Šta je novo?

Xiaomi Mi 11 Lite

Je l u našoj prodavnici na G ima pravila koji ekran se dobije, konkretno 6/128 ne model ili je lutrija? Pošto je trenutno na dobrom popustu, jedan klik me deli od kupovine.
 
Sad gledam kutiju od Mi 11 Lite,proizvodnja 03/2021(to je slabiji displej).Moja 5g verzija je bila iz 4og mjeseca tako da mozda na to obratis paznju mozda ima veze ugradnja panela sa datumom proizvodnje...
 
Ps. Greska je bila,datum proizvodnje mog 5g je bio 05/2021
 
Je l u našoj prodavnici na G ima pravila koji ekran se dobije, konkretno 6/128 ne model ili je lutrija? Pošto je trenutno na dobrom popustu, jedan klik me deli od kupovine.
Kao što rekoh na prethodnoj stranici ukoliko kupiš online imaš 14 dana da vratiš uređaj ukoliko ti nešto ne odgovara bez navođenja razloga, a oni vraćaju pun iznos. Bar bi tako trebalo da bude po zakonu i na njihovom sajtu isto to piše a u praksi ne znam da li je neko probao to.
 
Ja koliko sam skontao celoj toj Mi 11 Lite seriju su ekrane doleilil kao ahilove pete...

Na Mi 11 Lite 4G je black crush odnosno razlivanje piksela na tranziciiji crne, a 5G verzije imaju panele sa drugačijim matricama od drugačijih proizvđača. Jedni koji su dobro prošli su oni sa M 11 Lite 5G koji imaju TCL panele sa tom nekom boljom diamond matricom koja nudi oštar prikaz i kvalitetniji panel uostalom. Ostali koji imaju taj blurovoan efekat imaju Tianma panel sa inferiornijom delta RGB matricom.

A NE verzija opet ima dva proizvođača samo su sada oba delta RGB paneli, navodno Tianma revizija i Huaxing od kojih kažu da je Huaxing opet bolji ali revizija Tianma ipak bolja od onog prethodnog.
Prosto rečeno, sa ovim telefonom svi dobijaju krajnje prosečan amoled ekran osim onih koji su se usrećili sa TCL panelom.
 
Čitajući temu, stičem utisak da ekran na ovom 5G NE zapravo jeste bolja verzija... jer sem vrlo blago manje oštrine fontova nema ni jednu manu koja se ovde pominje za Lite. Npr. stavim ga pored Galaxy S21 5G i ekrani su praktično istog kvaliteta. Evo par ss-ova kada su oba na sRGB profilu. Na Vivid nisu uporedivi jer Samsung tako ima urnebesno prezasićene boje, kao nekad moja tetka što je držala na CRT... samo što se ne razlivaju van logoa. :)

1637925107506.jpg1637925107638.jpg1637925107799.jpg1637925107929.jpg1637925108038.jpg

BTW, neko je pitao za Proximity. Baš sam juče imao više poziva i za sada je ovako: Dok stojim uspravno, radi kao sat. Ako u sred poziva legnem, ekran se ponekad upali ali za par sekundi shvati da se ispalio pa se opet ugasi. Jednom nije sam shvatio pa sam ja malo mrdnuo ruku i onda se ugasio. Ako ostanem da ležim i ne menjam osu non stop, on normalno stoji ugašen. Meni ovo deluje OK i ne vidim da će mi predstavljati problem u upotrebi.

Takođe, upravo sam ispraznio svoje prvo punjenje. Od 98 do 18% je izvukao 6h 58m SOT-a neke prosečne mešane upotrebe. Ali je sve bilo u kući na 20-ak posto osvetljenja kako inače koristim. Npr. ovaj 2.5 god star Mi 8 Lite sa istom upotreboim izvuče ~4,5h.

1637925506920.jpg

Sve u svemu, zadovoljan sam. Sam rad je za sada vrhunski, neuporedivo brže i glatkije od Mi 8 Lite i tek jednu nijansu manje glatko od S21 5G (da oseti se da je on još jednu nijansu tečniji, mislim da 120 Hz itekako ima ulogu u tome). Sam ekran je zapravo mahom super, 90 Hz znači, kvalitet boja i osvetljenja je vrh. Lično mi samo ovaj grublji spoj sa ekranoom malo kvari osećaj, šteta što nisu to malo lepše uklopili.

Uglavnom, ne kajem se i verovatno bih ga ponovo odabrao. Nije savršen ali šta jeste u ovoj klasi. Poco F3 sam probao i svideo mi se ali sam ga izbegao isključivo zbog velike težine. Meni telefoni od 200+ g baš teško padaju i boli me malić kojim ih pridržavam odozdole kada se duže koriste. Samsung A52s sam takođe razmatrao, pa probao i nisam mu našao nikakvu ozbiljnu manu. Lepo radi baš, samo mi se prosto ne sviđa nešto, delovao mi je neprivlačno i malo plastično u ruci. I ovaj deluje plastično ali manje, i lepšeg je dizajna za moj ukus.
 
Ako te ne mrzi odradi ovo pa proveri:

Ja sam se posle nećkanja odlučio da poručim i sad čekam svoj. Dugo sam se mislio da li da uzmem x3 pro, činilo mi se kao bolji izbor, ali me neki na drugoj temi ovde ubediše da je ovaj bolji. Kako mi se čini biće vraćanja.
 
Ako te ne mrzi odradi ovo pa proveri:

Ja sam se posle nećkanja odlučio da poručim i sad čekam svoj. Dugo sam se mislio da li da uzmem x3 pro, činilo mi se kao bolji izbor, ali me neki na drugoj temi ovde ubediše da je ovaj bolji. Kako mi se čini biće vraćanja.

Piše: K9D 36 02 0a amoled

Po XDA temi, to je neka revizija Tianma panela koja ide u NE verziju. Šta god da je, mislim da je dovoljno dobar ekran u pitanju.

Dao sam telefon devojci i drugu da pogledaju, oboje su rekli da super izgleda. Tek kada sam im rekao šta da traže su skopčali to sa frontovima i bili kao "aha, malo su oštriji na ovom drugom".

Inače, LCD na Mi 8 lite je po tom pitanju oštriji i od ovog i od Samsung amoleda. Kome je baš ta oštrina najbitnija, verovatno je LCD i dalje najbolji izbor. Po meni je ovo skroz OK ekran, bolji od onih ranih PenTile što su bili zrnasti jasno. Ko nije baš sklon OKP-u, mislim da nema čega da se plaši sa NE varijantom.
 
Ne znam s cega prelazis, ali tesko da ce ti smetati, ja sam do sad njakao 3 ta Mi Lite 5G (nemam pojma jesu bili NE ili ne) i nisam primetio neku razliku u odnosu na A52/S20 FE, a npr. od A3 me bole oci
 
+1 za ovo, i meni je A3 smetao prilično, a ovaj ne.
 
Naručio sam ovaj telefon u MI i trebalo bi možda sutra da stigne.
Ali nisam planirao da kupim isti.Gledao sam pre svega neki kompaktniji Samsung S10e SD,P40 ili 30,Pixel 4a...
Ovo mi je delovala kao povoljna opcija i poručio sam za svaki slučaj.
Kakav je ovaj telefon u poređenju sa onim gore ,da li je jednostavno bolji od njih i glupo bi bilo da ga vratim ili da ostanem pri svome
 
MIslim da su gorepomenuti telefoni u visem cenovnom rangu od xiaomi 11 lite 5g NE pa je malo nezahvalno porediti ih.
 
To su prime modeli od pre 2-3 godine i cena je pre ove akcije bila slična ,a preko oglasa se mogu kupiti sa garancijom i za manje 300evra

Stigao mi je telefom iz Mi stora ,samo da vidim kako funkcioniše garancija i postaviću na oglase ,ako izvučem neku pare na poklone biće super
 
Da li si odmah dobio poklone? Meni danas poslali mejl da cu dobiti poklone u roku od 10 dana.
 
Meni je pisalo ako prođe 10 ili više dana da im mejl pošaljemo. Uzeh 6/128 online čisto da vidim dal će biti bolji od mog prethodnog Mi 11 Lite 5G, ako ne ispuni očekivanja vraćam ga ali svakako bar ću poklone dobiti ako ništa.
 
Nego imam pitanje jedno, kupio sam online u Mi-srboja i nisam dobio fiskalni kažu ne izadaje se fiskali za online a pre godinu dana sam kupio Redmi 9 online i dobio sam fiskalni račun. Da li neko ima sličnu situaciju da nije dobio taj račun a kupio je online? Zvao sam ih da se žalim i oni me ubeđuju da ne ide fiskali online...
 
Ista stvar i kod mene. I ja se čudio. A kad odeš da tražiš poklon (sluške i sat) traže ti sliku fiskalnog računa...
 
Po zakonu nisu u obavezi da izdaju fiskalni racun ako se nesto kupi online.
Neki trgovci daju fiskalni a neki ne. Politika firme.
 
Da, meni je za robu kupljenu online uglavnom u poslednje vreme stizala faktura na mejl i izjava da je to punovažeći račun pomoću kog ostvarujem sva prava kao i sa fiskalnim (koji je zbog toga suvišan).

Inače, evo posle par dana mogu da prijavim da sam vrlo zadovoljan sa Lite 5G NE i drago mi je što sam ga uzeo. U svakom smislu je veliki iskorak u odnosu na 8 Lite - brzina, kamera, ekran, malo bolja baterija a malo lakši. U nekom ukupnom utisku u radu, ovaj telefon je daleko bliži Samsungu S20 5G nego Mi 8 Lite. Što se tiče brzine, glatkoće, ekrana... to je sve dlaku iza S20 5G... samo mu kamera jasno zaostaje i odaje nižu klasu. Dobra je, da se razumemo, pogotovo danju, ali ova na S20 je prosto luda u tamnijim uslovima, vidi bolje u mraku nego ja golim okom. :D

Sve u svemu, vrlo dobar i zaokružen midranger sa fenomenalno vitkom linijom i malom težinom.
 
Koliko SoT izvlacis? Mene je baterija razocarala. Jedina dobra stvar je sto se zaista brzo puni.
 
Šta planirate da zalepite od zaštite na 5g NE, tempered glass, foliju ili hydro gel?
Izbor za Xiaomi maske i zaštitna stakla je kriminalno loš, a pogotovu za 11 lite 5g NE. ne samo kod nas nego i preko.
Jedino je moguće poručivanje bez shippinga sa banggood-s a izbor je opet nikakav, kod njih.
Retko koja maska štiti kamere, retko koja maska ima podignutu ivicu u odnosu na ekran. A greške u maskama poput zatvorenog power dugmeta koje je ujedno i senzor za otisak.
Ovo je jedina zaštitna maska ali opet nije za lite i mislim da sa strane nije otvorena za senzor funkciju.
 
Nazad
Vrh Dno