Šta je novo?

Mobilni telefon iPhone 13 Pro/Max ili iPhone 14 Pro?

Koji mobilni telefon kupiti

eborko

Cenjen
Učlanjen(a)
23.01.2019
Poena
175
Kao što pise u naslovu, dilema/trilema je izmedju ovih modela. Imao sam dva 13 Pro, sjajni su, Da ne objasnjavam sto sam prestao koristiti. 11 Pro Max i 12 Pro Max sam koristio i odlicni uredjaji. Sad sam nekako najblizi 13 Pro Max da uzmem ali ako je neko koristio ovo gorenavedeno interesuje me misljenje.
Da li opravdava razliku u cijeni 14 Pro u odnosu na 13 Pro/Max? Vise mi znaci veca baterija jer cesto putujem nego ovo ostrvo na 14 Pro.

Hvala unaprijed. Ako sam pogrijesio temu, molim administratore da prebace.

A to mi je prvi izbor. Prosli put sam htiio ali prodavac me zeznuo, nije imao nov pa uzeo pro obicni. Sad opet vagam ali kako vise gledam poredjenja, ne vrijedi 14 Pro serija toliko novaca vise nego 13 Pro serija. Subjektivno misljenje.

Realno ne vredi ali na kraju je subjeltivni osecaj da li vredi za tebe. Glavna razlika je AOD, dinamicno ostrvo i glavni senzor kamere od 48 megapiksela. Nova boja, ako je nekome to presudno za kupovinu.

Da uzmem 14 pro nikad ne bih razmisljao o 13pro max, da uzmem 13 pro max, uvek bih razmisljao kakav li je 14 pro... Zato lepo uzmem 14 pro, nosis mesec dva, pa zamenis ako ti bas ne legne 14 pro, a lecice ti 100%.

Da uzmem 14 pro nikad ne bih razmisljao o 13pro max, da uzmem 13 pro max, uvek bih razmisljao kakav li je 14 pro... Zato lepo uzmem 14 pro, nosis mesec dva, pa zamenis ako ti bas ne legne 14 pro, a lecice ti 100%.
iPhone 13. Pro Max se ne razlikuje od 14. i 14. Pro. Znači isti CPU, ekran, sistem kamera. Razlika je jedino 14. Pro Max jer on ima novi CPU.

14 Pro i Pro Max su identični uređaji, razlikuju se jedino u veličini i kapacitetu baterije. Oba imaju isti Bionic A16 procesor, vjerovatno si mislio da prethodna generacija dijeli isti procesor sa 14/14+ modelom. (A15)

Isti čip je u 13. Pro Max i u 14. i u 14. Oro modelima.
Cemu lupanje gluposti?
“The iPhone 14 Pro and Pro Max feature a new A16 Bionic system on a chip (SoC), built on TSMC's N4 fabrication process, superseding the A15 Bionic seen on the iPhone 13 and 13 Pro lineup, the 3rd generation iPhone SE, and the iPhone 14 and 14 Plus.”

Nazad
Vrh Dno