Šta je novo?

iPhone 14

Koliko ti to realno znači 😃

4 i 6 GB u korist novijeg modela.

Pa, kako je postavio pitanje, memorija je ista. Oba telefona imaju 128GB sa istom ili jako slicnom iskoriscenoscu.

Sinoć uzmem od supruge PM nešto da vidim kad krenuše reklame da iskaču nije mi bilo dobro. Ima li neko podešavanje za Browser kao na Android u sa DNS-om da se isključe reklame?

Sinoć uzmem od supruge PM nešto da vidim kad krenuše reklame da iskaču nije mi bilo dobro. Ima li neko podešavanje za Browser kao na Android u sa DNS-om da se isključe reklame?
Na WiFi može besplatna DNS zaštita AdGuard-a tako što u WiFi tvoje konekcije na telefonu dodaš ove DNS adrese 94.140.14.14 i 94.140.15.15.
Na običnom internetu (internet operatera) ne radi...

Danas malo cackao 16pm, nikakve razlike u odnosu na moj 14pm

Tanje ivice i ne primjetis jer nosiš masku svakako koja to uveca, displej isti. AI je nebitan jer ne radi na nasem jeziku. 6-8GB RAM razlika totalno neprimjetna

17pm će morati baš nešto novo donijeti da bi prešao

Za početak brzo punjenje bar 60W.

Danas malo cackao 16pm, nikakve razlike u odnosu na moj 14pm

Tanje ivice i ne primjetis jer nosiš masku svakako koja to uveca, displej isti. AI je nebitan jer ne radi na nasem jeziku. 6-8GB RAM razlika totalno neprimjetna

17pm će morati baš nešto novo donijeti da bi prešao
Jos od iPhone-a 13 nema nekog preteranog razloga za menjati, osim mozda ako bas ne igras igrice (mada solidan je GPU i na 13). Nema sta novo drasticno da se desi, osim novih generacija baterija (recimo da budu 30tak% bolje).

Bolje bez maske 13/14 i koristi ga bez stresa :), ili eventualno AC+ za 7.9$. Nego upgrade na novi, koji se cuva u masci kao daljinski u najlonu.

Nemojte tako, pa znaju ove secikese na KP kazu doplata za 16 pro max 650-700e uz 14 pro max 🤣 Salu na stranu, imam u kuci i 16 pro max i 14 pro max i mogu da potvrdim da su razlike minimalne, bukvalno beznacajne u svakodnevnom koriscenju.

Da li neko ima problem da u toku poziva prestane da radi mikrofon? Na wa/viber sve radi normalno.

Meni treba da stigne danas, naručio u mts. Ali videću da li ću da ga koristim ili ide na prodaju.

zasto bi kupio telefon ako ti ne treba?

Dobra cena 😄 Probaću da ga zamenim za 15,ako ne onda ću ga koristiti. Skoro 3 godine koristim 13 mini pa čisto da zamenim.

sa 13 mini na 14 plus :) bice sok za saku :D

ja sam i dalje na 12 mini i izgleda cu samo bateriju da zamenim kada oslabi.

Iskreno zavidim na tako dobrom vidu 😃 Ta veličina je idealna za nošenje i rad jednom rukom, ali još kad bi oko moglo to da prati kao pre 😃

imali smo prosle nedelje oftamoloski pregled u firmi, kazu odlican vid :)

• Like
Reagovanja: iOS
znam, presao sam ja 40-u pre nekoliko godina :)

Au, ala lazes :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: Pa nemas 30g.

Bolje razmisli o 13mini, dobijas 1h-2h koriscenja vise. Poprilicna je razlika, i veca baterija i efikasniji chip.

oba izguraju jedan dan, tako da mi je jeftinija baterija od celog telefona :)

12 mini, 13 mini, SE 2022, to su neki idealni gabariti telefona. Koristim SE 2022 (službeni) i Samsung Galaxy S7 (privatni) i kad uzmem u ruke ženin običan iPhone 13 šokiram se koliko je težak i glomazan.

Toliko idealne dimenzije da se ne proizvode, tolika navala kupaca i potražnja.

Vecina je retko u pravu, prosek, mediokritet :)

Individualno je ali glavne svrhe mobilinog su kompaktnost, prakticnost. 13mini je na granici meni, malo je veci/tezi nego sto treba. Koliko je zgodan stari iPhone SE 2016 (iPhone 5 dizajn), ne oseti se u dzepu. I dalje ga imam za backup.

Dok mi je 13mini bio na AppleCare zameni, koristio par dana SE 2016, jako brzo se navikne i uzivanje (iako je delovao mali prvi dan). Posle se vidi kolika je cigla 13mini naspram njega :)

Poslednja izmena:
Evo koristim 14 plus već desetak dana nakon što sam skor 3 godine koristio 3 mini. Jedino što mi je nezgodan za šorc pa moram torbicu da nosim. Ekran mi je lepši, slova veća i veće uživanje mi je dok ga koristim.

Nazad
Vrh Dno