Šta je novo?

Vivo x200 Series

Kažu učeniji ljudi (sa Telegram grupe) ovako:

Quick summary why X100U is better than X200U:
  • 23mm is better, definitely
  • 35mm is almost the same quality in day like X200U, so we have 23mm + 35mm in day to use
  • 50mm is also better, so from 23mm to 50mm we have better image quality than x200U
  • X100U pure night performance from LYT-900 is a little bit better - i didn't match settings yet, but x100u on auto mode has less noise, but stock video in 200U is better.
  • Photos in 12 mpix has more denoise. Don't kill me, but i like it in daylight shots - gives me more DSLR vibe :)
  • Video in auto mode looks more natural and organic, it has higher bitrate - in 200U it's 26mbps! joke for 4k video.
------------------

Quick summary why X200U is better than X100U :
  • 14mm camera - this is obvious, proably best in all phones. Really kicking asses :D
  • 35mm slightly better in daylight + much better in night. Bokeh is better than 23mm, photos looks more DSLR-ish
  • Improved vivid and texture mode. In 100U only usable mode was ZEISS. 200U has great details in all modes, so You can use whatever You want.
  • Added negative style and CCD, which are great. CCD is like analog camera in your pocket.
  • Much improved and more natural portrait mode on all lenses, more natural skin, less denoise etc.
  • Better video - stabilisation and colors on all lenses, also 14mm camera is superb for video recording! I finally started record videos using phone.
  • More vivid colors in all modes, of course You can still mute this with sliders, but i like this colors more than X100U.
  • Insane night mode compared to 100U, it's almost gcam level. Huge update.
  • Selfie camera has wider FOV and much better quality in day in night.
  • Better image quality in RAW mode on all lenses. Also insane JPGs created from RAW. This can be true game changer if they improve to get stable results all the time.
  • Camera buton is super usefull for fast starting camera and reduce exposure without losing AF.
  • Portrait video is absolutely great!
  • Better image quality in snapshot mode(taking shots of moving objects and people)
  • More software updates from VIVO in next year.
Which phone is better, depends of Your needs. 😁
14mm 1/1.28'' za video je superb 😆

Ja upravo poručih ovu:
Javi samo kada ti stigne kakva je
Šibni link. Još se lomim oko fona a gledam maskice unapred 🤣.
I just found this on AliExpress:
RSD4,115.89 | Magnetic Aramid Carbon Fiber Phone Case Cover On For Magsafe VIVO X200 Ultra Pro Mini 5G Global VIVOX200 X200Pro X200Ultra 256

Poslednja izmena:

Drugi klip je review od nekog Španca koji je koristio i p9pro pa možda nekome video bude zanimljiv.

Novi update,Vivo ulazi ozbiljno u trku,kada se dogovore i puste global verziju ultre(bila to 300 ili 400) mislim da samsung i apple nece imati vise sta da traze na trzistu

Za Xiaomi sam znao da je hit and miss, ali sam se baš razočarao u Oppo.

Kidalica ViVo iz ovog testa sto se tice fotografije

gori je od fx7u trenutno sto se videa i ekspozicije tice ali malko je i skill issue ovde jer nije sve nerešivo baš haha

x200u je znatno bolji od x100u i x200p sa bojama doduše, to mi se baš svidelo al i dalje jeftino iskustvo

ako oppo uradi ono sto je uradio sa fx7u sa sw apdejtovima - izbor je poprilicno lak, za sada razumem lomljenje izmedju x200u i njega (kome je samo kamera vredna tolike pare haha)

Mnogo nešto lako padate u nekakva razočaranja zbog random testova sa neta, posebno je ovaj Versus kanal čist show. Meni je dovoljno da vidim bazu semplova na GSM areni, i još od nekih fotografa sa mreža, pa da znam da li mi neki uređaj/kamera odgovara ili ne, recimo Samsung S24U/S25U nikada ne bih uzeo pored Oppo/Vivo/Xiaomi Pro i Ultra modela.

Ono što može malo da brine je ovo ''seckanje'' 120fps snimaka na Oppo X8 Ultra, ali to je klasična softverska glupost koja može lako da se reši.

Bugarski review - https://www.gsmarena.com/vivo_x200_ultra-review-2835.php

Očajne su im recenzije.

Očajne su im recenzije.
Jedini su koji imaju iole korisne lab testove doduše, nažalost nemaju struju u bugarskoj za bolje al i ovo je nešto

Lično ih koristim za poredjenje zvučnika pošto imaju korektan test za iste, bar nešto :)

A i kao nisu toliko beskorisni, logično je da će S25U imati 4.6 a X200U 4.5 -mene da pitate još gore bi bilo haha

Sto se slika tice mozeko da sporimo sta je bolje a sta ne ali sto se videa tice ne postoji bolji na trxistu sigurno. I uzasno me nervira sd ,bolji mi je bio 9400 sto se baterije tice i to dosta. Cak mislim da je s25u bolji od 200u sto se baterije tice ali ponavljam video ne moze da se meri ji sa jednim drugim ,poredjeno sa xiaomi 15i ip16 pro u u nocnim uslovima

To je u Honor temama aktuelno, svaka tema ima svoj trip:

Samsung - strah od azuriranja i baterija
Honor - manijakalno pokusavanje da se telefon azurira preko eSim i 150 pitanja "je li neko dobio azuriranje"
Vivo - Klipovi svakog jutjubera ikad koji je uspeo da uzme Xiaomi 15, Vivo i obicno neki treci telefon da bi proverio ko ima bolju kameru i naravno kod svih sareni rezultati

Kao da ga nema vec pola ove teme pa im treba neki "rivjuer" da im objasni da li telefon pravi dobre fotke ili ne :D

-forum: postoji da bi ljudi diskotovali, iznosili mišljenja, vesti, postavljali pitanja i dobijali odgovore, razmenjivali znanja i informacije
-Ljudi na forumu drugim ljudima: zašto diskutujete, iznosite mišljenja, vest i razmenjujete informacije?

@AgentSmith
Malopre iskoči update, upravo se skida...

E sad da navedem jednu ozbiljnu stavku u kojoj zaostaje za sansungom iako ne znam zasto iako je isti soc.Audio na tws nije kao na s25u i zbog toga ce mozda na prodaju. Koliko god da sam odusevljen kametom i svim ostalim ovo je meni jako bitno i razmisljam da se vratim na samsung zbog ovog

@dule2303
Stigla maska, lepo "čuči" na telefonu. Meni izgleda kao da je original.

1.jpg2.jpg3.jpg

Kakav je grip u ruci? Ne mogu da procenim o kakvom se materijalu radi, da li je i koliko klizav ili ''lepljiv''. Videh baš ovaj model na KP, za 14 Ulta, pa razmišljam da naručim, kao vid svadbarske zaštite telefona/kamera grbe :D

@hsv.stoned
Dosta je bolji grip nego kod fabrikog case-a, teksturisana i leđa i bokovi. Ne sviđa mi se samo što je dosta nizak bočni "lip", tj. podignuti su samo uglovi. Nije problem zbog zaštite ali je lepši osećaj bio kod fabričkog case-a kada se koristi gesture navigacija.
Ostaje da istesiram koliko je jak magnet, taman da iskoristim ženin magsafe punjač za nešto...

Nazad
Vrh Dno