Šta je novo?

Tablet Tablet 11 inch sa AE

milirad

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
630
Kupio bih neki tablet ~11" (inča) sa AE i da je oko 100€. Vidim da ih ima sa Androidom 13 16GB/1TB memorija/skladište, baterija 10000mAh, Camera : 8MP+13MP+24MP, 5G Dual SIM, GPS, BT, WiFi, WPS, CPU Snapdragon 870 za 90€. Sad vidim da pozadi ima 3 kamere i jedna napred (ona od 8MP), a naveli su rezoluciju samo za 2. E sad da li je 3. pozadi lažna? Namena je da tokom letovanja pogledam po neki film, kada se ne izlazi nigde i možda da posluži za navigaciju u autu, za sada. Šta preporučujete?

Pa to sam hteo da vas pitam, da li je neko već naručivao? Kakva su vam iskustva. I meni se čini da su kamere lažne. Verovatno su samo 2 prave - jedna napred i druga pozadi a i pitanje je kolika im je rezolucija. A onda 2. pitanje je i da li imaju stvarno toliko RAM-a i skladišne memorije. Da ne bude kao sa onim fleškama od 2TB i sl. Mislim i Temu i AE dolaze sa istoka, pa mu dođe isto. Nego je pitanje tačnosti specifikacija i da li stvarno imaju to što su napisali. Mislim ima i jeftinijih, ali tek je to pitanje šta je tačno ...

Nisam mogao da ispravim prethodni post, pa sad dodajem ovako:

Gledao sam i neki Xiaomi Pad 7 Pro, kad ono nije Xiaomi nego Xioami Pad 7 Pro Gledam kod nas oko 700€, a tamo oko 100. Rekoh šta ne valja?! I uopšte nisam primetio na prvi pogled. Znači neka loša kopija. Ajde nije mi ni bitan toliko brend nego samo da ne lažu toliko i da su im specifikacije tačne. Valjda ima neki da je tačan.

Sa tim no name tabletima nemam iskustva, ali uzeo sam prošle godine Lenovo Xiaoxin Pad Pro 2022 i dosta sam zadovoljan (nema ga više, imaš novije modele za LCD panelom). Xiaoxin serija je legit Lenovo za kinesko tržište, pa pogledaj ako ti nešto deluje zanimljivo od aktuelnih modela. Moj tablet je prošle godine bio i na carini, ako se sećam tačno, Kinez je stavio da je vrednost 100$ i tako je i carinjen, da imaš u vidu i te troškove.

Honor pad 8x, 4-64,10 incha, jedno vreme si ih imao na kilo po oglasima nove, davali uz neki honor telefon, kupio klincu za 100 evra evo ga i danas ne ispusta ga.

Taj Lenovo/Xiaoxin pad pro 2025 je dobar, ima sve MTK Dimensity 8300, 12.7" Ekran/144Hz, 12/256GB, metalno kućište, WiFi6, BT5.3, GPS, 4 JBL zvučnika, Dolby Atmos 10.200mAh baterija, USB 3,2 ali smo otišli na 300€ + carina. 🧐
I ovaj predloženi Xiaomi Redmi Pad SE je skuplji (kod nas oko 145€, preko AE ~163€ + carina). I slabije specifikacije što je i normalno. Koliko para ...
Honor tablete sam samo pogledao cene na AE i kada sam video da su preko 400€ nisam dalje ni gledao. Kod nas može da se nađe za 145€ Honor Pad X8a od 11", 4Gb/128Gb, 8.300mAh, nema GPS.
Ne bih uzimao te manje tablete od 8-9", to mu dođe kao veći telefon. Ne znam još ... gledaću još na K/P pa porediti cene sa AE. Temu mi je nekako nesiguran.

Nazad
Vrh Dno