Šta je novo?

Hardver Logitech MX Keys Full size alternativa (do 5000 rsd)

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

bbK1ng

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2002
Poruke
2,558
Poena
745
Kući imam MX Keys i super sam zadovoljan.

Međutim na poslu imam neku baš lošu tastaturu.
Kako u kancelariju idem relativno retko (par puta mesečno) previše mi da kupujem još jednu MX Keys.

Koja bi tastatrura u gornjem budžetu bila što sličnija osećaju kucanja?
Ne trebaju mi dodatnne opcije za više uređaja. Može i sa kablom.
 
Meni je Rapoo 9900M dosta dobra. To je kombo sa mišem, a moguće da ima odvojeno. Nju sam koristio pre Keys i iako je Logi bolji, nekako sam očekivao više zbog razlike u ceni pa ostao blago razočaran.

Ta multimedija crna traka na vrhu je loša. Bio je tu touch nekad ali mislim da su ga i isključili na ovim sada modelima, aktivirao se tako random i nije baš puno koristan bio. Nakon 5+god malo su mi se izlizala dva tastera, space i još jedan. Prateći softver ne postoji. Dodatna mana u odnosu na keys su dimenzije, baš npr tu crnu traku na vrhu su mogli izbaciti. Takođe nema podršku za više uređaja ako ima potrebe za tim i nema bluetooth. Postoji druga verzija koja bolje radi sa više uređaja i manja je ali nisam je koristio i ružnija mi u odnosu na ovu, bar gledajući slike. Na Keys mi fali baš što nisu odvojeni F tasteri iznad i, subjektivno jako, ali na stolu je bio lepši rapoo.

Osećaj kucanja je drugačiji već, ne mogu ti tu detaljno baš uporediti jer nije mi sad tu stara ali znam da mi je prelazak na keys bio neobičan. Nakon par dana se navikao.
 
@bbK1ng ako možeš da živiš bez "=" tastera na poslu (inače "jednako" uvek može da se otkuca preko neke prečice od 3 broja na numeričkom delu) i voljan si da platiš cifru iz naslova za još jednu mx keys...
 
@kosta_
Tnx za tip. Ne treba mi nešto kombo pošto imam miša, ali svakako ću da pogledam još neki Rapoo model. Imaju 9500M što bi trebalo da bude isto/slično bez miša. Mada je razlika u ceni tolika da dobiješ miš za ispod 1000rsd.

@Proday Nije mi opcija da nešto ne radi.
 
9500M je baš taj drugi model što sam pominjao. Ima podršku za više uređaja, ti plavi tasteri što mi je baš nekako odbojno i ne sviđa mi se što su blisko grupisani tasteri a to je nešto što zameram i na Keys. Možda tebi to i odgovara.
A 9900M, bila je nekad i odvojeno samo tastatura mada sad ni ja ne mogu naći. U svakom slučaju taj miš MT750 važi za dosta dobar i vrednost mu je cca 30eur inače.
 
Pozdrav, posto vidim da vas ima koji ste imali iskustvo sa Rapoo tastaturama, da li je neko mozda koristio/gledao Rapoo 9700M? Trazim neku varijantu malo manju a da opet ima NUM dio. Da li je na nivou ovih 9900 i 9500 koje ste komentarisali? Mislim na kvalitet i osjecaj prilikom kucanja
 
Nazad
Vrh Dno