Šta je novo?

Samsung Galaxy A56

„Da, dva telefona u roze boji (ne znam da li boja igra ulogu, ali to napominjem). Telefoni su otvoreni u mom prisustvu – prvi sam testirao kod kuće, a drugi u radnji.

e ne mogu da verujem. ako možeš probaj crni ili neki drugi koji nije rozi? jesu li svi made in india?

razloga može biti više, a jedan od njih je taj da prilikom 4k snimanja dolazi do prevelikog zagrevanja matične ploče u delu gde je glavni senzor kamere, te da se time preterano zagreva i sam senzor i dolazi do efekta maglenja. nešto slično kao kad mi zimi topli u jaknama uđemo u auto pa ono zamagli.

ako je to problem, rešenje je da softverski pokušaju smanjiti zagrevanje tog dela matične ploče ili promena senzora.

generalno mislim da je samsung počeo igrati šupački, nekada su u jače modele A serije išli njihovi senzori za glavnu i ultrawide kameru, sad stavljaju sony senzore upitne kvalitete.

Radio sam test u aplikaciji 3D Mark. Nakon tri minuta rada, kamera je ponovo prikazala prisustvo vlage, a vlaga se pojavila čak i na donjoj kameri. Po preporuci jednog člana, izvadio sam ulozak SIM kartice i pokušao da osušim telefon fenom, ali to nije dalo neke rezultate. Kada se kamera direktno suši fenom, vlaga se privremeno povuče, ali se prilikom narednog zagrevanja iznutra ponovo pojavljuje. Zbog toga će telefon biti vraćen prodavcu. Na kutiji piše da je proizveden u Vijetnam. Hvala svima na savetima ali očigledno je vlaga negde "zaglavljena".

Ja sam radio sada 5 minuta 3dmark na sivom A56, definitivno nema vlage jer je telefon prilično topao. Nemam kutiju kod sebe ali na nalepnici pozadi gde su IMEI piše Dublin, UK.

To sam već radio i napisao, imaš na prethodnoj strani. Manje se telefon zagreje tako nego 3dmark -om btw.

dex, za koje tržište su ti primerci koje si probao? jesu li EU verzije ili neke global/azija?

Šta bi bila adekvatna zamena za (nikad prežaljeni) A71 iz A samsungove klase? nezahtevan korisnik - druš.mreže i pozivi. poyy

Probaj drugu radnju, problem je možda do skladištenja, ne obavezno u radnji nego kod dobavljača.

Sto se tice vlage ispod kamere, imale su je i prve serije Xiaomi 14 telefona (ja sam vlasnik X14) i javlja se sporadicno kod mnogih proizvodjaca. U pitanju je vlaga koja ostane zarobljena u kucistu telefona tokom proizvodnje (da li je vlaga na nekoj komponenti koja se ugradi ili nesto veci procenat vlage u lepku kojim se lepi ekran i zadnje staklo, ko ce ga znati...).

U svakom slucaju, ja sam na ruskom forumu procitao da pre prvog paljenja telefona izvadim leziste SIM kartice i onda radim inicijalno podesavanje telefona, prebacivanje podataka, istaliranje update-a i tek onda da se ubaci SIM kartica a dotle da stoji leziste otvoreno.

Tako sam i uradio kad je stigao telefon. Tokom vise od sat vremena podesavanja i prebacivanja podataka, telefon bas lepo ugrejao, vratio SIM karticu i nisam uopste imao problema sa maglenjem na mom Xioami 14 primerku.

Kolege,jeste zadovljni sa kamerom?
Hocu da kupim supruzi za poklon,pa voli Glavnu kameru i nocnu.
Selfi kamera me ne zanima

Kamera je po meni odlična, ali ja sam prešao sa 5 godina starog telefona. Po recenzijama, postoji bolja u drugim telefonima iste klase, ili u prevodu, ima i bolja za iste pare, što ne znači da je ova loša. Evo jedna noćna fotka od sinoć. Ovo nije night mode, već onaj standardni. 1000012883.jpg

Hvala kolega,i ona koristila star 5 godina,mislim da ce biti zadovoljna 👍

Stigao punjač od Samsunga, mislim da je prošlo malo više od mesec dana od prijave.

Jel zna neko kako da podesim da dobijam poruke na wa bez zvuka ali da iskaču kad je telefon otključan i zaključan. Ako idem u podešavanjima aplikacije i izaberem nečujno, onda se pojavljuje ikonica wa u statusnoj traci ali poruka mi ne iskače. Tako da npr kad sam na yt i gledam nesto preko celog ekrana, ne dobijam obaveštenje. Ako idem u podešavanjima telefona vezano za aplikaciju kada isključim zvuk i vibracija, automatski se isključuje i 'iskačuće obaveštenje'.

Kupio sam juče supruzi telefon. Model 12/256 415e u CG.
Sa temu smo narucili maske i zastitu za staklo,pa ovoh dana cu je kupiti neku futroli bzv.
Al sam koristio da bi prebacio podatke, Cini se da se mnogo zagrije rukama bez maske?! I to klasična upotreba neka podesavanja. Dal tako kod vas?

@miowrag
To je model za indijsko tržište. Za evropsko ne postoji opcija sa 12GB.
Baš javi utiske, kažu da su te indijske verzije mnogo lošije i nekvalitetnije urađene

Ovaj iz Malezije🙄🥺
Evo ga u futroli,tesko se supruga odvaja od Poco X3 pro,pa ga jos nije pocela zvanicno koristit.
Sada cu malo cackati da njim da vidim situaciji.1000017663.jpg

Evo upravo sam testirao,punih 1h.
Cijela emisija na YT(buduci klasici) oko 30min ,takodje kroz app nesto instalirao,gledao slike telefon oko 30min, moze se reci da telefon nije bio na mlak,a kamoli vruc.
E sada moguce prvo paljenje,stavio sam preko 20 app da se instalira,da se prebace podatke sa jednog i drugog telefona,moguce da je doslo tu zagrijavanja.
Eto javljam opet utiske kroz narednih 15 dana,kada supruga rijesi da ga zvanicno koristi!😀

@doktor1964
Modeli sa 12GB rama NISU za evropsko tržište. Nema veze zemlja proizvodnje već za koje tržište je namenjen.
Ja ne znam ali kažu da su takvi telefoni lošijeg kvaliteta od ovih nemanjenih za evropsko tržište. Ono što je sigurno, imaćete problema sa servisom jer naši servisi odbijaju popravku takvih telefona. Ovde ne pričam o servisiranju u grantnom roku, jer takvi telefoni i nemaju garanciju, već o servisu da platite

Ovaj iz Malezije🙄🥺
Evo ga u futroli,tesko se supruga odvaja od Poco X3 pro,pa ga jos nije pocela zvanicno koristit.
Sada cu malo cackati da njim da vidim situaciji.Pogledajte prilog 495141
Na kutiji piše da je to model za jugoistočno azijsko tržište...i da bi telefon koristio u drugim regionima moraš da koristiš telefon sa azijskom karticom i da obaviš razgovor koji traje 5 minuta...tek tada može da se koristi u drugim regionima...
Da li si imao neki problem sa našom mrežom?

Na kutiji piše da je to model za jugoistočno azijsko tržište...i da bi telefon koristio u drugim regionima moraš da koristiš telefon sa azijskom karticom i da obaviš razgovor koji traje 5 minuta...tek tada može da se koristi u drugim regionima...
Da li si imao neki problem sa našom mrežom?
Kao sto sam ranije napisao,surpuga nije jos pocela da koristi. Evo stoji u kutiji u fioci.
Pa ne vjerujem da smiju da prodaju telefone koji su za azijsko trziste a ne mogu da se koriste u Eu?
Mislis da neces ds prihvati mrezu i slicno?

Kao sto sam ranije napisao,surpuga nije jos pocela da koristi. Evo stoji u kutiji u fioci.
Pa ne vjerujem da smiju da prodaju telefone koji su za azijsko trziste a ne mogu da se koriste u Eu?
Mislis da neces ds prihvati mrezu i slicno?
Smeju da prodaju jer prodaju "na crno", mogu da se koriste u EU, prihvatiće mrežu, kao što si i sam video... Problem može da nastane prilikom servisa, u smislu da ne postoje delovi za taj model na našem tržištu niti ih servisi nabavljaju, nešto slično kao ranije S serije Samsunga sa Snapdragon procesorom, jednostavno ne mogu ovde da se poprave...

Nazad
Vrh Dno