Šta je novo?

Kućna multimedija Pomoc oko kupovine nosaca za TV (TCL C805 65'' 300X300 VESA)

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Gothamite

Poznat
Učlanjen(a)
19.01.2021
Poena
34
Pozdrav ljudi imam mali problem jer mi je struja direktno u ravni sa sredinom zida na koji bi isao TV. Crna kutija na slici predstavlja nosac koji bi dosao u ravni sa strujom, pa ne bih mogao da busim tu.

Tako da mi treba preporuka za neki nosac koji moze da se stavi npr blago u stranu a da tv moze da "sklizne" tj da se šteluje pored da ostane na sredini kao na slici. Znaci ako moze da bude kao iscrtana plava kutija sa slike.
1736121733655.png

jos hedna stvar, na specifikacijama mi pise da je vesa 300x300, a po internetu uglavnom imaju ili 400x400 ili 600x600, da li mora stritkno samo da bude 300x300 nosac ili moze i ovaj od 400x400 pa se nasteluje na 300x300?

Ovako neki gde bi mogao da ga saltas levo-desno . Trebas da vidis duzinu kad ga pomeris u stranu da ti bude bas u centru kako zelis
e pa tako nesto, samo sto je tv 20kg pa bi gledao da bude nosivost bolje bar do 30kg..
ja sam mislio da ovi zglobni, tj ova sipka koja ide od zida do zgloba je fiksna, al ako nije onda definitivno bilo koji zglobni bi igrao ulogu.

mozda postoji neki zglobni koji kada se fiksira u zid onda moze da se nacentrira TV zglobom, koji bi mogao da se podesava.
Ako se ne varam svi nosaci sto idu na zid se mrdaju levo-desno, samo je pitanje koliko tebi tacno treba da ide u stranu
pa bar nekih 10-20cm. sto bi znacilo da fiksni mozda otpadaju jer ako ga gurnem u stranu ne znam da li tv moze da ide skorz u desno da ostane nacentriran.

Možeš i fiksni nosač da upotrebiš koji ima širu ploču za fiksiranje na zid pa da pomeraš tv po potrebi.
Ovako nešto

Prilozi

• ROBO-TILT-XL.jpg
    ROBO-TILT-XL.jpg
    13 KB · Pregleda: 113
  • ROBO-TILT-XL-SHEMA.jpg
    ROBO-TILT-XL-SHEMA.jpg
    17.6 KB · Pregleda: 67
Ne može dalje ali nije par centimetra u pitanju već decimetra.Ako ti je širina između rupa na tv 40cm i ako tv postaviš na sredinu ovog nosača bočno ćeš imati po 20cm za štelovanje jer ti je nosač 85cm širine.
I još možeš tiplove za šrafljenje da pomeriš prema sredini nosača i onda nosač može da se postavi i preko linije gde idu kablovi a da ne bušiš u tom delu.

Poslednja izmena:
Ne može dalje ali nije par centimetra u pitanju već decimetra.Ako ti je širina između rupa na tv 40cm i ako tv postaviš na sredinu ovog nosača bočno ćeš imati po 20cm za štelovanje jer ti je nosač 85cm širine.
I još možeš tiplove za šrafljenje da pomeriš prema sredini nosača i onda nosač može da se postavi i preko linije gde idu kablovi a da ne bušiš u tom delu.
aha, skontao sam, hvala!

jedino sto bih uzeo u obzir je da ima nekih 7-10cm rastojanja od zida, ako budem ikada spustao uticnice iza tv-a da mogu da se sakriju, a da i dalje moze npr da udje onaj siroki adapter od eon boxa.
mozda nesto ovako: https://www.tehnomedia.rs/tv-video-i-foto-tehnika/nosac/max-ml65-32-65-60kg.html#data
iako ce biti nezgodno izracunati gdje tacno da izbusim rupe za zglobni, posto nece ici na centru tv-a nego bocno, da bi tv dosao tacno na predvidjenu poziciju sa slike.

Pozdrav ljudi imam mali problem jer mi je struja direktno u ravni sa sredinom zida na koji bi isao TV. Crna kutija na slici predstavlja nosac koji bi dosao u ravni sa strujom, pa ne bih mogao da busim tu.

Tako da mi treba preporuka za neki nosac koji moze da se stavi npr blago u stranu a da tv moze da "sklizne" tj da se šteluje pored da ostane na sredini kao na slici. Znaci ako moze da bude kao iscrtana plava kutija sa slike.
Pogledajte prilog 474890

jos hedna stvar, na specifikacijama mi pise da je vesa 300x300, a po internetu uglavnom imaju ili 400x400 ili 600x600, da li mora stritkno samo da bude 300x300 nosac ili moze i ovaj od 400x400 pa se nasteluje na 300x300?
Ono sto ti je bitno,sirina kablova u zidu nije ista kao i sirina uticnice. Sirina uticnice je recimo 20-ak cm. Cela ta uticnica je povezana na struju sa 1 kablom i ovi ostali kablovi jos to je 2 ili 3 kabla ukupno. Trebalo bi da su oni svi prosli kroz plasticno crevo ili kroz nekakvu kaknalicu u zidu. Ne bi trebalo da bude veca sirina creva ili kanalice od 2-3cm,. Mislim da treba da nadjes uredjaj koji pokazuje kuda ide kabal kroz zid premeris rupe i busis slobodno. 99% su svi kablovi trebali da udju u uticnicu na sredini iste i onda se odvajaju prema nameni na levu i desnu stranu. Mozes i polako da odvrnes srafove na uticnici izvadis je iz zida i da vidiis gde su usli kablovi u doznu i da vidis koja je sirina creva ili kanalice

Prilozi

• Screenshot_20250107_154915_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    Screenshot_20250107_154915_com_android_chrome_ChromeTabbedActivity.jpg
    72.7 KB · Pregleda: 119
Uzeo sam potpuno isti za lg, 65,preko 30kg, savrsen je,ako ti ovaj skup mozes i ovaj
Ovakav tip kao sa slike Dejanove imam, ne znam tačno proizvođača, ali možda je baš i ovaj kettz , drži TV već godinama, okrećem prevrćem kako mi treba, nije štucnulo niti nešto sad posle godina glavi.
Svaka preporuka za takav tip nosača.

Heh... 3 godine je stojao i jedan dan.

Prilozi

• IMG-beca4c7eb572e6a54b51635e51482e95-V.jpg
    IMG-beca4c7eb572e6a54b51635e51482e95-V.jpg
    32.5 KB · Pregleda: 101
izvukle se tiple 10 iz pune cigle...MAGIJA.....

Sad smo digli na 12...al kanda smo "fugu" uboli na tom mestu. Mana "cigle" ne vidis gde je "fuga" ili kako se to zove kad omalterises zid. Samo smo gledali dole da ne ubodemo struju.

Stojao izvucheno

Upravo mi je stigao Kettz TVN-9900 43"-90" za LG c4 65 tv, prvi utisak je da je nosac potezak a srafovi sto stigli sa njim su 9cm. Zid je cigla i nesto mi ovo ne uliva neku sigurnost. Da stavim duze srafove ili su ovi dovoljni?

Prilozi

• 20250612_161441.jpg
    20250612_161441.jpg
    597.5 KB · Pregleda: 37
Upravo mi je stigao Kettz TVN-9900 43"-90" za LG c4 65 tv, prvi utisak je da je nosac potezak a srafovi sto stigli sa njim su 9cm. Zid je cigla i nesto mi ovo ne uliva neku sigurnost. Da stavim duze srafove ili su ovi dovoljni?
vise zavisi od cega ti je zid i da li su srafovi, tiple za taj zid. Tv nije tezak 30-40kg....vise je da je sve namenjeno za to i da kao ja ne ubodesh izmedju dve cigle.

@Dom1nat0R klime su mi ankerisane u stanu sa blokovima, za punu ciglu sam nekako mislio da je "sigurnije" resenje da ne mora.

tagovao si pogrenos d0minat0r :( to ti fals d0minator

Ja sam mislio da si u stanu pa da zato nisi imao priliku da ankerises :D to je velika sila kada se izvlaci TV na napolje zato sam te i pitao drugar ima Oled 65 inca na takvom nosascu koji nije anekisan pa sam te zato pitao kako i sta se desilo, do duse drugar driz nosas skroz uvucen pa on zato i nema problem da je izucen bio bi .

Nazad
Vrh Dno