Šta je novo?

Mašine za pranje sudova - sudomašine

Drugari treba mi pomoć, uzeo sam neku Beko ugradnu mašinu i pokušavam da je otvorim ali ne ide. U pitanju je DIS 35023 i ovde je uputstvo za instalaciju i nista ne govore o otvaranju mašine. Svi ovi delovi koji idu uz nju su, pretpostavljam, unutra al ja ne kapiram kako da je otvorim. Doveo sam struju, uključio, zapišti jednom i zasvetle sve lampice i ništa dalje, ni jedno dugme ne reaguje. Jel neophodno i voda da se priključi da bi uopšte otvorila vrata? Deluje malo suludo. Mašina je potpuno ugradna, front ide napred, ali ima "ručku" i u ovoj sad plastici, cimnuo sam malo, ništa. Nikakvog mehanizma u ručki nema, da se pritisne nešto, mada valjda ni ne bi trebalo jer front dolazi preko svega toga.

Šta sam propustio?

Pa jel stvarno treba da se cimne jace, deluje kao da je neki "jezicak" zakljucan. Nemam iskustva sa sudo masinama, first ever. Ni sad ne znam sta ce mi al ajde, imam 6 tanjira nedeljno.

Gledao sam ono uputstvo i ne sećam se da sam ikada video lošije "napisano" uputstvo.
Možda ima neka sigurnosna bravica, tipa da dete ne može da otvori vrata ali koliko se sećam na staroj mašini sam to dobio kao deo, da sam to ugradim tako da bi me čudilo da dolazi preugrađeno i da se iz nekog razloga samo zabravilo.

Drugari treba mi pomoć, uzeo sam neku Beko ugradnu mašinu i pokušavam da je otvorim ali ne ide. U pitanju je DIS 35023 i ovde je uputstvo za instalaciju i nista ne govore o otvaranju mašine. Svi ovi delovi koji idu uz nju su, pretpostavljam, unutra al ja ne kapiram kako da je otvorim. Doveo sam struju, uključio, zapišti jednom i zasvetle sve lampice i ništa dalje, ni jedno dugme ne reaguje. Jel neophodno i voda da se priključi da bi uopšte otvorila vrata? Deluje malo suludo. Mašina je potpuno ugradna, front ide napred, ali ima "ručku" i u ovoj sad plastici, cimnuo sam malo, ništa. Nikakvog mehanizma u ručki nema, da se pritisne nešto, mada valjda ni ne bi trebalo jer front dolazi preko svega toga.

Šta sam propustio?
To je ugradna masina, fale joj vrata.
Uhvati vrata sa strane povuci i otvori ih dok ne ugradis front

ne znam kakvo uputstvo treba za otvaranje vrata

Ma ima na sredini "rucka", za otvaranje, na sredini gornjeg dela vrata, nema za sta drugo da bude. Vukao sam, cak i malko jace, ne reaguje ni mic. Imam osecaj da cu iscupati nesto.

Aj probacu dvoje ljudi za ivicu vrata da vidim kako reaguje.

Nemoj da se iznenadis kad se otvore 😁
Ta vrata se otvaraju na povlacenje

• Like
Reagovanja: PPC
Na ove bele fleke sam mislio redovno se javljaju na tiganju dal prasak dal tablete nebitno isto tako i sa sjajem. Možda treba da smanjim kolicinu soli na mimimum ako je to so i da probam sjaj da povećam. Nisam pametan
Meni su rekli da se teflonsko posuđe ne pere u mašini. Nisam proveravao, ali (sa Tefal.co.rs):

• Lonac/tiganj: Da biste produžili životni vijek svog proizvoda, preporučujemo samo ručno pranje. U slučaju pranja u mašini za pranje posuđa, poželjno je koristiti blage deterdžente u vidu tečnosti, gela ili praška, a ne tablete ili vrećice. Određeni dijelovi mogu otupiti i promijeniti boju zbog dejstva korozivnih deterdženata. Naša garancija ne pokriva takvu vrstu habanja.

Gledao sam ono uputstvo i ne sećam se da sam ikada video lošije "napisano" uputstvo.
Možda ima neka sigurnosna bravica, tipa da dete ne može da otvori vrata ali koliko se sećam na staroj mašini sam to dobio kao deo, da sam to ugradim tako da bi me čudilo da dolazi preugrađeno i da se iz nekog razloga samo zabravilo.
Pošto je ugradna, opruge su jače da bi mogle da izdrže težinu panela. Uhvati sa obe bočne strane i povuci na dole...
Ostatak mašine neka neko pridrži, ako je nisi ugradio

Meni su rekli da se teflonsko posuđe ne pere u mašini. Nisam proveravao, ali (sa Tefal.co.rs):
Тефал је потрошна роба, ми тигање перемо у машини, мењамо новим после неколико година.

Kad mi onako pobeli, bacio bih ga odmah.
Jesu potrošna, ali savet je da se ne peru. Sloj teflona se skida, pa ne bih da ga konzumiram kroz sledeće prženje jaja

Нисам дошао до фазе да побели, пре се изгребе и оштети па иде на рециклажу, има један локални бутик увек старо за ново акције.

Na poslu imam ovaj tognana koji se svaki ali svaki dan koristi unazad 5g mozda i više za jaja. Tiganj je neuništiv i kad budem kupovao samo isti ovakav makar koštao i 5000.uzeo sam na oko sličan vitapur ali je g neviđeno. Zato sledeci put samo tognana. Ukus jaja fantastičan

Nemoj da se iznenadis kad se otvore 😁
Ta vrata se otvaraju na povlacenje
Pošto je ugradna, opruge su jače da bi mogle da izdrže težinu panela. Uhvati sa obe bočne strane i povuci na dole...
Ostatak mašine neka neko pridrži, ako je nisi ugradio

Yep, prilicno su jake opruge. 😀

Za ručku, kako sam prvi put pokusao, i dalje deluje kao da će da odvali kontrolni panel, i posle prvog otvaranja. Fali ta tezina "fronta", da iznivelise. Sa strane ide.

Mogu samo da zamislim taj neopisivi osecaj gluposti kad si otvorio vrata 😁
Jos si trazio uputstvo 😂 😂
To pise iz sigurnosnog razloga.
Deterdzenti za sudo masinu su izuzetno agresivni, a ostecenje teflonskog sloja je skoro pa normalna stvar na teflonskom tiganju.

Na poslu imam ovaj tognana koji se svaki ali svaki dan koristi unazad 5g mozda i više za jaja. Tiganj je neuništiv i kad budem kupovao samo isti ovakav makar koštao i 5000.uzeo sam na oko sličan vitapur ali je g neviđeno. Zato sledeci put samo tognana. Ukus jaja fantastičan
To nije teflonski tiganj
kakvi god, svaki tiganj ima neku svoju primenu

Gospođa tašta želi da kupi mašinu za pranje sudova CANDY CF0C7SB0FW. Želi da bude sa invertorskim motorom, neko joj je rekao da je to bolje. Da li je to dobar izbor za negde do 50k RSD ili postoji nešto bolje po vašem mišljenju?

ja bih licno candy preskocio...
ali ako hoces da ga uvalis tasti, onda joj kazi "samo napred"...

...mada ce se to verovatno opet na neki nacin tebi obiti o glavu...
Tvoj izbor...

^ hehe to naravno, ali u ovom slučaju sam prilično "siguran", moje je samo da nadjem gde je najjeftinije uzeti, nego sam mislio ako ima nešto bolje da predložim. Svakako ima 5g garancije (a ako sam dobro video i 11 godina na motor - https://registracija.candy.rs/)
Ako nema ništa bolje za te pare a sa takvim motorom, ostaje samo da nađem gde je najjeftinije uzeti istu, neću ništa da joj predlažem jer se ne razumem u te mašine, lično imam neku Beko od pre 5-6 godina.

ono sto sam na brzinu video, ima bosch (od46-47k do 56-57k) i elektrolux (cini mi se oko 59k) sa invertor motorom, sirine 45cm
Sad, proceni, uporedi garanciju...
ja licno ne znam kakve su ni jedna od njih...

Moze li model od tog bosch koji si našao? Ne uspevam da pronađem tu varijantu 🙁

Evo nekih modela koje sam video, samo potrazi najnizu cenu...
ELECTROLUX ESG42310SX
BOSCH Serija 2 SPS2IKW04E
BOSCH Serija 2 SPS2IKW10E
BOSCH Serija 2 SPS2HKI42E
BOSCH Serija 4 SPS4EMW24E
BOSCH Serija 4 SPS4HMI49E
BEKO BDFS 26020 WQ

Vredi li uopšte kupovati Boš serije 2 i 4?

Opet ja. Nakon otvaranja vrata nisam ni primetio da su kriva. Misleci da sam ja nesto ipak zezno (a nisam) skoknem do prvog trznog centra i pogledam po Tehnomaniji izlozene modele. Dobrih 50% masina ima blago kriva vrata na isti fazon, od modela 30k do modela 70k. Kad se zatvore deluje da "legnu" i ne mogu nista dodatno da se pritisnu na strani koja "zjapi". Jel ovo uobicajeno ili potencijalni problem?

EDIT: Ne deluje da je dosla iz nekog povrata, packe nigde nije bilo ni na najlonu, sve fabricki.

IMG_20241119_205039.jpg

Kad bude plata, biće i vrata...

Šalim se. Kada bude stavljen panel, sve će biti kako treba.

• Like
Reagovanja: PPC
Posedujem Miele G6820 gsi stara je vec i pocela je da zeza sa obavestanjem nedovoljan dotok vode i ako je pritisak u redu. Filter na Aqua stop ventilu je cist. Da li se neko susretao sa necim slicnim? Ne desava se uvek vec povremeno, nekad na samom pocetku rada, a nekada pri kraju programa. Probao sam razne programe i isto se desava. Ja koliko sam se sam informisao moguce je da taj Aqva stop ventil nekad zeza, pa cu pokusati sam njega da zamenim. Ne znam da li se isplati zezati se oko popravki ili jednostavno baciti i uzeti novu masinu i cao, ali bio sam zadovoljan kako je prala, pa sam pomislio da ako je neka sitnica u pitanju mozda i zameniti i koristiti je dalje.

Gospođa tašta želi da kupi mašinu za pranje sudova CANDY CF0C7SB0FW. Želi da bude sa invertorskim motorom, neko joj je rekao da je to bolje. Da li je to dobar izbor za negde do 50k RSD ili postoji nešto bolje po vašem mišljenju?
Pa sad mi je sestra uzela ugradnu Candy i mogu reci da je zadovoljna ima trecu fioku placena na akciji nesto oko 320e. Kaze da pere odlicno, a koristi samo kratke programe. Sad masina je nova kupljena prije 2 mjeseca, ali ima 5 godina garancije, ono sto mogu reci je da je bas tiha

Evo nekih modela koje sam video, samo potrazi najnizu cenu...
ELECTROLUX ESG42310SX
BOSCH Serija 2 SPS2IKW04E
BOSCH Serija 2 SPS2IKW10E
BOSCH Serija 2 SPS2HKI42E
BOSCH Serija 4 SPS4EMW24E
BOSCH Serija 4 SPS4HMI49E
BEKO BDFS 26020 WQ

Ma ne vredi, reče hoće onu, tako da je to rešeno. Međutim juče na dijaspora shopu bila 42k+ a danas poskupela na 45k+, pa sam joj rekao da poruči iz win-win-a jer ima i neki kod za još 5% popusta pa izađe oko 44k+ sa sve dostavom. Baš me iznervirao dijaspora shop što menja cenu u sred popusta (juče je bilo da važi još 2 dana i nešto, danas još dan i nešto ali po 3k većoj ceni).
Videćemo kako će to win win da obavi i da li će da na kraju da bude "ipak nema na stanju, ali imamo ovu drugu isto tako fenomenalnu, samo 10k skuplja" ili tako neka nebuloza

Nazad
Vrh Dno