Šta je novo?

Periferni uređaji Koje naglavne slusalice za duzi rad

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Hybit

Cenjen
Učlanjen(a)
12.10.2012
Poena
195
Pozdrav svima,

Imam vec duzi vremenski period problem da nadjem adekvatne slusalice koje mi odgovaraju.

2021 godine sam uzeo Sennheiser 450BT, i bile su OK... sve dokle nisam poceo da drzim po nekoliko sati u kontinuitetu slusalice na glavi, veci obim posla, sastanci itd itd.
Danas u proseku provedem izmedju 4-6h sa slusalicama na glavi i tako svaki dan (bar jednom nedeljno pretrcim i 7h+).

450BT je poceo da mi se bukvalno "useca na teme glave" (sluske su dosta teske, ali jednostavno onaj "rajf" je dosta lose uradjen i tanak je) i zulja me posle 2h toliko da me izludjuje, prebacim se onda na AirpodsPro 2 medjutim iako su fenomenalne, ipak su to "bubice" i njih mogu max da koristim 2-2.5h nakon toga imam nelagodnost u ušnoj skoljci u smislu da mi jednostavno ne prija. Podrazumeva se da istog trenutka skidam sluske kada za to imam vremena, pauze izmedju sastanaka itd, muziku ne slusam na sluskama vec pustim na zvucnike.

Da li negde u Beogradu mogu da probam izlozene modele naglavnih sluski i da pokusam da ocenim da li ce da mi odgovaraju?

Ono sto mi je bitno, jeste da nema externog mikrofona (ona lula) vec da je integrisan, da ima WiFi ili BT povezivanje na vise od 1 uredjaja u istom trenutku i obavezno da imaju ANC.

Od slusalica koje mi odgovaraju, to su AirPods Max, probao sam ih u vise navrata i poslednji put u inostranstvu u Apple store proveo sigurno 10-15 min sa njima, medjutim njih ne zelim da kupim zbog onog ****** sa kondezacijom i to me jedino odbija ali sto se ostalog tice bas ono sto meni treba, jastucici, onaj mesh na rajfu, sve top, samo kazem necu da bacam pare i da se zezam sa AppleCare svako malo.

Ja skoro svakog dana provedem po 2-3 sata na sastancima i kojekavim pozivima i koristim Sony 1000XM3. Ja sam specifičan jer imam "malo" veće uši i ne mogu da koristim baš svake sluške. Ali sa ovim Sony sam baš zadovoljan, čak sam hteo sad kad sam bio na godišnjem da uzmem XM4 ali s obzirom da je cena 230-240e u stranim zemljama malo sam se ohladio. Mada me opet uhvatila manija i počeo sam opet da ih gledam. Imao sam i 440BT i kao što kažeš usecaju se u glavu ali sam taj problem rešio sa navlakom koja u sebi ima sunđer, na žalost te iste sam provozao na krovu kola i završile su pod točkovima nadolazećeg auta. Zanimljivo je da rade i dalje ali je plastika koja ide na glavu slomljena.

Ja koristim moje 1000xm4 na poslu gotovo svakodnevno...doduše često sklonim jednu stranu sa uha da čujem i kolege i ono što ide na kompu. Preporuka skroz sa moje strane. Pre toga sam imao xm3 kojima sam takođe bio prezadovoljan ali nisu mogle da se upare na dva uređaja istovremeno.
@Lazaboj piši na private koliko bi dao za xm4, možda bi ja išao na novije (iako realno ne znam šta bih tim dobio obzirom da su mi 4 lepše od 5)...naravno ako ti polovne (ko nove) igraju ulogu.

Ove xm4 izgledaju sasvim pristojno iako mi na slikama deluje ovaj rajf slican kao BT450 ali obzirom da si Lazo napisao za BT da znas o cemu pricam oko usecanja a ove to ne prave onda mi def. ulaze u uzi izbor.

Da, nisam napomenuo, imam relativno male usi i srazmernu glavu tako da “upadam” u sve jastucice.

Krivo mi za BT450, zavrsna obrada, kvalitet zvuka, opcije, sve top…. a ne mogu da ih podnesem vise 😣

Svakako ljudi pomazete ako ima jos sluski dajte da kad odem da probam, i dalje stoji otvoreno pitanje ako negde imaju izlozbeni modeli javite da skoknem…

Jabra evolve2 65, ako pricamo o "poslovnoj" primeni.

How many Bluetooth devices can I pair with my Jabra device?​

In general, pairing with additional devices is performed the same way as the initial pairing you made for your product.
For Jabra devices that support simultaneous pairing with multiple devices, also known as Multiuse, the pairing scheme works in the following way:
  • 8 - number of paired devices that your Jabra device will remember. If you attempt to pair a 9th device, it will replace the device that was first paired of the existing paired devices.
  • 2 - number of paired devices that your headset can connect to simultaneously. For example, you can connect your headset to a Jabra Link Bluetooth adapter and a mobile device, or to two mobile devices at the same time. Note, you can only connect your Jabra headset to one Jabra Link Bluetooth adapter at a time.
  • 1 - number of paired devices that can play audio at the same time.
Dobra stvar je da ako se izgubi Wi-Fi dongle, moze se naruciti novi i upariti sa slusalicama bez problema.

Poslednja izmena:
Слажем се за Јабру, не могу да замислим да ХМ3 или 4 користим сваки дан по цео дан на послу.

Xm5 su jedine slusalice koje mogu da koristim 10 sati :) daleko su udobnije od xm4.
Bose qc35 su takodje bile jako udobne, pp da su qc45 slične. Ultre i ta čuda nisam probao.
Jabra nije tu po udobnosti, bar meni lično.

Hmm ove Jabra sluske deluje top za nekog ko je u call centru, srecom nisam niti customer support niti slicno 😂 uglavnom “slusam” osim kad drzim KT seaije mladjim kolegama.

Bitna mi je zvucna izolacija (vise volim da uvo “upadne” a ne da nalegne ako me razumete) 🤗 a nisam siguran koliko Jabra izoluje spoljne zvukove i da je dobra u ANC-u.

Meni su sasvim udobne Soundcore Q30, imaju solidan anc. Mada meni smeta kad pričam da su mi oba uveta pokrivena, pa koristim levu galaxy buds pro bubicu na sastancima, a soundcore za muziku

Ne bih da budem negativan, ali mislim da ti je to do oblika glave. Ja sam ih promenio nekoliko, trenutno sam na Logitech G Pro X2 koje sam upravo uzeo zbog dobrih recenzija o udobnosti za dobar gejming (pre toga sam koristio Syn Max Air, JBL Quantum) i sve su mi zuljale teme nakon max 2 sata.
Neki prijatelji koriste over ear sluske za 20-30e po ceo dan i nikakvih problema nemaju.
Meni se skoro kosa istanjila na tom delu glave, glava pocrveni, iako je 'rajf' vise nego udoban... Valjda je do fizionomije, osetljivosti koze, ne znam ni sam, ali ni ja do sada nisam nasao resenje.. A koristim ih 2-3h maksimum 2x nedeljno kad imam vremena

sto se posla i slicno tice, moj pobednik su B&W PX7- lepo upada uvo skroz unutra, nisu "on ear"- doduse, rado bih ih zamenila za PX5 realno jer ne volim bas ogromne pads, mada su one Earfun Waves imale fazon celo uvo da udje ali su tako ergonomicne i lagane da se ne osecam klaustofobicno ni sa ANC.
polovne se mogu naci za smesnu cenu, 1st gen moze za oko 100eu da se uzme na ebay.

rekoh , etood jeftinijih Earfun Waves PRo- ovde krajnje zapostavljene sluske, a i generalno su poznatije u Americi.. perfekcija za rad, neki AI mikrofoni ne znam ni ja, odlican ANC, baterija a dovoljno dobre i za muziku (ne audiofilski lvl ali pristojno sasvim).

stizu mi Anker Q45, pa cemo videti.

inace uposte ne volim slusalice, to je ovaj forum kriv , kad god udjem oved kupim nesto lol.
no, ono sta je meni najchil od over the ear su Soundpeats Space- to je bio poklon, nije moj izbor i hejtala sma ih na pocetku klao nemaju LDAC i te gluposti.. ali sto im bas drma, kao da osecam da se pomeraju i vibriraju.. odlicna mikrofoni ama sve, vise su on ear sto mi je prederenca, i prelepe i... za to usputno, one si my go to headphones.

Da dodam i ja svoje iskustvo.
Bose QC45, relativno lagane, udobne, mogu da se nose par sati, ali onda mora malo dabse ohlade uši. Pretpostavljam da je ista priča sa svim zatvorenim slušalicama. Mikrofon dobro radi, ali kada je buka oko vas, krš je.
JBL Tour One M2 - možda čak i bolji zvuk od Bose slušalice. Sve važi što sam napisao i za Bose. Vizuelno izgledaju više premijum od Bose.
ANC na oba modela radi odlično. Čak i ako je veća buka, kada se pojačaju do kraja, moraju da vas tapkaji po ramenu da biste čuli nekoga 😉
Jabra top za kancelariju. Mikrofon mora da bude eksterni da bi vas jasno čuli bez okolne buke. ANC radi dobro čak i na jeftinijim modelima (npr Evolve 65), da su me više puta kolege opominjale da se derem dok sam na call-u 🫣
ANC je daleko bolji kod Bose i JBL modela, ali mikrofon je 5 klasa iznad kod Jabre, ako se nalazite u bučnoj sredini.
Čitao sam da Sony 1000XM5 ima odličan mikrofon, ali nisam probao. Cenovno je bar dva puta više od ovih koje sam naveo. Po meni previše.

Nazad
Vrh Dno