Šta je novo?

Mobilni telefon Pomoć pri izboru novog telefona do 360e

Koji mobilni telefon kupiti

kseki

Zapažen
Učlanjen(a)
16.08.2022
Poruke
2
Poena
11
Zdravo svima, već 2 i po godine koristim xiaomi redmi note 8 pro i solidno me je služio mada se sa vremenom nakupljalo sve više bagova. Koji biste telefon preporučili do 360 eura (max 400) da zaista vredi te pare, s tim da mi je bitno da telefon pravi dobre fotke, ima dobru kameru i dobru softversku podršku (za razliku od trenutnog). Konkretno su me privukli oneplus nord 2 ili 2t i oppo find x5 lite 5g, a vidim da se priča da će uskoro da izađe i nord 3. Zanima me imate li neke predloge i preporuke, čekati nord 3 ili uzeti neki od ovih, ili nešto sasvim peto? Hvalaa unapred :)
 
Realme Gt 5g.
330 evra na KP.

Xiaomi Mi 11 lite.

Poco F3.

I neki od Motorola modela.
 
Gdje pise da izlazi Nord 3? Gdje ima kupiti Nord 2T?
Nord 3 izlazi 22 Avgusta ove godine bar tako kazu glasine sa neta, a Nord 2T imas na KP da uzmes (360 evra) samo svi koji vec imaju Nord 2 nikako da ne uzimaju 2T jer nema nekih bitnih razlika osim u ceni.

Nord 2 - Dimensity 1200, 65 wati punjac
Nord 2T - Dimensity 1300, 80 wati punjac

To je razlika izmedju ova dva modela, sve drugo identicno. Ali razlika u ceni je sigurno tih 60 evra doplate a iskreno za ovu razliku izmedju ova dva telefona ne vredi doplacivati ove pare.

@kseki tako da jos jedan glas ide za Nord 2.
 
Vidim da ga nema nigdje u zvanicnoj prodaji Nord 2T. Boga mi fino za Nord 3, ne znam kako mi je promaklo to da nisam vidio. Ocekujem Mediatek 8000 serije mozda, 9000 je mnogo ipak za midrange. Ima li kakvih leak-ova?

Da sad kupujem uzeo bih 2T, po meni vrijedi doplate jedna nadogradnja vise i godinu duza podrska.
 
Kazu da ce u Nord 3 da bude Mediatek 8100, 9000 je vec za jace klase telefona.

Da sada kupujem telefon da slazem se da je Nord 2T odlican izbor ali ko vec ima Nord 2 kao mi onda nikako nije isplativo jer da sada prodas Nord 2 koliko moze da se dobije i onda plus razliku koju moras da platis. Zato sam napisao da ko ima Nord 2 da se ni slucajno ne zalece u ovaj poduhvat.
 
Kakva ce ovo telefoncina biti za pristojne pare Nord 3, jos ako bude kamera kao na Nord 2, ne bih imao nikakvih zamjerki.

Ma D8100 je i previse, ne mogu ni D1200 da oznojim sa mojom upotrebom. Tu je i podrska za DDR5.

Definitivno nemam mnogo razmisljati za sledeci tel kad se pojavi u prodaji.

Po meni Nord 2, Nord 3 nikako nisu midrange telefoni gdje ih svrstavaju cijenom, al' eto dobro nama...

Svakako pratim dostupnost na trzistu i cijene narednih mjeseci...
 
Otvaralac teme trazi dobru kameru na telefonu a edge 20 pro se nije bas proslavio sa glavnom kamerom koja pritom nema ois. U motorola 20 edge pro temi vise negativnih reci nego pozitivnih.
 
Dobra kamera za 360 eur? Mora da se šališ. To što nema OIS na glavnom senzoru realno i nije neki problem u praksi.
Kao neko ko godinu dana koristi navedeni model, zaista ni jednu zamerku nemam. To što su neki telefon doživeli kao flegšip pa su očekivali da za 500 eur (kolika je bila cena kada se pojavio) dobiju ono što donosi S22 Ultra su se izgleda malo zahebali. Telefon je u celini dobro zaokružena priča, a posebno zbog skoro čistog Androida.
 
Naravno da se ne salim, a dobra kamera postiji i ima je Nord 2 u sebi i josnima OIS, tako da kada se ova dva telefona porede Nord 2 je bolji izbor od edge 20 pro modela.

Motorola je sa serijom 20 se malo precenila ali trenutna situacija tom telefonu nikako nije u korist.

Ti eto imas tu motorolu ja imam nord 2 i isto mogu da kazem da je zaokruzen oa cak i vise, dobra kamera, dobri stereo zvucnici sto motorola nema, brzi punjac od 65 wati, manji telefon i kompaktniji za drzanje u ruci.

Ali na kraju svaki ciga hvali svoga konja. Tako da ti pricas iz svog ugla ja iz mog a jedino otvaralac teme ce presudi sta mu je bolje i bitnije kod nekog uredjaja.
 
Ja samo pišem o modelu koji posedujem, a druge modele nisam spominjao. Ne mogu čoveku da preporučim nešto što nisam koristio.
 
Kakva ce ovo telefoncina biti za pristojne pare Nord 3, jos ako bude kamera kao na Nord 2, ne bih imao nikakvih zamjerki.

Ma D8100 je i previse, ne mogu ni D1200 da oznojim sa mojom upotrebom. Tu je i podrska za DDR5.

Definitivno nemam mnogo razmisljati za sledeci tel kad se pojavi u prodaji.

Po meni Nord 2, Nord 3 nikako nisu midrange telefoni gdje ih svrstavaju cijenom, al' eto dobro nama...

Svakako pratim dostupnost na trzistu i cijene narednih mjeseci...
Hvala svima na odgovorima, definitivno mi je nord 2t favorit, ali mi baš i ne uspeva nabavljanje verzije 256gb interne.. Da li je bolje u tom slučaju uzeti nord 2 256 gb ili eventualno poco f4 za 390 eura?
 
Ja ne znam da li neko sa foruma ima Poco F4 pa da ti kaze iz prve ruke kakav je i jel ima nekih sitnih bagova.

Sto se tice Nord 2T jesi gledao na KP da li ga neko prodaje ili da li mogu da ga nabave ako ne onda neces nista pogresiti ako uzmes obican Nord 2.
 
Nazad
Vrh Dno