Šta je novo?

Sapphire Radeon RX 580 Nitro+

raver

Poštovan
Učlanjen(a)
12.10.2016
Poena
55
Zdravo, posedujem Sapphire Radeon RX 580 Nitro+, koja ima 6 i 8 pin ulaze. Da li moram da koristim i 6pin ili samo 8pin, jer sam procitao da je 6pin samo za overklokovanje? Ne zanm da klokujem i necu time da se zezam. Inace napajanje koje koristim je Raidmax Vortex 800W, i nemam slobodan 6pin. Da li mogu da kupim kabl adapter 2 x SATA za 6pin PCIe i da li ce to raditi? Lik sa videa tvdri da moze, sta vi Benchmarkovci kazete?

off..vrv ide brisanje posta .
@Klaus_Maus
Od Arisa

I obavezno dostavi info o reklamacijama
Naročito to restartovanje...jer mi je van pameti.
Rigovi nas ne interesuju,i način tih istih ljudi kako su ga koristili.
Ovo je ista platforma

CM 750W MWE 80+ Gold

Kupljeno novo u comtrade

i7 9700kf
ne secam se ploce
RTX 2060 12G

Restartovanje masine. Vraceno tamo i odbijena reklamacija. Ugradjeno drugo napajanje, LC Power 6650 GP3, iako jeftinije, zavrsilo posao i sve radilo okej.

Situacija br. dva:

MWe 650W bronze

Masina r5 3600/rtx 3060 12g/b550 asus m-a

Covek doneo, nadogradili sa 3060 na 6700 xt asrock challenger, posle 2 dana problemi sa crnim ekranom u igrama..

Nisam verovao da je do napajanja inicijalno.

Zamenili smo napajanje za :

650W Corsair CX650M CP-9020221-EU​

Sve radi savrseno.

Imam jos situacija gde su mi ta napajanja dolazila iz neispravnih rigova, primarno 750W varijante koje su gurale 5x 580-tke koje su debelo undervoltovane i iz zida trosile oko 500W, nazalost, neispravno sve, ali razumem da Vas rigovi ne zanimaju.

Nije neki preveliki sample size, ali svakako sam alergican na napajanje. Pogledacu review posle, hvala na findu.

Eto, i ovde uzavrelo, jedni kazu moze, drugi ne moze. Isto kao i na stranim forumima. Ja sam resio stvar i kupio drugo napajanje.... Umesto raidmax vortex 800w 80 standard kupio
cooler master 700w 80+ bronze, koji ima 2 kabla sa 8 i 6 pina. Inace, nisam primetio nikakvu razliku u bilo cemu dok je bio prikljucen 1 kabl 8 pin, 1 kabl 8 i 6 pin i sad sa 2 kabla 8 i 6 pin. Hvala svima na info i trudu i pomoci. Pozdrav)
I za koji dan menjam procesor, sa ryzen 5 2400g, na ryzen5 3600. Koliko sam video tstove, bice bolji za trecinu. Sta mislite o toj zameni?

Neka te lepo sluzi masina. Ne zaboravi da azuriras BIOS, ako za to bude bilo potrebe. Ryzen 3600 je dobar procesor, bice to dostojan upgrade sa Zen keca.

Pozdrav

Kratak i štur odgovor Saphire-a.

Prilozi

• Saphire.png
    Saphire.png
    137.4 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Nastavak konverzacije....

Prilozi

• Saphire2.png
    Saphire2.png
    34.1 KB · Pregleda: 67