Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

The Bear sezona 4 7/10. Sviđa mi se nekako taj osećaj i pojam Čikaga, muzika i likovi, iako je prepun pauza u ponekad besmisleno dugim dijalozima. Malo slabija ova sezona od ostalih, ali 7.5/10 generalno.

Squid game - 3. sezona
Usporili su radnju u odnosu na prve dve sezone. Ocena za ovu sezonu 6/10

Squid Game S03

Zadovoljan sam. Tokom 1. sezone, koja je stvarno bila odlična, očekivao sam da će naredne sezone ići u pravcu antologije i da ćemo svake nove sezone gledati nove likove kroz nove igre i da će serija postati svojevrsna SAW franšiza.
U tom smislu, zadovoljan sam 3. sezonom isto kao i 2, iako su lošije od prve, ali poštujem izazov da se od svega napravi i isprati jedna priča, tako da ne zameram sporiju dinamiku, više drame nego adrenalina i slično. I u ovoj 3. sezoni bilo je momenata da su mi znojili dlanovi od napetosti, i to mi je dovoljno da sam uživao u njoj.

Gledaću svakako, mada nisam naročito euforičan. 😆

Dosta draži Squid Game počiva na specifičnosti južnokorejske glume. Oni su ovako low key neurotični, pomalo komični, daju taj neki intenzitet i šmek ovakvom tipu serije. Sa američkom verzijom očekujem da ćemo dobiti manje-više poznati vajb... Više bih recimo voleo špansku adaptaciju s obzirom da umeju svoj fazon psihološke drame da serviraju. Mada, za ovakvu seriju je u principu dovoljno biti kreativan sa konceptom igara. Dok god serviraju nešto dovoljno napeto i nepredvidivo, ja sam za. 😃

Samo je pitanje odakle ce biti ViP persone.

Severance druga sezona. Ozbiljan pad kvaliteta i poprilično dosadna. Celu drugu sezonu su mogli staviti u 4 epizode ali kako je neko napisao klasično prodavanje magle. Prva sezona je bila za 9/10 druga rekao bih 5/10. Poslednja epizoda baš loša uostalom kao i cela sezona.

Meni je 2. sezona Severance takođe prošla najviše u utisku praznog hoda, i to doslovno jer imaš osećaj da likovi šeću tamo-vamo dobar deo serije. Srećom, svideo mi se pravac u kojem se enigma narativna obelodanjiva, ali 3. sezona će morati pošteno da nadomesti ovu, ukoliko serija želi da opstane na zavidnom nivou.

Severance 2 sezona je odlicna, nemam zamerki, posvetilo se paznje vise na pozadini i razradi likova i ne smeta mi sto se pomalo daju neka razjasnjenja price na kasicicu. Squid Game S3 je meni skroz ok, nije toliko lose ali ima neke bitne nedostatke, ponajvise gluma VIPova koja je kriminalno losa i cringe. Slazem se da serija ima uspeha zbog specificnosti juznokorejske glume, mislim da ce kvalitet u Americkoj adaptaciji znatno opasti i pretvorice se u neku holivudizaciju. Mislim da je trebalo dodati jos koju epizodu i zavrsiti sve u 3 sezoni i zaokruziti celu pricu.

Popusio hajp i naterao se da pogledam… Izlizana prica, ali ja ne znam ko daje visoke rejtinge i recenzije za ovakve mediokritete od serija.
Serija jeste mediokritet po dosta stvari, ali sama cinjenica da je svaka epizoda snimljena iz 1 kadra je dovoljna da je izdvoji i postavi visoko.
Treba tih sat i nesto napraviti plan kamere, osvetljenja, scena, uraditi to u realnom vremenu, odlglumiti i napraviti da to bude dobro. U proseku su snimali po deset puta jednu epizodu, najvise 16 poslednju. Mamutski zahvat.
I opet bez obzira na tok serije u realnom vremenu prica je kohezivna, nije dosadna, i mene kao roditelja je bas pogodila.

Blacklist ima 7.9

Adolescence treba da ima 700 onda

Ovo je moj uvod u ocenu za Blacklist. Ovo je serija za crnu listu. Ne znam šta ovde vredi da se gleda.

Ovo je kraj ocene.

Adolescence je trebalo spakovati u mnogo manju minutažu da bi serija mogla da se gleda bez nekog uzdisanja. Mene je recimo, koji volim ovaj tip serije, smorila svojim trajanjem, praznim hodom i klackastim epizodama.

Da pomenem, Utoya: July 22 je školski primer filma rađenog iz jednog kadra, odnosno bio je veći izazov (ne kažem da ovo nije bilo dobro sa te strane) i tehnički zahtevniji od Adolescencije.

Odgledao na MAX-u Duster seriju. Preporuka od mene. Nije sad neko remek delo ali taj vintage vibe me je privukao. Kraj je takav da moze da se ocekuje nastavak.

Serija jeste mediokritet po dosta stvari, ali sama cinjenica da je svaka epizoda snimljena iz 1 kadra je dovoljna da je izdvoji i postavi visoko.
Treba tih sat i nesto napraviti plan kamere, osvetljenja, scena, uraditi to u realnom vremenu, odlglumiti i napraviti da to bude dobro. U proseku su snimali po deset puta jednu epizodu, najvise 16 poslednju. Mamutski zahvat.
I opet bez obzira na tok serije u realnom vremenu prica je kohezivna, nije dosadna, i mene kao roditelja je bas pogodila.
Nisam gledao seriju i skidam kapu svima koji sw toliko trude okoo nečega. Ali ja tu ne vidim poentu meni kao gledaocu taj one shot ništa ne znači ama baš ništa. Gledao sam neke filmove za koje sam tek posle čuo da su one shot nisam ni obratio pažnju.

Ne sporim trud već samo mojih 5 centi.

Adolescence... Meni je samo prva epizoda bila vredna hajpa. Podsetila me je na prvu epizodu The Night Of. Intenzivna, solidno šokantna i ono najbitnije pružila je osećaj nelagode kroz to iskustvo likova. Ostale epizode tek ok, ali predugačke, zamorne su mi bile. U svakoj sam redovno proveravao koliko je proteklo tj. koliko još do kraja.

Ubice mog oca s07, jedva odgledah.... 3/10.
Mnogo gluposti i gluma pojedinaca je bas bas losa... Ali ajde, vredi pogledati ako ste do sad gledati seriju, cisto da mozete reci odgledao sam sve :)

To se još snima? Ja odustao na s02!
Murderbot...šta reći, dobra stvar je što su epizode kratke, inače...

Ubice mog oca s07, jedva odgledah.... 3/10.
Mnogo gluposti i gluma pojedinaca je bas bas losa... Ali ajde, vredi pogledati ako ste do sad gledati seriju, cisto da mozete reci odgledao sam sve :)
Sreca moja pa sam odgledao prvu i sedmu sezonu.
Dobro me podseti ja i zaboravio na MurderBot

Meni je Murderbot skroz ok.
Doduse, gledao sam samo 4 epizode ?

Ja odgledao svih 9 i šta ja znam , može da prodje ali ništa se ne gubi ako se ne gleda .6/10

Razvlačio sam ovu seriju od februara, ja mislim... Trebala mi je neka malo duža za razbibrigu i poslužila je. Kako je odmicala to me je sve manje mamila a porodica Dutton me je sve više nervirala, a i kvalitet je opadao. Čini mi se da je u jednom trenutku serija pisana ofrlje... Srećom pa je lagana, možeš joj dosta toga oprostiti pa pored svih mana i šupljina ostane dovoljno pitka.

E sad, da li gledati 1883 i 1923.

Zaokružene su priče i nema toliko razvlacenja radnje kao u Yellowstone-u.
1883 (1 sezona, 10ep.) dok je 1923 (2 sezone,15ep.)

Počeo Ballard i posle par epizoda nije loša uopšte .Maggie Q ❤️ jedino mi fali čika Harry da začini seriju ali šta je tu je. za sada 7/10

Squid Game sezona 3 odnosno nastavak druge sezone. Onako, vredi pogledati kako bi se cela priča zaokružila. Posle odlične prve sezone, druga i treća su za klasu ispod. 7/10
P.S. gluma vip osoba je stvarno užas.

Meni je 3. značajno bolja od prethodne, mada uopšteno i dalje ima dosta praznog hoda.
Npr. ceo sidequest sa no.11 i trgovinom organima je skroz nepotreban i bez svega toga smo mogli imati jednu kompaktnu 2. sezonu. Nije mi jasno zašto su opet odlučili da se neko meša u tu operaciju kad smo to sve već videli u prvoj sezoni.

I nadam se da pojava Kejt Blančet na kraju ne znači ono što mislim...

Meni je u 3. sezoni najslabije bilo

subplot sa inspektorom. Cela ta sporedna priča je kulminirala tako što je konačno našao ostrvo, infiltrirao se, našao brata, viknuo mu "Hej!" i otišao sa ostrva. Skroz low effort filler.
Takođe, jako "bodu oči" američki gosti, vrlo izveštačeni, neprirodni, krindž karaktera i replika, mada sam čitao da je to generalno mana južnokorejske kinematografije kada je u pitanju vladanje autentičnošću stranih likova.

Ali opet, održala se serija najviše zahvaljujući igrama, posebno

žmurkama. Ono je baš bilo jezivo, i nekako realno, podsetilo me je na onaj eksperiment sa čuvarima i zatvorenicima.

Nazad
Vrh Dno