Šta je novo?

Apel Benchmark forum administracije na oprez pri kupovini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

DukeLander

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
1,205
Na zalost, za sada ne mozemo da iznosimo detalje nase male (igrom slucaja pokrenute) istrage, ali mozemo da skrenemo paznju nasim clanovima da budu oprezni i obrate paznju pri kupovini grejnih i rashladnih uredjaja, mada se ovo generalno odnosi na sve branse.
Naime, na nasem trzistu postoje prodavci koji se predstavljaju kao zvanicni predstavnici/zastupnici odredjenih brendova (iako to nisu) i internet pretraga ce vas dovesti do njih, jer im se internet adresa sastoji od "ime_brenda".rs.
Da problem bude jos veci, neki od njih praktikuju "mala slova u kupoprodajnom ugovoru" nacine poslovanja gde se kupac moze naci u nezavidnom polozaju.
Najbolji savet je vec dat od strane Kutije u jednoj od tema:

"Jednostavno pravilo za utvrđivanje da li je neko ko stoji iza "naziv-brenda".rs zaista zastupnik - tražite im dokumentaciju o zastupništvu ili pronađite ko je zastupnik za region i kontaktirajte ih. Ukoliko ne mogu da daju jasne dokaze da su zastupnik za Fujitsu / Mitsubishi / Midea (/ bilo koji brend) ili sam zastupnik za region ih ne prepoznaje kao takve, prosto nemojte kupovati od njih, pa makar bili i 50% jeftiniji.

Danas je previše lako predstaviti se da ste bilo ko iako to niste, a nije potrebno mnogo da bi zaista utvrdili činjenice, bar u ovom slučaju.

P.S. Sva loša iskustva uvek prijavite, pogotovo na forumu jer Google sve to jako lepo indeksira i onda i drugi imaju koristi. Sve to ima mnogo veći doseg nego što mislite"

Benchmark forum administracija je kontaktirala Benchmark redakciju sa idejom da se napravi video serijal i podcast sa clanovima udruzenja zastite potrosaca o bezbednoj online kupovini, gde bi u slucaju realizacije na forumu pripremili AMA (ask me anything= pitaj me bilo sta) pitanja za njih.

Budite pazljivi i ne srljajte u odlicne ponude jer vi ste prvenstveno sami sebi najbolja zastita.

Pozdrav od Benchmark forum administracije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno