Šta je novo?

Ulaganje u plemenite metale [bez diskusije o kriptovalutama]

Možda najbolje deo sada, a sa ostatkom sačekati.

Pozdrav!
Totalni sam pocetnik u ovome, molim za par saveta.
Koliko sam procitao uglavnom preporucujete Tavex za kupovinu. Da li idete licno kod njih uz prethodnu rezervaciju termina, da li rezervisete parking ili idete peske/busom ili narucujete preko D expresa? Kako je najbolje kupovati a da ne zna mnogo ljudi, kapiram ako rezervisete parking mnogi mogu da vas vide kad izlazite, a i preko D expresa znace bar par ljudi. Koje kolicine preporucujete za kupovinu u jednom cugu? I gde cuvati? U sefu u banci ili kod kuce? Hvala unapred.

Mislim da je sve jedno da li ces autom ili busom, jer do sada je gomila ljudi uzimala tamo, i do sada nismo procitali u novinama da su nekoga pratili/oteli i slicno.
Nismo bas toliki divlji zapad, ali naravno da treba biti oprezan, i preduzeti najosnovnije mere predostroznosti.

Sto se tice kolicine, ima ogranicenje za kupovinu u kesu, od valjda 10.000eur na godisnjem nivou, vezano za jmbg... tako da je sve jedno od kog dobavljaca se uzima, i koliko puta.
Preko kartice slobodno uzmi 2-3kg ako mozes, fino je pala cena. :cool: :ninja:

Za drzanje, evo ideje ako imas neki plac :D

https://www.printables.com/model/914419-sand-safe-with-airtag

336f5df808a92f9e0e97d4b685c23208.jpg

Bitno da se osvrćeš da te ne prati neki sumnjivi gospodin preko poljane od solitera do Ušća 😃. Teško je tamo za otimačine jer je brisan prostor okolo. Najbolje u taksi i nosi u sef u banci. Ajd par manjih zlatnika al neku ozbiljniju količinu ja ne bi držao u kući.
Jes, baš Google earth satelit ne vidi da kopa rupu 😂😂😂 i krije blago, stižu dolari

Šalu na stranu, prolazili smo svi kroz to: što manje ljudi zna, to bolje. Trgovac ima sve tvoje podatke (to znači i država), ne bi voleo baš i kurirska služba, jer ako stize iz Tavexa sigurno je nešto vredno i lopovima interesantno.
Što se tiče parkinga i svega, to je širok prostor, nisu zabačene ulice pa da te neko prati.. mislim da nije problem taksijem čak i busem. Predlažem sef.

Jedino bi preporučio da se osigura stan i protiv krađe i obijanja, jer taj sa lošom namerom ne zna gde vi držite plemenite metale. Uostalom valjda svi osiguravamo imovinu, zlu ne trebalo.

Evo najzad korekcije. Ja se nadam da ćemo videti pravilni 3-step talas bar do sladećeg fib nivoa. Šansa svima za dopunu zlatom. Ja bih uzeo 15 do 80 grama, zavisno kakvu cenu uhvatim.

Pogledajte prilog 497433

Ne vredi, vraća se iznad support-a. Nismo imali ljudsku 3-step korekciju godinu i po dana, a jedva smo po prvi put u zadnje dve godine nakratko pali ispod 100 DMA. 200 DMA koje bi bilo zdravo da posetimo deluje nemoguće daleko na oko 2700 evra.

Jedna stvar koju treba pratiti je cena zlata prema bitkoinu, pošto smo dosta blizu ovog vrlo jakog dna koje nije popustilo ni u ovom, ni u prethodnom kripto ciklusu. Kako je BTC opet krenuo da raste, ako stignemo do dna opet, to bi bio jak znak za kupovinu zlata. Ili znak da će BTC da se skrlja, jedno od to dvoje.

Capture.JPG

Poslednja izmena:
Tozla je tozla, ali da li ipak pravite razliku tj. da li imate favorite među proizvođačima pločica (Argon H., Valcambi, PAMP F., Heraeus Feingold...)?

A kako si to zakljucio?
Tako sto ti niko nije odgovorio par sati?

Ja imam.
1. Dukati, ne pločice, poluge i drugo
2. Od dukata, isključivo Franc (preferiram mali) i Filharmonija (šaram)

Moja logika je da kupujem ono što je:
1. Najpopularniji dukat kod nas - Franc
2. Najisplativiji dukat kod nas - Filharmonija

Gledam da ih imam svih veličina, jednostavnija je akrobacija sutra kad/ako bude moralo da se prodaje.

Nazad
Vrh Dno