Šta je novo?

Pametni uređaji Električne četkice za zube

Fitnes narukvice, sijalice, pametni usisivači i sl.

Running

Cenjen
Učlanjen(a)
01.01.2017
Poena
195
Hajd' posto imamo temu i za el. brijace neka bude i ovo da cujem iskustva.
Nadam se da tema nece dozivjeti fijasko zbog eventualno malog broja korisnika. Mnogi nisu ni svjesni koliko je ovo dobra i korisna (za zdravlje) stvar.

Trenutno vec dugo koristim Curaprox Hydrosonic cetkicu, starija verzija, nije ova nova Easy ili Pro. Nastavci su kvalitetni. Uzeo iz razloga sto uglavnom koristim njihove proizvode, a znamo kvalitet. Pretpostavka da moze bolje za te pare. I da, hidrosonicne su mnooogo bolje od rotirajucih koje su i mnogo jeftinije i tu nema dileme.

Zanimaju me iskustva drugih cetkica, dobavljivost i kvalitet nastavaka, baterija, cijene itd itd

Koristim OralB pro 6500 od 2014 i super sam zadovoljan.Taj osecaj higijene posle pranja el.cetkicom ne moze se porediti.Cetkica ima bluetooth i Smart guide display.Baterija jos uvek drzi, cetkica ima solidan broj modova.Nisam gledao neke novije modele, ali verujem da su dobri.

Već skoro dve godine koristim Oclean X Pro Elite, prezadovoljan četkicom. Veoma je tiha u poredjenju sa starijim četkicama koje sam koristio (Philips). Ima i mali ekran (realno nepotrebno, ali ok) i povezuje se sa telefonom. Baterija je odlična, radi po dva meseca sa jednim punjenjem. Svaka preporuka. :)

Zna li neko koja je razlika izmedju Curaprox Hydrosonic Pro i Easy?
Pro ima 7 rezima rada dok Easy ima 3. Malo su drugacije cetkice, bar po obliku, pro ima 3 a easy mislim 2.
Iskreno ne vidim neku drugu razliku medju njima.
Ja koristim pro nekih godinu i po ili dve i fantasticna je. Meni je znacilo to sto ima toliko rezima jer su osetljivi zubi i desni. Tako da ako nemas nekih problema kapiram da ti je i easy sasvim dovoljna.

Pro ima 7 rezima rada dok Easy ima 3. Malo su drugacije cetkice, bar po obliku, pro ima 3 a easy mislim 2.
Iskreno ne vidim neku drugu razliku medju njima.
Ja koristim pro nekih godinu i po ili dve i fantasticna je. Meni je znacilo to sto ima toliko rezima jer su osetljivi zubi i desni. Tako da ako nemas nekih problema kapiram da ti je i easy sasvim dovoljna.
Hvala na odgovoru. Narucila sam easy, videcu kako ce se pokazati, ali verujem da ce ispuniti ocekivanja :)

Sad videh neki se žale na plombe. Koju onda uzeti da ne remeti plombe? Da li ultrasoničnu ili rotacionu?
Oral-b ima milion modela, skroz sam se pogubio 🫣
Ako može pomoć koji model (seriju, vrstu...) odabrati tako da ne "aktivira" plombe? Hvala 🤗

Ne znam da li bilo ko sa sigurnoscu moze to da kaze, da li utice na plombe ili ne

Mislim da mehanicke cetkice imaju veci uticaj na plombe od sonicnih, pogotovo sto kod sonicnih nemas potrebe za prejakim pritiskom, sto i nije bas slucaj kod mehanickih. E, sad ako i sonicnom koristis prejak pritisak, verovatno da moze imati i veceg uticaja od obicne mehanicke. Znaci, pravilno koriscenje i ne brini za plombe :)

Sta su sonicne cetkice? Ja imam neku matoru oral b iz 2013 godine, radi i dalje ali baterija drzi jedno i po pranje, pa isto planiram da predjem na nesto novo.

Tada kad sam gledao bile su dve opcije: oral b koji "vrti" cetkicu oko ose same cetkice i Philips koji "vrti" cetkicu oko ose drske, ali obe zapravo vrse mehanicko ciscenje.

Sonične su te koje pominješ, koje vibriraju oko svoje ose umesto da vrte u krug. Oral B i dalje važi za najbolje rotirajuće dok je Philips vodeći sa "soničnim". Naravno prodaje se svašta, i varira kvalitet, gledao baš za Philips za neku nižu, dali 2 ili 3000 seriju koja je rađena na jedan način, onda posle par godina spolja ista a unutra je ojadili, lošiji motor, mehanizam, dihtunzi...

nije posebno bitno koja je cetkica oral b i philips su dobre, bilo koji model.

bitnije je da se redovno koristi i pod uglom od 45 bez jaceg pritiskanja.

ne moze da osteti plombe

Nazad
Vrh Dno