Šta je novo?

[m:tel cg] Internet u Srbiji vise nije neogranicen: diskusija

mtel: Da biste aktivirali 5G na mt:tel mreži, potrebno je da imate uređaj koji podržava 5G i da ste postpaid ili biznis korisnik. Postoji nekoliko načina za aktivaciju: putem Moj mt:tel platforme, slanjem SMS poruke na broj 14555 sa sadržajem "UKLJUČI ME", putem USSD menija *105#, pozivom Korisničkog servisa na broj 1600 ili odlaskom u najbližu poslovnicu.

mtel: Da biste aktivirali 5G na mt:tel mreži, potrebno je da imate uređaj koji podržava 5G i da ste postpaid ili biznis korisnik. Postoji nekoliko načina za aktivaciju: putem Moj mt:tel platforme, slanjem SMS poruke na broj 14555 sa sadržajem "UKLJUČI ME", putem USSD menija *105#, pozivom Korisničkog servisa na broj 1600 ili odlaskom u najbližu poslovnicu.
Mislim da nama nece to puno značiti. Jer pitanje je 5G roaminga sa Srbijom kako ce raditi mislim kad ga bude... A drugo ne isplati se samo zbog 5G mreze placati uzaludno postpaid mesečno za džabe plus godisnje prva klasa tiket za Srbiju.

nece danas da mi se zakaci mtel kartica na mrezu, zovem korisnicki sa drugog broja, oni mrtvi ladni "ugasen jer nije uplacivan kredit", a kartica se redovno dopunjava vec godinama...
ostalo da prva smena proveri sutra...

Čitao sam prethodne poruke, ali nisam uspeo da pronađem konkretan odgovor. Razmišljam da ovih dana uzmem m:tel CG karticu. Koliko sam razumeo, može da se kupi i eSIM online – ali da li može da se aktivira iz Srbije?

U slučaju da to nije moguće, postoji šansa da uskoro idem u Crnu Goru, pa bih tada kupio fizičku karticu u poslovnici. Planiram da je čuvam do decembra, kad se obično obnavlja ona godišnja promocija.

Zanima me još – da li može da se uzme običan prepaid paket, ili mi kao strani državljani moramo da uzmemo isključivo turistički paket?

Razmišljam koliko mi je isplativo da odmah uplaćujem neki turist paket od 15–20 €, ako karticu neću koristiti do decembra...

Koliko sam razumeo, može da se kupi i eSIM online – ali da li može da se aktivira iz Srbije?
Može da se uzme eSIM onlajn i može bez problema da se aktivira iz Srbije.
Planiram da je čuvam do decembra, kad se obično obnavlja ona godišnja promocija.

Zanima me još – da li može da se uzme običan prepaid paket, ili mi kao strani državljani moramo da uzmemo isključivo turistički paket?
Što bi je čuvao do decembra ako je do tada nećeš koristiti? Ako ti je eSIM opcija, sačekaj decembar i tada je uzmi, pa odmah uplati prvu klasu.

Mislim da možeš da uzmeš bilo koji pripejd paket, ali nije ni važno koji paket uzmeš, samo da može na njemu da se uplati prva klasa, a mislim da na svakom pripejdu može. Jedino ako ti znači jedan slot za Move aplikaciju za mobilne uređaje, uzmi turistički od 20 € pošto uz njega ide.

Drug mi doneo karticu juce i danas aktivirah do kraje godine mroaming ticket srbija 18 euro .
nigde se u app ne vidi da je aktivirano pa sam ih zvao i proverio jel sve ok
volte usluga na prepaid broju ne radi
mogu da aktiviraju 5G ali to kod nas ne radi
i dobra stvar sto mi je kartica validna do Datum važenja kartice:26.06.2026
ne moram da dopunjujem svaki mesec ;-)
jedina mana posto se kartica vodi na druga da bi je prebacio na sebe moramo oobojica u poslovnici ili ovlascenje preko notara
ranije je moglo preko email posalje se licna karta ali to davno bese ;-) tako da ima da bude na njega ;_)

Nazad
Vrh Dno