Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Aha... Sad te razumem. Potrebno je da prođe otprilike 3-4 dana i tek onda aktiviraju bonus dobrodošlice. To se taman hvata kad bude došao u Srbiju. Mislio sam da im je to neka kvaka kod prenetih brojeva, ali izgleda da to rade i za nove.
Samo da javim kada je sleteo samo je okrenuo korisnički servis i aktivirala se esim sve ok.

• Like
Reagovanja: uji
Ovaj A1 ima sizofreniju. Danas sam zvao i pitao koliko se brojeva vode na moje ime. Sva tri su tacna, a cetvrti broj koji se vodi kod njih je jedan moj Yettel broj kome je odbijen prenos zbog greske A1 sluzbenice. Kazu da mogu da ga deregistrujem.
Odmah nakon razgovora sa njima pozvao sam Yettel i tamo mi je receno da je broj u njihovoj mrezi, da je odbijen prenos jos krajem prosle godine i da ako ga hocu natrag mogu ga reaktivirati za nekih 500 RSD.
Ponovo sam pozvao A1 i opet mi je receno da se taj 063 vodi na mene u njihovom sistemu i da na njemu nije dugo uplacivan kredit. Kako da uplatim kredit na broju koji nije u njihovoj mrezi. Cak su i oni videli da je prenos propao i rekli su mi privremeni broj na koji je trebao da se izvrsi prenos. Totalno sam zbunjen sta mi je ciniti.

Jel jos nekome A1 ukinuo mega plan.U januaru ili februaru je bila akcija za godinu dana besplatnog mega plana 12 meseci ako se prebaci prepaid broj sto sam uradio.A sad nema i kad sam zvao prave se blesavi kazu to je samo 3 meseca.

Nije, ali dopunio sam 200 dinara na datum isteka kredita i sutra mi se opet pada dan kada dopuna ističe. U tom slučaju se brišu sve promocije i dotadašnji sadržaji.

Jel jos nekome A1 ukinuo mega plan.U januaru ili februaru je bila akcija za godinu dana besplatnog mega plana 12 meseci ako se prebaci prepaid broj sto sam uradio.A sad nema i kad sam zvao prave se blesavi kazu to je samo 3 meseca.
Ja sam prebacio oko 10 korisnika i niko nema problema. Cak i ako istekne kredit. Pojede kredit a u opcijama imas da ponovo aktiviras mega plan koji traje sve do isteka te godine dana

Pa da,i ja sam dopunio do sada dva puta ali vise nemam opciju aktivacije mega plana.Moracu da pisem ili opet zovem.

Pisi ako mozes da bi imao trag i konverzaciju a ne rekla-kazala

Uplati 200 dinara da vratis karticu u aktivni mod, a onda idi u moj a1 aplikaciju i nadji besplatan mega plan pa ga aktiviraj.

@poglavicas Pre desetak dana bio sam na A1 prodajnom mestu da zamenim prepaid kartice za nove, jer su ove stare nesto zezale. Radnik mi je dao nove. Medjutim, pre par dana sam provalio da mi je dao zamenske postpaid uSIM kartice. Kartice rade fenomenalno i imaju bolji adapter. Mozda glupo pitanje, ali znaci li to nesto sto sam dobio postpaid zamenske kartice?

Da, možda, ne, mada prepaid nema throttling (ili barem Mega plan), tako da je protok maksimalan u odnosu na Kućni net tarife, recimo.

Pre nedelju dana nasao sam 2 Telenor vaucera za dopunu, oba od po 200 dinara. Da li vredi da preko njih dopunim kredit?
Koliko vidim, na Yettel sajtu spominju samo vaucere od 500 koji vaze samo 2 meseca. Ovi stari Telenor vauceri davali su vaznost dopune godinu dana.

@Bonafides prijavio sam i inspektorki ministarstva za telekomunikacije što su bez najave od 1.3.2021. skratili rok važenja dopune sa 330 na 60 dana prekršivši tadašnji član 107 ZEK i da bi po čl. 138 stav 22 trebalo da budu sankcionisani. Bez odgovora.

Preneo mts broj u A1 na prepaid. Sve aktivno od prvog dana, VoLTE aktivirao preko chat-a na sajtu. Pozivi i SMS sasvim normalno funkcionisu. 6 meseci besplatnog mega plana aktivno.

Mts ubedljivo naj gori .Ko ima stare kartice Yetelove ima dobre ponude
Ja dva puta uplatio kredit po 1200d. na mts broj i oba puta mi ukrali pare. I to sam otvorio njihovu aplikaciju na wifi da proverim stanje i para nema. Jedva ih dobio telefonom i tvrde da sam potrosio kredit na internet, koji je "jako skup". Kazu da ne treba da koristim aplikaciju nego da aktiviram paket online na njihovom sajtu. Pitam, gde to pise ? Kaze ne pise.
Zatim otiso u njihovu poslovnicu u Merkatoru, tvrde isto. Trazim listing, kazu da oni nemaju listing !? I broj ide u kantu...
MTS je nastavio da se bavi prevarama i uveo nove metode. Aplikacija je skroz nekorektno napravljena i ne prikazuje da li imas aktivnih paketa. Pripejd ponuda je ocajna.
Ako misle da ce na taj nacin privuci korisnike, grdno se varaju.

I za yettel si u pravu. Nije ni njihova ponuda pripejd bolja.

Pre 5 dana sam se vratio iz Italije, bio sam puna 2 meseca.. Tamo sam koristio Very, 6,9€ mesecno, 150Gb i neograniceno minuta i sms, i 20Gb rominga, radi i u 5G mrezi i ima volte. Brzina nije ogranicena.

To navodim zbog poredjenja sa cenama i uslugama u Srbiji. Ekonomski tigar...

Poslednja izmena:
pa ako ti je na mts bio ukljicen prenos podataka, bez nekog aktivnog paketa koji sadrzi i internet saobracaj, 99% si kredit potrosio na net jer nemaju nikakvu blokadu koriscenja a cene po MB su skupe kad se ne aktivira paket

Bez paketa je 60 dinara po MB na mts prepaidu.

pa ako ti je na mts bio ukljicen prenos podataka, bez nekog aktivnog paketa koji sadrzi i internet saobracaj, 99% si kredit potrosio na net jer nemaju nikakvu blokadu koriscenja a cene po MB su skupe kad se ne aktivira paket
A zasto ne daju listing ? kako je moguce da ga nemaju ?
Na wifi sam pogledao stanje kredita u aplikaciji odmah posle uplate i para nije bilo. i tako dva puta.
U aplikaciji, umesto ponude paketa, pise "sve kul". Pitao sam ih sta znaci "kul"? Ne znaju da.mi kazu. Prvo, to nije srpska rec, a drugo, to ne znaci ponuda paketa. Sve je smisljeno da se korisnici zbune i opljackaju. Ja ne znam gde to jos u evropi prodaju internet na 100Mb, osim u Srbiji. I "dobar dan" bi nam naplatili. Po dva sata reklama dok se jave na telefon. Idiotizam i izivljavanje. To nisu nikakve usluge.
I stalno pominju neku "promociju"!
Rekao sam im da me promocije ne zanimaju i da mi treba cenovnik njihovih pripejd usluga. I gleda me belo, ne zna sta da odgovori. kakve su im to "promocije" kad su najskuplji u evropi.

Poslednja izmena:
Imaš i listing i statistiku potrošnje za prepaid broj u mts aplikaciji. Klikneš na broj, pa onda malo niže na informacije.

Ima li neko da je prenosio broj u A1 zbog Mega plana na krajnje datume (29./30,31.) i dobio nakon što je ušao u naredni mesec? Ne mogu da stignem danas pa bih sutra podneo zahteve za 2 broja.

@uji bitan je samo datum kad je započet prenos. Nije bitno kada je isti obavljen.

Kad je prebacen.

Da li promocija besplatnog mega plana uz prebacen broj vazi definitivno do 30.06.? Na trecem mesecu sam besplatnog plana u globaltelu, da znam ako treba sutra da odem do a1

Znali su da ažuriraju sajt par dana pre produžetka promocije, ali ovog puta i dalje je sve isto, za sada.

Nazad
Vrh Dno