Šta je novo?

Foto i video oprema Preporuka za kameru u automobilu

Koji fotoaparat ili kameru kupiti?

Note10

Slavan
Učlanjen(a)
12.10.2014
Poena
305
Pozdrav,
Desilo mi se da su me po drugi put najadili na parkingu ispred zgrade, nema pomoći od nadležnih naravno, jedino što preostaje jeste da sama nadoknadim štetu.
Dajte mi preporuku za neku od onih kamera koje se koriste za snimanje, dakle ne parking kamera nego kamera iz koje ću moći da izvučem snimak sledeći put kada se ovako nešto desi. Nemam predstavu ni o čemu u ovom segmentu tako da ne znam šta bih rekla "do koliko para" i slično, nešto što će mi stvarno značiti za ovakve situacije. Pretpostavljam da je bitno da ima što širi ugao i pokrivenost snimanja i da može da snima kada auto nije upaljen ako to uopšte postoji, eto to je ono što mogu da navedem kao usmerenje.

Hvala unapred i ako ima neko iskustva sa ovim stvarima, koliko to uopšte znači kao dokaz, neka se oglasi slobodno.

Rešenje
Njemu treba "parking mode" to 70mai 1s nema, a i vecina kamera to nema jer dash camere uglavnom sluze da snimaju voznju.
Moja xiaomi mijia 1s kamera od 70€ ima parking mode.
Dajte neki link za taj model koji ima parking mod a može kod nas da se pazari.
Xiaomi 1S kamera
Negde se vodi i kao Xiaomi Mijia 1S kamera
Oko 70€ je, snima u 1080p, podržava micro sd kartice od 64gb
Ja je imam oko godinu dana i zadovoljan sam
Javi utiske kad stigneš....

Javi utiske kad stigneš....
Hoću, možda je sutra spakujem mada me nervira što mora da se nabode u upaljač. Plan mi je da skinem oblogu oko upaljača i da ga vežem direktno pre njega i sve to sakrijem unutar instrument table. Ne volim da mi vise kablići i želim da mi upaljač bude slobodan. Isprva sam hteo da uzmem struju iz plafonjere ali mi je ta instalacija kao flet kabl pa neću da se zezam

Odlična. Smetali mi je što snajka priča na kineskom sve, ali klinac našao neku ekstenziju na netu i dodao engleski i ruski. Sada kad se upali auto, priča na engleskom ono "start recording", i kad kažeš "take photo" i "record video" on te snimke stavlja u folder koji se ne briše.
Sutra ću slike da okačim

Gde si je kupio?

Super, hvala ti puno. Jos samo ovo oko baterije me zanima. Moze li se npr ostaviti da snima na bateriji od samog uredjaja nekoliko sati kad parkiras auto? Ili, ako ostavis da snima a ostane na napajanju od auta, ne znam koliko vuce struje od akumulatora? Pitam ovo sve za scenarij smimanja kad je auto negdje parkirano

Super, hvala ti puno. Jos samo ovo oko baterije me zanima. Moze li se npr ostaviti da snima na bateriji od samog uredjaja nekoliko sati kad parkiras auto? Ili, ako ostavis da snima a ostane na napajanju od auta, ne znam koliko vuce struje od akumulatora? Pitam ovo sve za scenarij smimanja kad je auto negdje parkirano
Meni Reno gasi upaljač kad se ugasi auto. Ako se ne varam većina ne gasi što bi u ovom slučaju značilo da bi kamera radila sve vreme što je bolja varijanta.

generalno, zadovoljan si kamerom?
Jesam, dobra je. Vrši posao, dobra rezolucija, vide se tablice, vide se natpisi, detalji.. ja sam namestio da snimak bude 2 min (ima 1, 2 i 3). Sa alija stiže sa kineskim jezikom , tj ona snajka priča na kineskom ali sin našao na netu neku ekstenziju i sve prebacio na eng. Takođe ugasio sam one glasove kada se auto pali pa kaže POWER ON, pa POWER OFF i tako te stvari, isključio sam i ton da ne snima već samo video.
Ako uzimaš istu javi se da nađem taj link.

Da, pa to sam i pitao. Znaci ne mozes sad staviti da snima voznju od sat vremena u komadu?
Ne. Sama secka snimke pa briše najstariji da se kartica nikada ne bi napunila. Takođe nagla kočenja, veće rupe, brži ulazak u krivinu sama kamera detektuje i javlja da snima EMERGENCY VIDEO i te snimke ne briše kasnije. A i sam kada izgovoriš TAKE A PICTURE on slika i stvalja u poseban folder. Često se dešava kada pričaš u kolima pa reč neka sadrži slova ČŠĆ, on detektuje kao da tražiš da slika i opali fotku 😃

Pa to se u vožnji često dešava, kad drugim učesnicima u saobraćaju spomenemo pikčr materinu. :D
Meni je danas javilo da je kartica skoro puna. Znači od psovki, od rupa, krivina i naglih kočenja napunio se folder koji se ne briše. Moram da izvadim karticu i obrišem je. Doduše godinu dana je nisam pipnuo od kad sam je ugradio, samo punilo i punilo folder

Nazad
Vrh Dno