Šta je novo?

Kako kupiti Apple Care +

Za prethodni air plaćen AC+ karticom, sad neće da prođe. Gledam da kupim sad gift card, nisam do sada pa ću možda postaviti smešna pitanja, ne zamerite. Apple nalog (jedan jedini) je na Delaware. Da li je bolje/lošije kupiti preko amazona? Da li da kupim sa naloga koji je vezan za apple nalog (ženin [email protected]), ili je bolje sa mog naloga, a da šaljem na njen mejl? Kupujem gift card od 100$, nema poreza u Delaware-u. Kad dođe vreme kupim još jedan, sam će se skinuti?

Ako je bolje sa apple store aplikacije na MBP, moram pogledati kako to izgleda, nemam predstavu, ali ista pitanja ostaju. Ona ima jedan nalog, da li može sa tog naloga da kupi i pošalje samoj sebi taj gift card?

EDIT: Kada kupim, stigne na mejl pretpostavljam da je dobila gift card, šta dalje? Kako se redeem-uje? Kada to uradim, na checkout će mi ponuditi opciju da platim iz nekog balansa? Pošto sve otvaram sa svog laptopa, trenutno vidim samo opciju da platim karticom, pretpostavljam da ću morati sa njenog laptopa sve da radim?

Da li je bolje/lošije kupiti preko amazona?

Kupiš gde ti je lakše i nebitno je, a lakše je, ako imaš iPhone, da probaš iz Apple Store aplikacije.

Da li da kupim sa naloga koji je vezan za apple nalog (ženin [email protected]), ili je bolje sa mog naloga, a da šaljem na njen mejl?

Kupi sa onog sa koga želiš, takođe je nebitno, važno je da imaš pristup mail-u na koji šaljeđ gift card.

Kad dođe vreme kupim još jedan, sam će se skinuti?

Da, ako imaš sredstava, mada je, nekad, za Mac bilo da se plati odjednom ukupna cena, nisam siguran kako je sad i da li su to menjali.

Ako je bolje sa apple store aplikacije na MBP, moram pogledati kako to izgleda

Nemaš Apple Store aplikaciju na Mac App Store-u. Apple Store je za iOS i to radiš sa telefona, a sa MBP ideš na Sajt i tako možeš da kupiš-

Ona ima jedan nalog, da li može sa tog naloga da kupi i pošalje samoj sebi taj gift card?

Može, šalje tebi na mail, može ko god hoćeš da ti kupi i pošalje.

Kada kupim, stigne na mejl pretpostavljam da je dobila gift card, šta dalje? Kako se redeem-uje?

Otvoriš mail i klikneš na reedem i to je cela filozofija.

If you received a gift card by email​

To redeem a gift card that someone emailed to you, open the email and tap or click the Redeem Now button.

https://support.apple.com/en-us/118242

Kada to uradim, na checkout će mi ponuditi opciju da platim iz nekog balansa?

Taj deo nisam siguran. Ako imaš iPhone,možeš da uđeš u Settings, tvoj Apple ID, nađeš Mac koji je na tvom nalogu i klikneš na AppleCare$Warranty

Pošto sve otvaram sa svog laptopa, trenutno vidim samo opciju da platim karticom, pretpostavljam da ću morati sa njenog laptopa sve da radim?

Mislim da to ne menja situaciju, ako ga kupuješ sa drugog računara, ideš na web sajt i buy Apple Care, tražiće ti da se loguješ sa tvojim Apple ID nalogom.

Ako imaš nekog u US, najlakše je da ti on to odradi, a ti mu prebaciš pare, ako ne bude htelo preko gif kartice.

Sačekaj da ovo još eventualno dopuni neko ko je u skorije vreme kupovao Apple Care plan za Mac 😃

Nemamo iPhone, samo ovaj laptop. Onda ću iz browser-a probati pa javljam je li uspelo.

Lakše ti je da prvo kupiš iPhone 😁

Šalim se naravno, progledaš kad vidiš kako je lepo uvezan njihov ekosistem 😃

Nije isključeno, ako/kad budem menjao telefon, brinu me malo komentari koje čitam šta se sve ne može uraditi a šta sam smatrao za normalno. Verujem da bih se na kraju navikao, tako da možda i uradim to.

• Like
Reagovanja: iOS
Za prethodni air plaćen AC+ karticom, sad neće da prođe. Gledam da kupim sad gift card, nisam do sada pa ću možda postaviti smešna pitanja, ne zamerite. Apple nalog (jedan jedini) je na Delaware. Da li je bolje/lošije kupiti preko amazona? Da li da kupim sa naloga koji je vezan za apple nalog (ženin [email protected]), ili je bolje sa mog naloga, a da šaljem na njen mejl? Kupujem gift card od 100$, nema poreza u Delaware-u. Kad dođe vreme kupim još jedan, sam će se skinuti?

Ako je bolje sa apple store aplikacije na MBP, moram pogledati kako to izgleda, nemam predstavu, ali ista pitanja ostaju. Ona ima jedan nalog, da li može sa tog naloga da kupi i pošalje samoj sebi taj gift card?

EDIT: Kada kupim, stigne na mejl pretpostavljam da je dobila gift card, šta dalje? Kako se redeem-uje? Kada to uradim, na checkout će mi ponuditi opciju da platim iz nekog balansa? Pošto sve otvaram sa svog laptopa, trenutno vidim samo opciju da platim karticom, pretpostavljam da ću morati sa njenog laptopa sve da radim?
Ja sam uzeo preko amazona, gift card od 100$ plaćeno karticom toliko, kartica je na ženu i njen amazon nalog [email protected] sam koristio i poslao na svoj na koji mi je AC+

Može da se pošalje i Djokoviću, ako možeš da otvoriš taj mai, potpuno je nebitno na koji mail i sa čijeg naloga se kupuje 😃
To sa Amazonom bi imalo pravog smisla kad bi mogli da kupimo 100$ gift card kad je kod njih na popustu za 85$, ali ne može odavde 😁

Evo da napišem rezultat, stvarno je maksimalno jednostavan proces. Stigne mail, klikneš na link i autorizuješ se na apple nalog i doda ti se na balans (iako to nisam ni uspeo da vidim). Onda kroz settings idem na apple care, ispiše mi cenu i ideš na buy, ne traži nikakav način plaćanja, sam iskoristi sredstva koja imaš. Za minut se sve odradi.

• Like
Reagovanja: iOS
Odlicno i neka te lepo služi i da što pre kupiš i odgovarajući telefon 😃

Moram da pohvalim iStyle u vezi resavanja reklamacije. Odneo sam telefon 4. Juna i vec juce mi je stigao mail da je reklamacija resena i da je nov telefon stigao. Reklamacija je resena u okviru AC+

Poslednja izmena:
Ipak je prošla yettel kartica na amazonu, morao sam da im šaljem izvod iz banke i sliku kartice zadnjih 8 brojeva. Da li apple skida automatski sa balansa za apple care pretplatu ili?
Pre nedelju dana sam ubacio na nalog 100$, nije još uvek ništa skinuto i danas sam dobio mejl :
To avoid losing your coverage and benefits you need to pay any outstanding fee by June 26, 2025. To resolve this billing problem and update your payment method for future recurring payments, fix your payment information.

Da li treba da kontaktiram nekog ili će mi automatski 26 skinuti od tih 100$?

Skida automatski čim imaš dovoljno na tvom nalogu.

Porucih i ovo cudo Apple Watch SE. Zbog prethodnog iskustva sa drugim satom racunam na obavezno uzimanje AC+ da ako promoči od pranja ruku/znoja/plivanja da sam siguran. Kad međutim… procitah da u Srbiji ne mozemo reklamirati satove kao sto mozemo telefone??

Moze li neko da mi pojasni jer se razmisljam da otkazem ako je to stvarno slucaj. Ubeđen sam sa ce svaki sat vremenom propustiti vodu i onda ga batali

Apsolutno možeš 😃

Za Apple Satove, takođe je potrebno da deaktivirate opciju Activation Lock. Pogledajte ovaj link za pomoć:https://support.apple.com/en-us/HT205009

Ovo je kopirano sa iStyle servis web stranice i poenta je da se menja sat, a ne delovi, bar je tako bilo, kao što je i bilo da su pre odavde slali satove u Hrvatsku kod reklamacije.

Poledaj pod "Šta treba da uradite pre nego što pošaljete uređaj na popravku?"

Takođe Promobi

ProMobi ovlašćeni servis brzo i efikasno rešava sve kvarove na Samsung, Honor i Huawei pametnim satovima, uz originalne delove i garanciju na popravku. Za Apple Watch uređaje vršimo zamenu za identičan model, u skladu sa zvaničnim servisnim procedurama.

Poslednja izmena:
Znaci sve ipak isto kao za telefon?

Ako prođe voda prihvataju i daju novi bez troskova ukoliko imam AC+? Ako se razbije isto? Samo ne prihvataju ogrebotine kao kod telefona?

Ako je tako onda vredi, jer sa Huawei GT nisam lepo prosao
Apsolutno možeš 😃

Ovo je kopirano sa iStyle servis web stranice i poenta je da se menja sat, a ne delovi, bar je tako bilo, kao što je i bilo da su pre odavde slali satove u Hrvatsku kod reklamacije.

Poledaj pod "Šta treba da uradite pre nego što pošaljete uređaj na popravku?"

Takođe Promobi

Identično sve to prihvataju kad imaš Apple Care uplaćen. Ogrebotine su jedini izuzetak pošto ih tretiraju kao kozmetsko oštećenje, a ne funkcionalno.

Da li neko zna, ima iskustvo, šta rade sa satom starim 3+ godine. Imam Apple Watch 7 (celluar, kupljen u Beču), plaćam AC+ i sat radi lepo i dan danas (nema razloga da ga menjam). Kako oni menjaju ovaj sat ako ga odavno nema u proizvodnji?

Sad sam malo i tražio po internetu informacije. Kako sam razumeo, dokle god ti dozvoljava da plaćaš AC+ to znači da može da se popravlja/zameni, šta god. 😀

Pa da, mislim manje-više uvek postoji još neki period nakon prestanka prodaje, a da se još proizvode delove.
Mislim, vidi automobile :D

Ja sam prošle godine radio zamenu prvog SE recimo, prošlo sve u razumnom roku.

hmm, d ali je neko kupovoa skoro gift card sa srpskim karticama? God i po je sve bilo ok, sad ne prihvata ni MC ni visa (devizne) cak ni visa dinarska koja je povezna na apple pay (to sam kliknuo slucajno :) us nalog

Kupi na Amazonu, a to se dešava kad banka blokira upotrebu kartice na Apple sajtu, kao što to radi OTP banka i motaš onda posevbno da ih zoveš da privremeno skinu blokadu plaćanja ka njihovom sajtu.
Meni povremeno prolazi OTP, raritetno, ako ne nazvem, a uvek Intesa ili Rajfajzen kartice.

Kupi na Amazonu, a to se dešava kad banka blokira upotrebu kartice na Apple sajtu, kao što to radi OTP banka i motaš onda posevbno da ih zoveš da privremeno skinu blokadu plaćanja ka njihovom sajtu.
Meni povremeno prolazi OTP, raritetno, ako ne nazvem, a uvek Intesa ili Rajfajzen kartice.
Zaboravih da napomenem, Intesa kartice su u pitanju, ali njih nisam do sad koristio za ovo

Pozovi banku i pitaj zašto ne prolazi, možda su i oni u međuvremenu nešto menjali. Računaj da, pogotovo kod Intesa-e moraš da imaš nešto više sredstava pošto rezervišu koji evro preko iznosa.

Here we go again…
Podesio sam sat i prijavio se kako mi je i ponudio odmah apple nalog. Međutim to je srpski nalog gde nije pretplata za ac+ za ajfon. Sad nigde ne vidim opciju da dodam ac+ na sat. Da li sam to zeznuo i trebalo da se prijavim na nalog gde mi je aktivan ac za ajfon? Je li to moguce uraditi naknadno?

Da li neko zna, ima iskustvo, šta rade sa satom starim 3+ godine. Imam Apple Watch 7 (celluar, kupljen u Beču), plaćam AC+ i sat radi lepo i dan danas (nema razloga da ga menjam). Kako oni menjaju ovaj sat ako ga odavno nema u proizvodnji?
Viđao sam po redditu da se dešavalo da nemaju više neke stare modele i da su ljudima dali zamenski noviji model. Kod nas još nisam čuo da se nekome to desilo.

Here we go again…
Podesio sam sat i prijavio se kako mi je i ponudio odmah apple nalog. Međutim to je srpski nalog gde nije pretplata za ac+ za ajfon. Sad nigde ne vidim opciju da dodam ac+ na sat. Da li sam to zeznuo i trebalo da se prijavim na nalog gde mi je aktivan ac za ajfon? Je li to moguce uraditi naknadno?

Moraš da budeš logovan na američki Apple ID nalog, preko koga si kupi to za iPhone, da bi imao opciju za Apple Watch. Uvek mora da bude logovan na onaj nalog gde postoji opcija da se Apple Care kupi.

Moraš da budeš logovan na američki Apple ID nalog, preko koga si kupi to za iPhone, da bi imao opciju za Apple Watch. Uvek mora da bude logovan na onaj nalog gde postoji opcija da se Apple Care kupi.
Mislio sam da se moze izbeci tako sto si prijavljen na app store sa americkim. U pravu si, morao sam da se odjavljujem i prijavljujem par puta da bih obavio, i konacno jesam 😀

Mora kompletan nalog, a ne samo što se tiče App Store i aplikacija.

Pozdrav svima.
Uspeh nekako nakon dva dana muke i dosta gresaka da kupim AppleCare+ za svoj MacBook Pro M4. Na kraju je ispalo lakse nego sto sam mislio, posebno kada znas sta radis. Evo koji su bili moji koraci, updatovano za Jun 2025. pa mozda nekom pomogne.

1) Izlogovao sam se sa svog pravog Apple Account-a na MacBook-u.
2) Napravio sam novi Apple Account specificno za potrebe kupovine AppleCare-a direktno iz MacBook interfejsa.
On je po defaultu stavio da je region Srbija, verovatno na osnovu unesenog srpskog mobilnog telefona, a mozda i lokacije uredjaja.
3) Otisao sam na Apple Account (https://account.apple.com/account/manage/section/information)
Ovde sam kliknuo na Country/Region ->> Change country or region i promenio na US. Uneso sam podatke koji imaju smisla, nasao sam na netu neku validnu adresu u CA.
Kao payment method sam stavio None jer nisam uspeo da dodam karticu a ni da povezem PayPal. Citajuci prethodne komentare racunam ovo je ocekivano jer je PayPal za Serbiju.
4) Na Amazonu sam kupio Apple Gift Card za $15 dolara koristeci Email kao delivery opciju.
Ovde je bilo bitno da izaberem US kao shipping adresu. Koristio sam isti ZIP code kao i u koraku 3. Platio sam nasom karticom bez problema.
Gift card mi je stigao na email u Roku od 5 minuta.
5) Na MacBook-u sam otvorio App Store I isao na Redeem Gift Card.
Nakon ovoga imao sam novac na svom Apple nalogu.
6) Na MacBook-u sam isa System Settings ->> General ->> Apple Care and Warranty
Tu sam video svoj uredjaj i pisalo je da je moguce kupiti AppleCare+. Kliknuo sam na to i pratio uputstva. Izabrao sam mesecnu pretplatu od $9.99
Napravio sam porudzbinu, trazio mi je TouchID i nakon toga je proces kupovine uspesno bio zavrsen.
7) Izlogovao sam se sa novog Apple Account-a i ulogovao sa svojim pravim nalogom koji je za Srbiju. AppleCare+ je i dalje uredno bio validan.

Jedino sto mi preostaje je da napunim drugi Apple nalog novcem kako bi svakog meseca mogao da mi skine $9.99. Ovo planiram da uradim tako sto cu da kupim jos neku Gift karticu.

Nazad
Vrh Dno