Šta je novo?

Mobilni telefon Mobilni telefon za 20 hiljada

Koji mobilni telefon kupiti

Ga100n

Poznat
Učlanjen(a)
23.11.2023
Poena
40
Potrebna mi je preporuka za mobilni telefon na koji bih potrosio oko 20 hiljada dinara.
Kakvo je vase misljenje o Realme C67 8/256GB i Realme C75?
Telefon bih uglavnom koristio za slanje poruka i razgovor preko vibera ali povremeno i za fotografisanje sto znaci da nisam zahtevan korisnik i da mi nije potreban skuplji telefon.
Preporucite mi telefone drugih proizvodjaca ako mislite da su u tom cenovnom rangu kvalitetniji od ova dva Realmi telefona. Posle gledanja recenzija Realme telefona na youtube-u sam video da se uz njih dobija punjac i maska ali sam saznao i da su oba telefona 4G sto je ocekivano za tako jeftine telefone.
Unapred se zahvaljujem na odgovorima.

Posto vidim da ima polovan Honor 90 za 180 evra a Samsung a55 oko 240 evra da li se isplati prelazak sa Honor 90 na a55? Da li se isplati doplata 50 evra?

A55 ima bolju kameru, ali mislim da ne vredi tolike razlike u ceni. Čipseti su egal, Honor ima veću internu.

U pravu si 128GB naspram 512GB nije ispativo , vidim da 256GB tek ide iznad 300 evra polovan , pa onda kad bi davao 120 evra bolje da uzmem a56 a to je vec druga prica , mislio sam jeftinije da prodjem.

Pošto sam shvatio da već imaš Honor 90 i to 12/512, onda bi ti A serija bila korak nazad. U suprotnom, nov M35 je korektan odnos uloženog i dobijenog sa istom kamerom kao na A55.

Dao sam pre godinu dana preko 300 evra za Honor 90 12/512GB , sad jeste mozda pala cena ispod 200 evra ali i dalje je to solidan telefon za nezahtevne korisnike.

Sta uzeti, kako biste rangirali koji je bolji: Redmi Note 14 8/256, Honor 200 Lite (ili bolje 400 Lite zbog baterije, 120Hz), Magic6 Lite, A25 6/128 ili neki Realme?

Zahtevi su: dobro osvetljen AMOLED (~1000 nita), solidna baterija ili brzo punjenje, da radi sto fluidnije i da drzi bar par aplikacija u memoriji npr. Viber, FB lite, pozive, mail, browser, da ne nervira ponovnim ucitavanjem), dobar prijem signala (WiFi i mobilnog) i solidan zvucnik. I da ima neki UI, ne svidja se obican Android (pokazivao sam Pixel i Motorolu).
Mislim i da bi siri telefoni vise odgovarali zbog velicine tastarure, mada zavisi koliki je zapravo ekran a koliki bezeli i kuciste.

Malo je 6gb rama,minimum 8.A25 bi mozda bio najozbiljniji da ima vise rama.Mada iz iskustva znam da Samsung kuburi malo sa signalom.
Ja bi mozda probao sa Honorom 200 lite?

Prelazi se sa Redmi Note 12 4G koji je postao nepodnosljiv na HyperOS 2, ovaj sve ubija ako ne odmah onda posle par minuta, i uvek ima 2-3GB slobodno umesto da koristi. Jos me nesto zanima, pitao sam i u drugoj temi, da li znate jel Xiaomi punjaci (33 i 67W) rade na Honor telefonima (uz Honor kabl) ili ne vec bas mora SuperCharge? Po specifikacijama bi trebalo da rade, i Xiaomi i Honor daju 11V i 3A/6A.
I da li Samsung i Honor podrzavaju wet hand touch kao Xiaomi https://www.mi.com/ph/support/faq/details/KA-529571/

Ja sam pre par dana uzeo Xiaomi 13T 12/256 GB za 210 eura, kao iz radnje, ni kabl od punjača nije raspakovan, a ima modela sa 8/256 GB za 180 eura otprilike.

Nazad
Vrh Dno