Ako nisi trčao Kopaonik Trail, skini GPX za 7km (skoro sve kroz šumu - na dva mesta presecaš asfaltni put) ili 15km, koja ima deo i po livadam, što se meni baš nešto ne dojmi.
Kad smo kod ruta u nepoznatom, pre 10ak dana, okolina Aranđelovca, kliknem na Garminu, predloži road rutu, 6km, da krenem prema jugu. Kaže Garmin DONE, izvolte. Ja ni ne pogledam šta je izrutirao, izađem napolje, krenem, 100-150m kasnije, kreće poljski put. Reko' može ovo u road patikama, nije problem (imao sam i trail patike u gepeku). Malo preko 1km, nečija kapija, dvorište, desno strma livada, levo šuma. Gledam sat, shvatim da me šalje u šumu. Podignem neku granu i vidim iza postoji kvazi put, ali ovog leta, verovatno niko nije prošao tuda. Nema odustajanja. Preko 800m sam išao kroz tu šumicu, kopriva iznad pojasa (mada ne peče mnogo na dodir), svako malo stanem da se prvoučem kroz granje....i izvuče me na neki tucanik i posle asfalt. U povratku me vrati nekim poljskim putem, povremeno sam hodao, da ne izvrnem nogu, jer nisu kolotrazi, već kao vododerine. Od 6km road running sugestion, više od pola je bilo offroad. Možda bi bilo bolje da sam imao plaćen Connect+ :yea, right: