Šta je novo?

Pokretna klima

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Video sam da su u nekim temama od pre godinu-dve ljudi pitali za pokretne klime misleci pritom na one bez creva koje su obicni ventilatori...

Sta je sa onim sa crevom koje bi trebalo da rade na istom principu kao i ugradne klime? Da li valjaju, tj hlade?
Treba mi za stan od 35m2 gde ugradnja nije moguca, tj za sobu, znam da stan ne moze sigurno da ohladi...

Drugar je imao i nije se bas proslavila sa sobom od 18 kvadrata. Evo u kratkim crtama neki njegovi utisci:
-prvo, treba da smisli sta ce sa tim crevom da radi jer to crevo izbacuje vruc vazduh
-drugo, jako je bucna, tipa nocu ne mozes da spavas pored nje
-trece, hladi, ali ne toliko dobro, tipa nije mogla da spusti ispod 25 kad je napolju preko 35(drveni prozori, nije izolovana kuca)
-cetvrto, dosta je glomazna

pa dobro, 25c na spoljnih 35c je super, ovo ostalo, jeste problem...

ovfe se lepo cuje buka o_O

Poslednja izmena:
Da se i ja ukljucim.
Treba mi klima za kancelariju, moze ova pokretna sa crijevom ili neka klima/ventilator bez crijeva. Kancelarija je mala, svega 10-11 m2.
Jednostavno, nova je zgrada, ne moze na fasadi da se stavlja spoljna jedinica tako da ostaje jedino ova neka varijanta.
Moze neki savjet za kupovinu?

Pa kakva je to zgrada ako nisu planirali klimatizaciju...
Neko je spomenuo pre neki dan Olimpia splendid, ali je cena nenormalna

paa, u pitanju je moj stan koji sam pregradio tako da mi je ostao poslovni prostor, tj, soba-kancelarija, hodnik i toalet.
Tako da ne znam gdje da postavim klimu, jedino da ugradjujem multisplit sistem iz drugog dijela stana, ali koliko sam procitao, ti multisplit i nisu najsrecnije rjesenje.
znam da nisu ni pokretne klime, ali su makar jeftinije

Drugar je imao i nije se bas proslavila sa sobom od 18 kvadrata. Evo u kratkim crtama neki njegovi utisci:
-prvo, treba da smisli sta ce sa tim crevom da radi jer to crevo izbacuje vruc vazduh
-drugo, jako je bucna, tipa nocu ne mozes da spavas pored nje
-trece, hladi, ali ne toliko dobro, tipa nije mogla da spusti ispod 25 kad je napolju preko 35(drveni prozori, nije izolovana kuca)
-cetvrto, dosta je glomazna
Peto
Ako izbacuje vruć vazduh napolje, pravi vakum u prostoriji, što znači da vazduh mora ulaziti nazad od napolje (gde je toplo).

To je glavni razlog zašto te klime nisu efikasne.

Zato što se kod nas prodaju pingvini sa jednim crevom... Suština je u drugom crevu, uz sve ostale mane.

Nazad
Vrh Dno