sta je medjunarodni saobracaj, ako je sprski broj u cg to je roming i taj broj moze zvati i slati sms prema srpskim brojevima i crnogorskim, ako je broj u srbiji i zove srpski broj koji je trenutno u cg to je medjunarodni saobracaj.
Nije tačno da je to medjunarodni saobraćaj. Poziva se srpski broj sa srpskog broja, da je na Filipinima ne tarifira se kao medjunarodni saobraćaj već normalno kao da je u Srbiji. Broj u romingu plaća tu razliku Srbija-Filipini odnosno roming uslugu.

Uvek je zato najsigurnije zvati preko Whatsapp, Viber, FaceTime, ukratko internet konekcije kad već ima dovoljno interneta 😃

Pozdrav, pre 2 godine sam potpisao ugovor sa A1 6 meseci pre isteka starog i uzeo telefon, a ugovor je bio na 30 meseci. S'obzirom da je taj ugovor nistavan jer je duzi od 24 (sto je u junu isteklo i telefon je otplacen) na koji nacin mogu da ga raskinem i da li to prolazi glatko ili moram da se natezem sa njima i ukljucujem Ratel u pricu? I u slucaju raskida da li je bolje oatati na postpaid ili preci na prepaid u cilju prelaska na Yettel ili ostanka u mrezi uz neku dobru promociju?

Pozdrav, pre 2 godine sam potpisao ugovor sa A1 6 meseci pre isteka starog i uzeo telefon, a ugovor je bio na 30 meseci. S'obzirom da je taj ugovor nistavan jer je duzi od 24 (sto je u junu isteklo i telefon je otplacen) na koji nacin mogu da ga raskinem i da li to prolazi glatko ili moram da se natezem sa njima i ukljucujem Ratel u pricu? I u slucaju raskida da li je bolje oatati na postpaid ili preci na prepaid u cilju prelaska na Yettel ili ostanka u mrezi uz neku dobru promociju?
Ako si ga potpisao posle 2.8.2023,onda možeš da ga raskineš bez posledica.

Prilozi

• 14871.png
    14871.png
    126.6 KB · Pregleda: 36
Ako si potpisao UO posle 2 avgusta 2023 imaš pravo da raskines bez penala, od tada vazi novi zakon.

Prilozi

• Screenshot_20250728_222307_Opera.jpg
    Screenshot_20250728_222307_Opera.jpg
    158.2 KB · Pregleda: 32
Potpisao ga 30.6.2023. Znaci cekam januar. Nisam uspeo da nadjem taj tekst. Hvala vam

kontekst? U pitanju je medjunarodni saobracaj kolikl vidim, mts ima jednu stvar koju zovu mtel zona, u kojoj bi trebalo da je besplatno prema mtel mrezama (cg, bih, nemacka itd...)
Baš tako ,ja imam Soko Lite i ne skida ništa dodatno. Čak ni te gb za ZB .Jedino što nije u svim tarifama ni kod MTS-a.Al definitivno MTS ima bolju priču što se tiče ex-jug ,tamo gde ima svoju mrežu, plus Nemačka i itd

• Like
Reagovanja: fiy
Pitanje jesi ti u Crnoj Gori sa A1? Nejasno je malo napisano. Ako jesi onda je OK da ti skida kredit.
Ne, ja sam u Srbiji sa A1, sestra u CG sa MTS, prethodnih godina, dok sam bio u MTS, nije bilo dodatne naplate.

Ne sme ni sada da bude dodatne naplate u toj varijanti, osim ako nisi potrosio minute ka ostalim mrezama. Za tebe je isto kao da je broj nikada nije ni napustio Srbiju.

I dalje nije najjasnije šta se desilo jer fale detalji, ali znam da je Ironman uzeo besplatan Mega plan, tako da mu je to osnova. Ukoliko je potrošio 500 minuta/poruka koje mu sleduju, naplata iz kredita je opravdana i ide prema cenovniku, prema kome je minut 11,90 dinara. Ukoliko nije potrošio, onda je greška i treba da se žali. Svakako je glavno da mu se to tarifira kao poziv u domaćem saobraćaju, što uvek važi za pozivanje srpskih brojeva iz Srbije. On u krajnjem slučaju ne mora ni da zna gde mu je sestra, dovoljna je činjenica je broj koji poziva srpski.

Ma to samo nije uključen roaming u podešavanjima, ništa drugo.

20250729-101416061-i-OS.jpg

Koliko puta treba da ponovimo: ako se zove srpski broj iz Srbije, tarifira se uvek kao poziv ka srpskom broju. To što neko trenutno koristi roaming ne utiče na tarifiranje kod pozivaoca.

Sve što se dodatno naplaćuje (ako se naplaćuje) plaća korisnik koji koristi uslugu roaming-a.

Ako si potpisao UO posle 2 avgusta 2023 imaš pravo da raskines bez penala, od tada vazi novi zakon.
Ja sam potpisao 2024 isto taj protivzakonit ugovor i vade se na to kako imaju rok od godinu dana od stupanja na snagu zakona da ga i primenjuju
Svakako se ne bi naplatilo onome ko ostvaruje poziv nego onome kome je upućen, što sam ja dužan da znam gde se nalazi neko koga hoću da pozovem sa 381 pozivnim

Ja sam potpisao 2024 isto taj protivzakonit ugovor i vade se na to kako imaju rok od godinu dana od stupanja na snagu zakona da ga i primenjuju

Njihovo vaditje se tebe ne dotice. Neka daju napismeno zašto ne raskidaju UO I onda zalba ratelu.
Zakon stupio na snagu 2.8.2023 , nema odlaganja. Onda svi mogu da se vide na foru, ne vazi zakon imamo 12 meseci a to nigde ne piše.

Nazad
Vrh Dno