Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Mora potpis da bi pokrenuli postupak pa ih onda odbije MTS ako prihvatim njihovu kontra ponudu?

1. Za Box4 Plavi 3336.24 (trebalo bi da bude 14/30*6999 din ili 15/30*6999. Nije, ali da kažemo da je dovoljno blizu)
Puna cena bez ugovorne obaveze je zapravo 7699, ne 6999 (to je UO bez popusta), i tačno su ti je naplatili za 13 dana. Ostaje pitaje zašto samo 13, tu su te naizgled "častili".

3. Račun za mobilni (dakle za Soko lite od 15-30 juna u iznosi od 811.34 (?!)
Kako su došli do 811.34 za pola meseca na računu koji bi bio 1000 din. za ceo mesec?
Za ovo već nemam pouzdano objašnjenje. Sve i da su ti nalepili Net BOOST (mada to bi valjda i sam primetio), ne bi ispalo toliko. Možda se nekako tu ugurao ovaj dan ili dva što su te "častili" za BOX? Nikako ne uspevam da dođem do tačnog iznosa, a razne kombinacije sam probao (ladno sam za forumaške potrebe potegao znanje iz optimizacije 👷‍♂️).

Kako su došli do dva Sms-a iz roaminga? Roaminga je bilo, ali ne vezano za taj paket (dakle u prvoj polovini meseca.
Pa to onda nije neki problem, samo je završilo na pogrešnom računu, novom za mobilni umesto starom za BOX, zar ne? Jeste malo glupo, ali ako si stvarno poslao dve poruke iz rominga, nije preterano važno gde su ti fakturisane. Mogle su i one završiti na fiksnom. 🙈

2. Račun za fiksni sa naknadom za dodatni STB (?!) od 130 din
I kako su došli do dodatnog Stb-a na računu koji nema Tv uslugu?
Isti slučaj kao prethodno, pretpostavljam da je stavka ispravna (imao si dodatni STB koji je prestao da bude besplatan po isteku ugovorne obaveze), samo je završila na pogrešnom računu. I meni su, inače, preko odvojenog računa za fiksni (dok je čekao prelazak u SBB nakon raskida BOX-a) naplatili gledanje unazad za poslednji mesec, iako je jasno da je u pitanju usluga vezana za TV, tj. očekivano je bilo da će se ta stavka pojaviti na računu za BOX.

Kad se sve sabere, možeš i da im zatražiš detalje, mada ja bih na tvom mestu to verovatno platio, jer su dva dana bez UO skuplja od te razlike na telefonu. Zamisli da ti nakon uvida u situaciju koriguju mobilni sa 800 na 500, to je 300 dinara manje, ali se onda sete i da stari BOX povećaju za recimo 2/30 * 7699 > 500 dinara. Radije bih to izbegao.

Mora potpis da bi pokrenuli postupak pa ih onda odbije MTS ako prihvatim njihovu kontra ponudu?
Tako je, svi detalji su ti sa sajtu. Prvo, pokrećemo prenos tvog broja u A1 mrežu od trenutka kada kod nas potpišeš zahtev za prenos broja. Pominje se, međutim, da može nešto i sa elektronskim potpisom, no tu već ne znam detalje, ali potencijalno zaobilazi dogovaranje sa agentom i čekanje dokumentacije. Drugo, ako prenosiš svoj broj na prepaid u A1 mrežu možeš da podneseš zahtev za prenos broja samo na A1 prodajnom mestu. Tu, dakle, treba imati u vidu i da zvanično moraš da (pred)ugovoriš neki postpejd paket ukoliko želiš da sve bude na daljinu.

Poslednja izmena:
Zvali me da me pitaju za produzetak ugovora, za soko lite, prvih mesec dana 1999, pa onda 11 meseci po 1600, pa 12 meseci 3360. Kao 20% na ponudu za produzetak koja je inace 1999 prvih 12 meseci pa 3749 drugih 12 meseci. Ja ga pitao - Je l moze na to sve jos 50%, posto sam cuo da to dajete ako predjem u A1 pa da bi me zadrzali, da ne idem bezveze tamo da to radim, ako moze da skratimo proceduru. Kaze covek onako zacudjen i zapanjen da to zaista prvi put cuje i da ne zna nista o tome. Rekoh mu hvala, razmislicu.

Ne razumem cemu foliranje, ako nude 50% da bi zadrzali. Daj odmah, sta se igramo bezveze.

@alek6legenda zvao te je lik iz regularne prodaje koji je video da si na kraju UO.
Oni ne nude 50% već uvek nude gluposti jer im je u interesu da ti uvale što veću ( regularnu, skupu ) cenu paketa.

Služba koja daje 50% jer skroz druga ekipa koja ''spašava'' brojeve od prenosa i oni ti daju 50%
Svrati u A1 i podnesi zahtev prenosa i dobićeš 50% jer jedino tako vide da ne blefiraš.
Svaki operater se jedino uplaši kada zapravo vidi podnet zahtev prenosa. Sve što nije zahtev prenosa je običan blef i oni ne padaju na to.

@alek6legenda zvao te je lik iz regularne prodaje koji je video da si na kraju UO.
Oni ne nude 50% već uvek nude gluposti jer im je u interesu da ti uvale što veću ( regularnu, skupu ) cenu paketa.

Služba koja daje 50% jer skroz druga ekipa koja ''spašava'' brojeve od prenosa i oni ti daju 50%
Svrati u A1 i podnesi zahtev prenosa i dobićeš 50% jer jedino tako vide da ne blefiraš.
Svaki operater se jedino uplaši kada zapravo vidi podnet zahtev prenosa. Sve što nije zahtev prenosa je običan blef i oni ne padaju na to.

Jasno sve, nego rekoh da skratimo, ali moracu tako.

E sad ne znam da li u A1 da ostanem, posto ce mi verovatno i oni dati dobru ponudu u rangu Soko lite paketa. Samo oko toga se dvoumim. Malo mi je i zao da iscimam A1, a da znam vec da necu ostati kod njih. Jedino sto mislim da mts ima bolju pokrivenost, za ove dve godine nikad problem nisam imao, osim nesto sad skoro sitno u romingu. Nemam pojma kakav je A1, nikad nisam bio korisnik. Verovatno je neko vec pisao, ali ako bi neko mogao da mi uporedi mts i A1, sto se tice signala i interneta, bio bih veoma zahvalan.

Jasno sve, nego rekoh da skratimo, ali moracu tako.

E sad ne znam da li u A1 da ostanem, posto ce mi verovatno i oni dati dobru ponudu u rangu Soko lite paketa. Samo oko toga se dvoumim. Malo mi je i zao da iscimam A1, a da znam vec da necu ostati kod njih. Jedino sto mislim da mts ima bolju pokrivenost, za ove dve godine nikad problem nisam imao, osim nesto sad skoro sitno u romingu. Nemam pojma kakav je A1, nikad nisam bio korisnik. Verovatno je neko vec pisao, ali ako bi neko mogao da mi uporedi mts i A1, sto se tice signala i interneta, bio bih veoma zahvalan.
To nije uvek isto . Nekome je na lokacijama gde živi radi i kreće se bolji signal A1 a nekome Telekom. Uzmeš A1 pripejd karticu i testiras je na mestima gde boravis. Nekome je bolji signal A1 a nekome Telekom.
Meni znao Telekomov signal da padne na granici upotrebljivosti da možeš da se slikas. 😄

Prilozi

• Screenshot_20250711_144505_Speedtest.jpg
    Screenshot_20250711_144505_Speedtest.jpg
    56.8 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
@alek6legenda u tvom slučaju bolje ostati u MTS na paketu Soko Lajt jer dobijaš više kod njih.
Deezer, Apolon i TV iris su ti besplatni tokom cele UO.
A što se tiče signala i broja antena, MTS je svakako najpouzdaniji za 4G ako posmatraš celu zemlju:

1752237268687.png
1752237345498.png

Naravno, kad je u pitanju neka konkretna uža lokacija, moraš pogledati ovu mapu svakako da bi video ko je najbolji na tom konkretnom mestu.

Jasno, mts bolji u mom slucaju. Hvala puno. Ostaje mi samo moralna dilema cimanja A1, a da znam da necu ostati kod njih. Kad bih im otvoreno rekao da hocu da prebacim broj samo da bi mi mts dao bolju ponudu, da li bi ishod bio isti?

Kad bih im otvoreno rekao da hocu da prebacim broj samo da bi mi mts dao bolju ponudu, da li bi ishod bio isti?
Zašto bi to radio? Radnika koji unosi zahtev u sistem ne zanima da li ćeš stvarno preći, mada čuo sam da je bilo nekih negativnih komentara kada vide da je već ranije bilo više neuspešnih prenosa. Svakako, ako baš kažeš da je blef, mogli bi i da odbiju da podnesu zahtev. To bi im bilo u skladu sa internim procedurama, tj. radnici smeju da odbiju sumnjive mušterije, mada se to najviše odnosi na kupovinu telefona. Baš dok kucam ovo setih se da su skorije imali ovaj slučaj.

Zašto bi to radio? Radnika koji unosi zahtev u sistem ne zanima da li ćeš stvarno preći, mada čuo sam da je bilo nekih negativnih komentara kada vide da je već ranije bilo više neuspešnih prenosa. Svakako, ako baš kažeš da je blef, mogli bi i da odbiju da podnesu zahtev. To bi im bilo u skladu sa internim procedurama, tj. radnici smeju da odbiju sumnjive mušterije, mada se to najviše odnosi na kupovinu telefona. Baš dok kucam ovo setih se da su skorije imali ovaj slučaj.

Iz razloga jer mi je trulo da odem i da se nesto dogovaram - a lazem. Mozda stvarno radnika i ne zanima da li cu stvarno preci, ali kada bi uloge bile obrnute, vise bih postovao da mi neko otvoreno kaze koja mu je namera, a ne da me gleda u oci i laze. Drugo je da ja imam nameru da stvarno predjem kod njih, pa me konkurentna firma vrati nazad. Ovako, ja tamo idem da neko ulaze energiju i vreme u nas razgovor i tehnikalije, sto na kraju krajeva i ja treba da ulozim, a sve sa ciljem da kad se to zavrsi sacekam drugu delegaciju sa boljom ponudom, koju takodje na neki nacin pokusavam da prevarim. A s druge strane, ne treba placati nesto skuplje, ako vec moze jeftinije, i to ne iz razloga jer cu propasti za 500-1000-2000rsd vise mesecno, nego iz razloga jer su svi provajderi bezobrazni i prave narod na majmune (sa izvinjenjem zivotinjama). Tako da mi nije zao sto bih se izborio da me neko ne pravi budalom, kao naprimer gospodin agent koji kaze da nikad nije cuo da je neko dobio jos 50% na ponudu ako podnese zahtev za prenos u A1.
Tako da, voleo bih kad bi to sve moglo da se izbegne, ali da, tacno je da moze da bude kontraproduktivno i da neko moze da pomisli da nisam normalan ako tako nesto pitam.
Ali eto, nadam se da sam pojasnio zasto sam u moralnoj dilemi.

Podneseš online zahtev za prenos broja u A1.
Na kućnu adresu dobijaš predugovor i karticu.
Karticu ne diraš.
Jedino potpis je kuriru da si primio dokmentaciju.
Sam potpis kuriru,automatski aktivira zahtev.
Posle 3-4 sata ili sutradan će te zvati neko iz matične mreže.
Tražiš što hoćeš i dobiješ.
Opetater matične mreže odbija prenos u A1 bez obrazloženja zašto je prenos odbijen( bolji uslovi,dug itd...)
Nemaš fizički kontakt,ne lažeš nikog.
Tražis bolje uslove.
Ako mts ne da 50% ideš u a1 za 50%.

Podneseš online zahtev za prenos broja u A1.
Na kućnu adresu dobijaš predugovor i karticu.
Karticu ne diraš.
Jedino potpis je kuriru da si primio dokmentaciju.
Sam potpis kuriru,automatski aktivira zahtev.
Posle 3-4 sata ili sutradan će te zvati neko iz matične mreže.
Tražiš što hoćeš i dobiješ.
Opetater matične mreže odbija prenos u A1 bez obrazloženja zašto je prenos odbijen( bolji uslovi,dug itd...)
Nemaš fizički kontakt,ne lažeš nikog.
Tražis bolje uslove.
Ako mts ne da 50% ideš u a1 za 50%.

Probao sam online prenos, naravno ne do kraja, nego sam samo izabrao paket, stavio u korpu, da vidim koju cenu ce dati, i nije obradio nikakav popust online - ostala je puna cena.

da se nesto dogovaram - a lazem
Aha, nisam shvatio da bi ti direktno prešao na postpejd paket sa popustom ako ti MTS ne da adekvatnu ponudu. A zašto ne bi "prešao" na pripejd, jer tako obično ljudi rade kad je samo blef? To mora uživo, ali nema nikakvog dogovaranja niti komplikacija, pa samim tim ništa ti tu posebno ne lažeš. Kažeš u prodavnici da želiš da podneseš zahtev za prelazak na pripejd (eto ti čak i formulacije koja se ne može ni klasifikovati kao laž, jer podnošenje zahteva nije isto što i sam prelazak), oni nešto iskucaju kroz nekoliko minuta, potpišeš, dobiješ karticu, i to je to. Niko te ništa ne ispituje (valjda nisu menjali proceduru u međuvremenu), radniku je to poznata razrađena procedura, nema posebne prilike da ih lažeš i to je to.

E, sad, ako MTS nekim čudom stvarno uspe da ne ponudi ono što ti treba (male šanse), imaćeš Mega plan besplatno šest meseci, što nije za poređenje sa Sokolom, ali tako je kako je, mada i u tom slučaju imam ideju za rešenje. Konkretno, ako te pozovu sa lošom ponudom, možeš ti da otkažeš zahtev za prenos na pripejd i bez prihvatanja te ponude, pa da onda stvarno dogovoriš neki postpejd i pokreneš novi zahtev. A ako te uopšte ne pozovu opet, ne znam može li da se vanredno prekine prenos kada bi ti već stigla poruka od A1 da će biti u toku noći (tako jedino znaš da je MTS odobrio prenos bez zvanja). Ako može, onda super, neće se nikako desiti da neželjeno pređeš, i tad bi mogao da uradiš po mom prethodnom predlogu sa otkazivanjem prvog prenosa na pripejd i zakazivanjem drugog na postpejd. Ako ne može, onda već nemam rešenje, morao bi to da prihvatiš kao rizik.

onda mu dodje isto kao da sam uzivo
Zapravo dođe još gore, jer im dodatno praviš poštanski trošak... 😅

Znaci ipak moram da pricam sa nekim, onda mu dodje isto kao da sam uzivo. Hvala svima svakako, videcu sta cu i kako cu.
Ne moraš.
Imaš na facebooku formu za A1 50 % popusta i na lidl aplikaciji.
Na fejsu je sponzorisana objava,neletećeš.
Dobiješ na mejl kod za 50 % popust.
Iz lidl app dobiješ odma kodov za 50 %.
Odradio sve pre par dana.
Dobio 6 meseci gratis i 18 x50 u drugoj mreži.

Edit
Ne vidim više ponudu u mojoj lidl app.
Možda zbog toga što sam koristio.
Jel može neko da proveri ,jel ima još ponude u lidl app za 50 % u A1 .

Poslednja izmena:
Aha, nisam shvatio da bi ti direktno prešao na postpejd paket sa popustom ako ti MTS ne da adekvatnu ponudu. A zašto ne bi "prešao" na pripejd, jer tako obično ljudi rade kad je samo blef? To mora uživo, ali nema nikakvog dogovaranja niti komplikacija, pa samim tim ništa ti tu posebno ne lažeš. Kažeš u prodavnici da želiš da podneseš zahtev za prelazak na pripejd (eto ti čak i formulacije koja se ne može ni klasifikovati kao laž, jer podnošenje zahteva nije isto što i sam prelazak), oni nešto iskucaju kroz nekoliko minuta, potpišeš, dobiješ karticu, i to je to. Niko te ništa ne ispituje (valjda nisu menjali proceduru u međuvremenu), radniku je to poznata razrađena procedura, nema posebne prilike da ih lažeš i to je to.

E, sad, ako MTS nekim čudom stvarno uspe da ne ponudi ono što ti treba (male šanse), imaćeš Mega plan besplatno šest meseci, što nije za poređenje sa Sokolom, ali tako je kako je, mada i u tom slučaju imam ideju za rešenje. Konkretno, ako te pozovu sa lošom ponudom, možeš ti da otkažeš zahtev za prenos na pripejd i bez prihvatanja te ponude, pa da onda stvarno dogovoriš neki postpejd i pokreneš novi zahtev. A ako te uopšte ne pozovu opet, ne znam može li da se vanredno prekine prenos kada bi ti već stigla poruka od A1 da će biti u toku noći (tako jedino znaš da je MTS odobrio prenos bez zvanja). Ako može, onda super, neće se nikako desiti da neželjeno pređeš, i tad bi mogao da uradiš po mom prethodnom predlogu sa otkazivanjem prvog prenosa na pripejd i zakazivanjem drugog na postpejd. Ako ne može, onda već nemam rešenje, morao bi to da prihvatiš kao rizik.

Zapravo dođe još gore, jer im dodatno praviš poštanski trošak... 😅

Ne znam da li je neko ovo probao, ali svakako izgleda dosta komplikovano + rizicno.

Ne moraš.
Imaš na facebooku formu za A1 50 % popusta i na lidl aplikaciji.
Na fejsu je sponzorisana objava,neletećeš.
Dobiješ na mejl kod za 50 % popust.
Iz lidl app dobiješ odma kodov za 50 %.
Odradio sve pre par dana.
Dobio 6 meseci gratis i 18 x50 u drugoj mreži.

Edit
Ne vidim više ponudu u mojoj lidl app.
Možda zbog toga što sam koristio.
Jel može neko da proveri ,jel ima još ponude u lidl app za 50 % u A1 .

Ja bas gledam u Lidl app i nema A1, a na netu sam nasao to sto si rekao, i pise da bi trebalo da bude u Lidl app do 31.07.

Ne znam da li je neko ovo probao, ali svakako izgleda dosta komplikovano + rizicno.
Standardna procedura je da možeš da se predomisliš bez posebnog razloga, samo je pitanje kad tačno ta mogućnost prestaje. Ima smisla da prenos može da se otkaže u svakom trenutku pre nego što se desi (nekad unoć/ujutru), ali nisam siguran. Dan pre toga, tj. pre nego što ti A1 pošalje SMS da ćeš u toku noći biti prebačen, sigurno može. Svakako, to možeš i unapred da pitaš, znaju valjda oni (i MTS i A1, kao davalac odnosno prihvatilac u tvom slučaju) dokad mogu da otkažu.

Nema tu nekih komplikacija, samo kažeš da si se predomislio. Što se tiče rizika, nezgodno je jer bi ti hteo i jare i pare, tj. da se ništa ne dogovaraš, a da pritom nemaš rizik, što nije baš moguće. Stvarno je povučen Lidlov kupon, a već neko vreme se ne pojavljuje ni pomenuta sponzorisana objava na FB, makar u mom okruženju, a ranije je često iskakala, pa se čini da su i nju povukli. Kad se sve sabere, mislim da ćeš morati da presečeš šta ti je (naj)važnije u celoj priči, ili da još sačekaš u nadi da će se pojaviti neki novi kupon/promocija.

Standardna procedura je da možeš da se predomisliš bez posebnog razloga, samo je pitanje kad tačno ta mogućnost prestaje. Ima smisla da prenos može da se otkaže u svakom trenutku pre nego što se desi (nekad unoć/ujutru), ali nisam siguran. Dan pre toga, tj. pre nego što ti A1 pošalje SMS da ćeš u toku noći biti prebačen, sigurno može. Svakako, to možeš i unapred da pitaš, znaju valjda oni (i MTS i A1, kao davalac odnosno prihvatilac u tvom slučaju) dokad mogu da otkažu.

Nema tu nekih komplikacija, samo kažeš da si se predomislio. Što se tiče rizika, nezgodno je jer bi ti hteo i jare i pare, tj. da se ništa ne dogovaraš, a da pritom nemaš rizik, što nije baš moguće. Stvarno je povučen Lidlov kupon, a već neko vreme se ne pojavljuje ni pomenuta sponzorisana objava na FB, makar u mom okruženju, a ranije je često iskakala, pa se čini da su i nju povukli. Kad se sve sabere, mislim da ćeš morati da presečeš šta ti je (naj)važnije u celoj priči, ili da još sačekaš u nadi da će se pojaviti neki novi kupon/promocija.

Mislim da cu da odem u A1 i ako mogu da mi daju NEO super ili ultra 50% na UO, sa namerom da ostanem, pa kako bude. Mozda bude i ok (mislim na mrezu i internet). Pa ako zovu iz mts-a razmislicu. A ako mi ne ponude 50% na celu UO, onda cu videti koje su mi opcije.

Svakako hvala na savetima.

Pozdrav, da li neko zna da li mts daje neke posebne pogodnosti za prelazak sa prepaid-a na postpaid ? Tipa 50% na cene sa sajta i slično za Soko lite ? Hvala

Potvrđujem, ponudili, prešao iz mts prepaid u A1 prepaid, pa zvali da bude da se vratim - i vratio se. Naravno 50% na cene sa sajta. Nisam ni iskoristio 12 meseci džabe Mega plana - na mojim lokacijama daleko lošiji domet. Operacija uspela, pacijent preživeo

Da li neko ima agenta za mts?
Hoće drugarica da pređe iz yettela istekao joj ugovor, pa da vidimo ako ima neki agent da nudi 50% na ceo UO za prelazak.

Nazad
Vrh Dno