Šta je novo?

GREE klima uredjaji

Ma za 15m2 je Perfera Overkill!
Kao da neki nekome kaze stavi Amber Ultru u 20m2! :LOL:
Npr. @Xepoj87 ima ME LN25 (9btu) u 19m2 i radi mu po algoritam 5min/3min = 5min radi, a 3min pauza --- znaci on/off 7 puta za 1h! I sam je rekao da je ipak overkill za 19m2!
Kome se takav rad svidja, svaka cast!
To je i kod MHI stavis prejaku klimu u mali prostor i onda upadne u takav algoritam!

Poslednja izmena:
Evo skice stana, ideja je da se postave 2 klime, jedna u sobu skroz levo, druga u sobu skroz desno i tako da grejem stan. Pitao sam za parapetne klime jer bi morao da postavim klime iznad stola gde sedim i ugaone garniture, pa ne bi voleo da duva u mene. Cuo sam da Daikin dosta tiho radi i nisko modulira, nemam nista ni protv Gree, samo mi treba predlog

Prilozi

• Stan 1.jpg
    Stan 1.jpg
    87.3 KB · Pregleda: 29
Iscitah prethodnih dana dosta strana o klimama ovde. I na kraju odlucih se za Gree clivia ai 12. E sad samo bih voleo da mi kazete da li je ovo ok izbor? Procitao sam da modulira korektno, ako sam razmeo ima malo slabiji kompresor, pa je to zbog toga ali mislim da ce biti dovoljno. Meni treba za prostoriju 20m2 plus jos jedna manja oko 10m2. Malo vise za hladjenje, dogrevanje u toku jeseni i zime. Razmisljao sam i o pular ali sam se ipak odlucio za clivia, neka sredina izmedju amber i pular.

Iscitah prethodnih dana dosta strana o klimama ovde. I na kraju odlucih se za Gree clivia ai 12. E sad samo bih voleo da mi kazete da li je ovo ok izbor? Procitao sam da modulira korektno, ako sam razmeo ima malo slabiji kompresor, pa je to zbog toga ali mislim da ce biti dovoljno. Meni treba za prostoriju 20m2 plus jos jedna manja oko 10m2. Malo vise za hladjenje, dogrevanje u toku jeseni i zime. Razmisljao sam i o pular ali sam se ipak odlucio za clivia, neka sredina izmedju amber i pular.
Ce ti zavrsava svakako posao :)
Nisam ovde jos video da se neko zalio na rad od Clivia... da li 12btu ili 18btu!

Poslednja izmena:
Ce ti zavrsava svakako posao :)
Nisam ovde jos video da se neko zalio na rad od Clivia... da li 12btu ili 18btu!
Pa i ja citah dosta i vidim da su ok komentari. Nadam se da ce raditi mnogo bolje nego stara Galanz koju sam ubo ko prstom u d... 12btu a hladi, pa ne znam, ni kao 9. Grejanje necu ni da spominjem. Doduse sad je vec punoletna ali nikada nije radila kako bi trebalo.

Pa i ja citah dosta i vidim da su ok komentari. Nadam se da ce raditi mnogo bolje nego stara Galanz koju sam ubo ko prstom u d... 12btu a hladi, pa ne znam, ni kao 9. Grejanje necu ni da spominjem. Doduse sad je vec punoletna ali nikada nije radila kako bi trebalo.
Meni Galanz radila od 2011 do oktobra prošle godine dobro. Hladila 76km. Doduše teže dobacila do spavaće ali radila. Prošla godina bila izuzetak, jer je temperatura išla do +43. Grejala u prelaznom periodu sasvim ok. Bila u za grejanje i hlađenje za dnevni boravak 45 m2 (kuhinja, trpezarija, dnevna soba, kupatilo, hodnik). U spavaćim sobama već bilo relativno toplo ili hladno.

Meni Galanz radila od 2011 do oktobra prošle godine dobro. Hladila 76km. Doduše teže dobacila do spavaće ali radila. Prošla godina bila izuzetak, jer je temperatura išla do +43. Grejala u prelaznom periodu sasvim ok. Bila u za grejanje i hlađenje za dnevni boravak 45 m2 (kuhinja, trpezarija, dnevna soba, kupatilo, hodnik). U spavaćim sobama već bilo relativno toplo ili hladno.
Ma ja sam ubo neku katastrofa. Unutrasnja jedinica je bas mala, jedva 70cm. Spoljna jedinica isto vrlo cudnih dimenzija ali i izgleda. Kao da je neki divljak. Komsija pored mene isto Galanz, nebo i zemlja. Sad ce clivia da nadoknadi. :)

Poslednja izmena:
Ispade najslabija Gree klima da bolje radi nego druge Gree klime :)
Ovo mislis za ovu parapetnu?
Evo skice stana, ideja je da se postave 2 klime, jedna u sobu skroz levo, druga u sobu skroz desno i tako da grejem stan. Pitao sam za parapetne klime jer bi morao da postavim klime iznad stola gde sedim i ugaone garniture, pa ne bi voleo da duva u mene. Cuo sam da Daikin dosta tiho radi i nisko modulira, nemam nista ni protv Gree, samo mi treba predlog
Za 15 kvadrata, ako gledas Daikin Sensira ti zavrsava posao, e sad posto ima nisu modulaciju, valjalo bi da izbjegnes prostor u kom bije tamo gdje se sjedi, jer ce biti osjecaj prohladnosti.

A da li vrede oni senzori na perferi, navodno menjaju pravac duvanja. Meni treba ceo stan da pokrijem, nekih 63 kvadrata, po mogućnosti sa 2 klime

Izgleda da je Gree ispeglao malo software na jeftinijim modelima.

Jesu Daikin klime sjajne ali su po mom mišljenju za naš standard još uvek skupe. Naravno ko može da priušti, zašto da ne. Ali ja sam umesto jedne Daikin perfere, naručio 2 Gree Amber Pro. Doduše kasnije sam promenio jednu Pro za ultra, ali to sad nije tema. Dakle, uzeo sam ono što mi je neophodno i što zadovoljava moje potrebe. Da sam menjao samo klime, možda bi i išao na neku Daikin Conforu ali ludilu renoviranja sam morao da budem što racionalniji. Dakle, uzmite ono što vam je stvarno neophodno i eventualno za nijansu više jer ćete se posle kajati što za malu razliku u ceni niste uzeli nešto što bi vam zatrebalo kasnije. Ali ništa preko tog. Za 7 godina klime će odraditi svoje, a pojaviće se novije klime, tehnologije...pa uzećemo to tad. A sad bi te funkcije i tehnologiju morali da preplatimo a pitanje koliko nam je realno sve to potrebno....Mislim i ja sam se pustio za jednu Ultru ali sam shvatio da negde moram da stanem. Zato pametno birajte. Ne cicijašite na bazičnim stvarima ali se ne zanosite sa funkcijama i stvarima koje ćete upotrebiti ponekad ili nikad.

Opasno su nesto osisane te nove Amber Ultre
To mu skoro dodje 1kw na sat i to na plusu koji bio danas :)
Meni do sad 14kw Amber 9 Premium u +60m2
Screenshot_20250406-212148~2.png

Poslednja izmena:
Meni je idalje cudan taj df na 50min. Nikad to kod gree nije bilo. Toj klimi mozda fali gasa..

Pa dve opcije, ili fali gasa ili je stvarno softverski tako namesteno. Jer fora je u tome sto njoj mozda fali gasa i zato cesce ide u df, dok df ne pali preko +2 iskljucivo jer je kriterijum za ulazak u defrost nije ispunjen odnosno ambijentalna temperatura je previsoka za ulazak u df. Elem, jesi li ti ikako merio njoj temp. sondom izduv pri odredjenim snagama rada? Tipa podesena na 24c dok odrzava i onda na 30c max.. Uz potrosnju u datom trenutku. Tako bi se odokativno lagano moglo proceniti da li je do gasa ili ne.

Pa dve opcije, ili fali gasa ili je stvarno softverski tako namesteno. Jer fora je u tome sto njoj mozda fali gasa i zato cesce ide u df, dok df ne pali preko +2 iskljucivo jer je kriterijum za ulazak u defrost nije ispunjen odnosno ambijentalna temperatura je previsoka za ulazak u df. Elem, jesi li ti ikako merio njoj temp. sondom izduv pri odredjenim snagama rada? Tipa podesena na 24c dok odrzava i onda na 30c max.. Uz potrosnju u datom trenutku. Tako bi se odokativno lagano moglo proceniti da li je do gasa ili ne.
Ma 24 40 izduv 1 kw na 24 izduv 44 1.5 kw a na max izduv bio oko 50

Nazad
Vrh Dno