Šta je novo?

Zanimljive i smešne slike 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
FB_IMG_1638868144219.jpg
 
1638621076_k1ccb59fzf.jpg
 
@a c a da li bi moglo bez gifova u kojima postoji velika verovatnoca da je neko poginuo. Pri postavljanju gifa ne postoji nikakvo objasnjenje ili link ka tekstu koji objasnjava sta se desilo ili bilo kakav trag da NIKO nije poginuo ili da je snimak neki CGI. Ne ulazim u to sta je nekome zanimljivo i smesno ali verujem da snimci prave smrti nisu smesni vecini.
 
@a c a Uglavnom bi značilo da ima i snimaka sa stvarnom smrću. Ne znam kakav je stav administracije foruma po pitanju kačenja snimaka u kojima ljudi stvarno ginu. Možda je i dozvoljeno, mislim ako jeste onda se izvinjavam.
 
Znam , za neveru ali generalno znam kako u Kini sa svojinom....pokusao sam samo da budem duhovit , na ove nase muke. Neuspesno kanda. :censored:
 
valjda treba obrnuto :)
 
FB_IMG_1638900677023.jpg

Formula DMB je decenijama bila u krugu rakovičke fabrike i uglavnom služila za test vožnje. Tu je dočekala i početak devedesetih, i devastaciju i propast ovdašnje industrije. I ovaj bolid bio je gotovo u stanju raspada, ali je uz pomoć inženjera koji su tokom šezdesetih godina radili na njegovom razvoju, vlasnik Muzeja automobila Bratislav Petković započeo njegovu restauraciju. U fabričkim halama i magacinaima pronađeni su svi neophodni delovi, i prvi jugoslovenski bolid je sačuvan od odlaska u staro gvožđe.

Deo je Petkovićeve kolekcije i izložen je u Muzeju automobila. Predstavlja važno svedočanstvo vremena u kojem su ovdašnji inženjeri imali viziju da Jugoslavija može imati jedinstveno automobilsko takmičenje.

Formula je u voznom stanju, učestvovala je u brojnim revijalnim vožnjama i izlagana na Sajmu automobila. U proteklim godinama nalazila se na čelu kolone u revijalnim trkama kojima se obeležava sećanje na prvi (i jedini) Gran Prix u Jugoslaviji, koji je 1939. godine vožen na kružnoj stazi oko Kalemegdana.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno