Šta je novo?

Hardver MB i PSU za Ryzen 7 7700 i RTX 4060

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Insane011

Poštovan
Učlanjen(a)
12.07.2017
Poena
60
Zdravo,

Planiram da osvezim (suprugin) desktop. Planiram da nabavim Ryzen 7 7700 i verovatno RTX4060 (ukoliko budzet dozvoli, ukoliko ne onda RX 6600).

Koju maticnu i koje napajanje preporucujete? Bitno mi je da MB ima WiFi. Mislio sam da uzmem ASROCK B850M Pro-A WiFi (preko KP). PSU izbor mi je trenutno SEASONIC Focus GX 750W (takodje gledam na KP).

Ukoliko moze nesto bolje molim za predloge.

Поздрав,
Ако смем да питам чему толико јако напајање за наведене компоненте ?
Притом, 4060 је вероватно једна од најгорих картица икад направљена, и (бар мени) свака друга има смисла у односу на њу. За испод 30к видео сам да има и 7600, ако ништа бар има магистралу од 128 бита. Нажалост, најбоља куповина око 30к је и даље матора 6700 ХТ (или обична, зависи шта може да се нађе). За плочу не могу да помогнем ја има ASRock Z790 Steel Legend WiFi упарену са 13600К и то ради супер, не очекујем ни да наведена ради другачије.

Добро напајање од 550/600 вати је више него довољно.

Изногудов предлог за матичну и напајање.
Химијев предлог за половну 6700хт.

То је то, ћао ћа.

Притом, 4060 је вероватно једна од најгорих картица икад направљена, и (бар мени) свака друга има смисла у односу на њу. За испод 30к видео сам да има и 7600, ако ништа бар има магистралу од 128 бита.
kao i 4060
problem kod 4060 je što je poskupela 🤯

no, slažem se sa predlogom koji je izneo @lepi kokan

GPU mi treba za renderovanje videa u Adobe Premiere, mislim da je kod Adobe-a Nvidia u velikoj prednosti zbog CUDA i same optimizacije software-a. Inace igre ne igram (mozda odigram neku partije Dote ponekad i to je to :)).

Za napajanje sam gledao prvo Seasonic Focus GX 650W ali je na KP razlika u ceni 5 EUR. Bitno mi je da napajanje bude sto tise, a koliko sam video Seasonic ima fanless mod. Ukoliko mogu da prodjem jeftinije, molim za predloge :)

Fsp hydro k pro 750w.
Wolf in sheepskin

Видео сам на КП да има "BitFenix Whisper M" али од 550 вати (што је по мени више него довољно за наведене компоненете) за око 70 европојца.
Ако и КП долази у избор можеш да га питаш да ли може да набави и неко јаче, цена делује ок, а прављено је да буде тихо.

БитФеникс , Вито, Зито и остале тралала избегавати у најширем луку.

Повлачим реч и изражавам самокритику ! заиста нисам знао да БитФеникс има А тиер напајање .

Админ може слободно да уклони мој нетачан пост одозго, да не ствара конфузију.

Још једном, пардон.

Пристојна тиер листа, па коме затреба

Повлачим реч и изражавам самокритику ! заиста нисам знао да БитФеникс има А тиер напајање .

Админ може слободно да уклони мој нетачан пост одозго, да не ствара конфузију.

Још једном, пардон.

Пристојна тиер листа, па коме затреба
ta lista je BILA sjajna, problem je sto godinama nije dopunjavana pa gubi smisao u eri 3.1 i 5.1 napajanja.

Preskupa :)

Mi drzali po 8 grafickih u full loadu 24/7/365 na tralala napajanjima, a covjek da uzme napajanje od 150 eura za cpu i gpu koji u full loadu trose 300w. Naravno da sam za kvalitetnija napajanja, ali hocu da kazem od toliko rigova koji su prosli kroz moje ruke i toliko tralala napajanja, najvise su crkavali Chieftec gold i nikad ni jedno napajanje koje je izgorelo nije "usmrtilo" maticnu ili neku drugu komponentu, a tek one price o samozapaljenju itd... Jednostavno crkne napajanje, postavi se novo i idemo dalje.
Da je ovdje rijec o rtx 5090 i cpu 14900k/9950x3d ne bih ni pisao ovo gore.

Gigabyte je goreo i pre gamer nexusa ja sam makar 3 vratio gigatronu.... zapalio sam chieftec cwt. otopio kablove na thermaltake modularima, . Thermaltake su mi umirali ventilatori ko ni na cemu drugom, tj jesu na Raidmaxu svojevremeno :)
za 90% masina neki 650w bronze bi lepo radio.
Ali ko se o mleko opece i u jogurt duva (JA).

Pise SEASONIC Focus GX 750W, sada sam bas pitao nekoliko prodavaca za cenu. I meni se sada cini niska cena za to napajanje. Pogledacu danas, sutra i jos neke alternative, planiram da narucim sve u naredna 2-3 dana.

Sjajan deal je sad. Bilo dosta skuplje.

Nazad
Vrh Dno