Bolje celo, ako ti je digitalno brojilo onda prikaz 15.8.1 i 15.8.2, ako ti je analogno brojilo onda jedna ista slika koju saljes i za nizu i za visu tarifu.Hoću sad ovaj mesec sam da prijavim stanje, pa me samo zanima oko fotografije brojila, da li mora kadar celog brojila ili može bliže displeju?
Pa vidiš da i korisnicima sa pametnim brojilom već neko vreme ne očitavaju oni već ih prisiljavaju da sami to čine. I stvarno, čemu to pametno brojilo ako ja moram sam da očitavam!?Mislim da je vreme za jednu tužbu zbog diskriminacije korisnika. Korisnici kojima EPS nije postavio pametna brojila sa daljinskim očitavanjem su negativno diskriminisani jer su praktično naterani da sami očitavaju brojilo, a sve uz istu cenu električne energije.
Pozdrav
Pominjalo se i ovde više puta. Fora je što je Elektrodistribucija (EDS) ta koja očitava, dok račune izdaje Eletroprivreda (EPS), a oni su već neko vreme razdvojeni. Imalo bi smisla da postoji zajednička aplikacija, ali to ipak nije slučaj, aplikacije pokrivaju nadležnosti firme čije su.Možda se pominjalo ali zašto aplikacije uvid u račun i ed srbija ne mogu da se integrišu u jednu jedistvenu app?
I tu su se zakonski ogradili tako što pominju slučaj da kod krajnjeg kupca nije omogućeno očitavanje na daljinu i to je baš odvojeno od slučaja da krajnji kupac nema ugrađeno brojilo koje operatoru omogućava očitavanje na daljinu. Prvi bi bio tvoj, jer imaš pametno brojilo, koje im u teoriji omogućava očitavanje na daljinu, ali iz nekog razloga to u praksi ipak nije omogućeno. Tako da, ako pričamo u terminima diskriminacije, to zapravo pogađa sve kojima ne uspevaju da očitaju daljinski, što je nešto veća grupa od kupaca koji nemaju pametno brojilo.čemu to pametno brojilo ako ja moram sam da očitavam!?
Hoće.Posto su nastupile promene za BG, sta se desava ako uplatim sa starim rn.za struju, junski rn, da li ce uplata biti proknjizena?
Hvala na odgovoru.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari