Citam koliko km vozite gume, i uzmem da racunam
Kad sam uzeo auto iskoce na oglasu continental mislim da je premium contact, 6.5mm sa fiskalnim racunim i garancijom jos neki period, posto je decko vozio bmw1 i prelazio sa 16 na 17, nisu bile mnogo presle km.
Uglavnom racunicom sam dosao da mesecno prelazim 1850km
Uzeo sam ih u prolece 2021, sto znaci da su presle 50.000km, sad sam u potrazi za novim gumama posto su dosle skoro do 4mm
Zimske dunlop, uzeo nove na zimu 2019/20, imaju i dalje 6mm pocele su malo da se krzaju po krajevima
Uglavnom uz normalnu voznju, uz kvalitetne gumemoze se mnogo km proci i proci e sad ovi sto misle da svake dve-tri godine treba gume da se kupuju verovatno voze 300hp automobile i voze reli
Glavu spasava racionalna i pametna voznja, za 17 godina nikad nisam niti proklizao niti dosao u situaciju da moram da kocim da bi glavu izvukao.
Probaj da sa novom gumom zakasnis malo sa kocenjem, neces stati tamo gde si zeleo, nece te spasiti ni ultra ultra grip pro max continental
Drugo, to metara koliko nova guma ima manji trag kocenja, ja nadoknadim odstojanjem u saobracaju
Ne vidim kako to menja bilo sta. Da si imao losije gume i vozio 10km/h manje kao predostroznost, verovatno bi bolje sve proslo.Ja vozim 33 godine.
Prvo, vidim da u glavi imaš neke stereotipe protiv kojih se boriš. Stavljanjem ljudi u neki tvoj umišljeni kalup ne ostavljaš utisak da poštuješ sagovornike.
Drugo, evo ti primer šta mi se jednom desilo, pa mi ti kaži kako bi tvoje spajdermen šesto čulo i iskusna nadoknada odstojanjem u saobraćaju pomogla sa gumama od 50000.
Vozio sam svojim smerom, po ograničenju, van naseljenog mesta, nigde auta ispred mene. U suprotnom smeru ide kolona automobila i jedan auto u poslednjem trenutku prelazi u moj smer. Pukla mu je guma. Niti sam gubio vreme, niti sam vozio reli, niti sam kasnio sa kočenjem. Frontalni sudar.
Samo se nadaj da ti se tako ili nešto slično ne dogodi, posebno ako nemaš nameru da učiniš sve sa svoje strane za takve "ne daj Bože" slučajeve.
Klasična "ja sam uvek u pravu" varijanta. Auto mi je taman, svako sa boljim, skupljim je bacio pare (šta će mu, kao da vozi trke), svako sa gorim vozi krša. Gume su mi taman, svako ko češće menja je budala i baca pare, svako ko ređe menja je ludak i ubiće nekoga..
Svi imamo pravo na izbor, možda taj što ja zastupam više košta ali ga ja plaćam i sigurno ne umanjujem bezbednost u saobraćaju ni sebe ni drugih učesnika.
Poz
Ja sam imao Rainsport na prošlom automobilu. Ključna razlika ove dve što si naveo je što je Rainsport odlična za kišu i vlažniju klimu/puteve i manje agresivnu (sportsku) vožnju. Tiha je guma, meni jako interesantnog dizajna.Da li ima neko iskustva sa
Uniroyal - rain sport 5 ili falken - azenis fk520? Treba da izaberem nesto od ta dva 🤣
Ako smem ja da se umešam bez neke zle namere. Mislim da nisi shvatio poentu ovoga što je @Snejk rekao.Ne vidim kako to menja bilo sta. Da si imao losije gume i vozio 10km/h manje kao predostroznost, verovatno bi bolje sve proslo.
A da pukne moze i nova guma od 200e, jednostavno, staklo/sraf na putu, fabricki feler, nesto trece...
I ne znam zasto licitirate ko koliko vozi, bez uvrede prema bilo kome od vas i sa maksimalnim postovanjem, ali znam klince koji nemaju ni 20 godina ali bi oduvali veliku vecinu iskusnih 20+ god vozaca ko od sale po bilo kom kriterijumu koji odaberete.
Ne mogu svi, zbog veličine diskova i kočionih čeljusti..SUV koji može da nosi 19-ce, može da nosi i 16-ceKoriste ih za zimu što i sam pretpostavljaš. Tuson npr
156-ca nije mekan auto a očigledno je nisi adekvatno duže vozio![]()
Nisi pratio na času. XL je pneumatik za SUV/teška vozila.
Samim tim otpada ikakva komparacija
Kupuješ gde nađeš povoljnije.
Može li preporuka za letnje u dimenziji 215/65 R17, za Pežo 5008? Dakle krosover/SUV, fabrički bi trebalo da bude 103V, da li da idem na to ili mogu i standardnih 99H/V?
Porodični auto, normalna vožnja.
Nove su mi skupe, 15.000 po komadu za višu klasu, srednja Lassa/Hankook su 10-12.000, Linglong je 7.500...
Uvek sam kupovao višu klasu za prethodna vozila, i nove, nikad nisam polovne uzimao, ali su mi bile pristupačne cenovno, sad je veća dimenzija i cene su otišle gore...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari