Šta je novo?

Periferni uređaji Citac kartica

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

miksan

Cenjen
Učlanjen(a)
25.12.2011
Poena
195
Moja oprema  
Laptop
/
Tablet
/
Pristup internetu
  1. Wireless provajder
Proprucite neki citac kartica.

Mislim na citac za LK, zdravstvenu, vozacku... Vidim da neki imaju i za sd kartice...

Bitno ti je da samo pravilno posložiš Root i Intermediate sertifikate i to je to. Koristim Trust Primo čitač za koga nisu potrebni drajveri, tako da će ti raditi maltene bilo koji. Jedino izbegavaj Omnikey 1021 pošto radi samo na XP, ali generalno većina drugih će raditi ok, iako se smatra da su Gemalto i Omnikey čitači pouzdani.

Omnikey 3021 je aktuelni model, takodje bilo koji noviji Gemalto, najpouzdaniji uređaji.

Gemalto CT-40 i samo on.

Jedino izbegavaj Omnikey 1021 pošto radi samo na XP
Imam dotični, radio je na Windowsu 7, 8.1 i evo sada na Windows 10.
Možda sam samo srećne ruke jer jer prelaz sa Windows 8.1 na 10 rađen preko upgrade i nisam imao problema sa drajverima ni jednog uređaja izuzev matorog štampača - InkJet HP

• Like
Reagovanja: uji
Imam dotični, radio je na Windowsu 7, 8.1 i evo sada na Windows 10. Možda sam samo srećne ruke jer jer prelaz sa Windows 8.1 na 10 rađen preko upgrade.
Omašio sam model, 2020 i 6020 su u pitanju, ali znam da je bilo da jedan ima drajvere samo do XP kad sam gledao da kupim neki na KP preprošle godine i onda uzmem ovaj za 1250 dinara na nekom popustu. 1021 ipak ima drajvere za novije sisteme. 3121 se brzo raspada, a 3021 je ok, mada isto standardno. Eto, Gemalto CT-40 je univerzalna preporuka i pravi izbor da nema omaški ako je baš prerekvizita zbog Inteze recimo, jer koliko imam informaciju, njihovo rešenje za biznis bankarstvo samo sa njim radi.

Evo sad mi je izrađena lična sa najnovijim čipom, obnovio sam sve sertifikate, izbrisao od stare lične i onda je otklonjen problem sa potpisivanjem preko Adobe Reader-a. Tako da iz tog razloga i navodim da ako je moj čitač plug and play, neki drugi takav će isto biti ok.

Poslednja izmena:
Vrh Dno