Šta je novo?

Hardver Koji nosac za monitor

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Boris Lozac

Uticajan
Učlanjen(a)
15.08.2004
Poena
1,505
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600x + Arctic Freezer 36 Black
Matična ploča
ASUS Prime B-450 Plus
RAM
32GB (2x16GB DDR4 3200mhz dual channel)
GPU
GIGABYTE AMD Radeon RX 7600 8GB 128bit GV-R76GAMING OC-8GD
Storage
Samsung SSD 860 EVO 500gb + 870 EVO 1tb
PSU
520W Seasonic MII Evo Bronze
Kućište
NZXT H500
Monitor
Gigabyte GS27F
Miš & tastatura
ROG STRIX Impact II wireless / Keychron V2
Ostale periferije
Driving Force GT
Mobilni telefon
Pixel 6
Poz, imate li preporuku za neki nosac za monitor (od 27"). Da naglasim da bi verovatno isao na neki Ikea sto sto je punjen papirom :D Jel to bese nije problem, koliko se secam samo se stavi nesto (parce drveta ili slicno) na donji deo clamp-a, da se rasporedi tezina, ne bi trebalo da odvali sto?

Takodje me zanima da li postane nestabilniji sto ili sam monitor sa nosacem? Pitam prvenstveno kad bih volan bio na stolu i pri malo vecim trzajima volana, da li bi se vise ljuljao monitor tako nego kad stoji sa postoljem na stolu..

koristim ovaj

moras bas da cimas sto da se on trese. a i sto se trese nije strasno. to sigurno vise zavisi od stola i koliko je on stabilan. nosac je bas ono sturdy
sto se tice stola imam tablu od iverice debljine 30-35mm i drzi k'o ludo, mozes ubaciti neko drvo, da budes sigurniji

U istom sosu sto se kaze, isti taj sto iz Ikee i monitor od 32".
Kako si na kraju resio?

ima i ovako nesto

Iskreno bas mu je jaka cena..

Monitor mi je AOC CQ32G1. Vesa 100x100 i ima 7.5kg koliko vidim..

Jok, samo taj jedan veliki od 32"...

Iskreno bas mu je jaka cena..

Monitor mi je AOC CQ32G1. Vesa 100x100 i ima 7.5kg koliko vidim..
uzeo sam ga, zamenio onaj i oseti se razlika u kvalitetu (ceni)

najvise sam uzeo zbog bolje ergonomije i vece nosivosti (future proof). misilm da vredi razlike u ceni.
koliko vidim na kutiji Arctic daje 6 godina garanciju

viber_image_2025-07-03_18-14-00-413.jpg

Najbolji nosac koji sam koristio je ergotron hx. Imao sam desk varijantu pa sam uzeo skoro wall mount model. Uz heavy duty dodatak moze da nosi monitore do 19 kg.
Robustan, tezak i kvalitetan nosac. Bukvalno moze covek da se obesi o njega. Jaka je cena ali kvalitet kosta.

Skontao sam da zapravo nemam mesta iza monitora/stola za celu ruku i pomeranje tako da sam kupio neki fiksni nosac i evo danas bi trebalo da probam da ga montiram :D

1751617452457.png

E ovako, zavrsio sam montazu i ispalo je skroz korektno :D

Tacan model je GEMBIRD MA-D1-02, platio sam ga 1950din sa dostavom (na vise mesta mu je cena od 1500-2000din).

Monitor koji imam je AOC CQ32G1.

E sad, imaju i dobre i lose stvari.

Svidja mi se kako izgleda i realno mi je zavrsilo posao u smislu prakticnosti jer sam morao da preselim komp u spavacu sobu pa sam ogranicen na sto od 100cm (a samo monitor je 80ak cm sa zakrivljenjem).

"Losa stvar" je sto mi deluje da je ovo na gornjoj granici nosivosti pa sam morao bas krvnicki da zategnem sraf koji drzi tilt kako ne bi padao unapred. U specifikaciji pise da je do 32" i 9kg, moj monitor je 32" i 7kg po specifikaciji (nisam ga merio dodatno).

Moram samo i da dokupim u ikei onu "korpicu" za kablove sto se usrafi odozdo u sto i prebacim tu sve ovo sto visi dole ispod a i iza monitora..

Evo i kako je ispalo, zanemarite samo haos okolo :D

Prilozi

• 1751627453814.png
    1751627453814.png
    903.4 KB · Pregleda: 42
  • 1751627497277.png
    1751627497277.png
    974.9 KB · Pregleda: 41
Ja sam probao više tih desk mountova (ruka) u zadnje vrijeme, između ostalih i taj Artic X1-3D sa gasnim amortizerom i najbolje mi se pokazala White Shark AMENHOTEP-I-VP. Dva uslova mi je bitno da mount ispunjava: što manje da baza mounta zauzima prostora na stolu i da se ruka može raširiti tako da monitor bude što bliži ivici stola ili zidu iza stola kako bi mi monitor od 32" bio što dalji od sjednog mjesta, naravno, da ne trese pri kucanju se podrazumijeva.

Probao sam još Artic Z1 Basic i neku Barkan, White Shark pobijedio (prvenstveno jer je baza kod X1-3D glomazna pa ne mogu adekvatno desni zvučnik da uglavim)

da ima bas dobru bazu, masivnu, ali meni ne smeta jer su zvucnici na zidnim nosacima.

mehanizam bas deluje robusno i kvalitetno, nista se ne mrda

E ovako, zavrsio sam montazu i ispalo je skroz korektno :D

Tacan model je GEMBIRD MA-D1-02, platio sam ga 1950din sa dostavom (na vise mesta mu je cena od 1500-2000din).

Monitor koji imam je AOC CQ32G1.

E sad, imaju i dobre i lose stvari.

Svidja mi se kako izgleda i realno mi je zavrsilo posao u smislu prakticnosti jer sam morao da preselim komp u spavacu sobu pa sam ogranicen na sto od 100cm (a samo monitor je 80ak cm sa zakrivljenjem).

"Losa stvar" je sto mi deluje da je ovo na gornjoj granici nosivosti pa sam morao bas krvnicki da zategnem sraf koji drzi tilt kako ne bi padao unapred. U specifikaciji pise da je do 32" i 9kg, moj monitor je 32" i 7kg po specifikaciji (nisam ga merio dodatno).

Moram samo i da dokupim u ikei onu "korpicu" za kablove sto se usrafi odozdo u sto i prebacim tu sve ovo sto visi dole ispod a i iza monitora..

Evo i kako je ispalo, zanemarite samo haos okolo :D
Ja planiram isti da uzmem, imam samo pitanje oce biti dobar za debljinu stola od 15mm, da li ce biti stabilan? Ako neko ima sličan nosač na toj debljini da podeli iskustva.

On moze od 1cm do 8cm, a ti uvek mozes da podebljas nekim daskicama.

Imas dva nacina montaze, na stezaljku (1-8cm) i da probusis sto (1-4cm)..

Nazad
Vrh Dno