Šta je novo?

Hardver AMD Ryzen 9950x konfiguracija

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

daxyco

Čuven
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
515
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Brat konačno uzima novi komp za posao, odlučio se za AMD prvi put zbog problema sa Intel procesorima, i uzeće 9950X. Aplikacije u kojima radi su podeljene, neke su multi core optimizovane, dok neke rade samo sa po jednim jezgrom, pa je jako važno da ima što bolji single core performance (obrada zvuka).

1. Šta gledati prilikom izbora ploče? X870, x870E? Ili je dovoljno B850?

2. Da li je RAM u ikakvih vezi sa tim? Da ciljamo 64GB, 6000MHz CL30 ili nešto drugo?

3. Hlađenje bi trebalo da bude što tiše, aio 240 ili 360? Ili možda neki vazdušni kuler?

4. Napajanje neće biti preterano jako, nikakva grafika nije u planu, opterećenje neće preći 300-400W.

Odgovor na prvo pitanje me najviše muči iskreno, tu bi mi dobro došao bilo kakav savet.

Pozdrav svima,
da se i ja nadovezem sa pitanjima s obzirom da planiram uskoro uzeti novi racunar koji bi bio realativno slican gore pomenutom
Imam neke nedoumice pa ako moze pomoc, znacilo bi mi

AMD Ryzen 9 9950X
GIGABYTE X870E AORUS ELITE WIFI7 - Da li predlazete neku drugu plocu u slicnom cenovnom rangu ili je ova sasvim zadovoljavajuca. ( Gledao sam testove i deluje sasvim ok. Necu imati problem sa x16 lainom jer cu koristiti jedan nvme, WIFI7 i USB4 mi znace zbog Future Proof-a )
KINGSTON FURY 64GB 6000 CL30 - da li je G.SKILL istih karakteristika bolji s obzirom da je skuplji ?
SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2
ASUS TUF-RTX5070TI-O16G-GAMING TUF Gaming OC GeForce RTX 5070 Ti - Da li je TUF znacajno bolji od ASUS Prime modela s obzirom da je skuplji 100+ eur
ARCTIC COOLING Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB
NAPAJANJE - Koje bi mi preporucili modularno 850-1000W ?
KUCISTE - DEEPCOOL CH560 ili LIAN LI LANCOOL 207 ili neko drugo do recimo 130-150eur

Hvala

Nazad
Vrh Dno