Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovaj Valkrye drzi i zilliqu izmedju ostalog, ne znam moze li to biti znacajno ali bih voleo posto mi je veci deo portfolia u njoj.
 
ludnica 60k+, nije da nismo pricali da ce doci i nasi 5 minuta :) samo strpljenja, vidicemo kad probije ATH hoce li parabola sad naredni period su slatke muke kad prodati ili kad krenuti sa stepenastom rasprodajom, najbitnije momenti su pred nama pa sretno svima ;)
 
Ipak nije odobreno još od strane SEC, ali je jako blizu.
Može biti i sell the news, oprezno.
 
Pogledajte prilog 320778

Prijatno gospodinu Mr. Whale-u

Zaista ovo nisam ocekivao tako brzo .. Nekako bi bio srecniji da smo se odrzali na oko 50k ali nije da se bunim mnogo ...
6CCCED26-7111-486F-843B-E915588C2C15.jpegEA425A4E-DBBE-4574-9C63-8EFAD03017BD.jpeg
Ovo sa ETFom je fake out. Uskoro kitovi kreću da prazne vreće, a retail investitori će da ih pune čekajući 100.000$. Vidim da je velika euforija, a to je znak da se krene u rasprodaju.
 
nisam na temi neko vreme izasao iz svega pre 2 meseca... da ne prelistavam strane... kako je btc ovoliki a industrijska struja raste nenormalno u evropi?

ps slagao sam, sad vidim ostalo par stotina u sol-u
 
bice zanimljivo ispratiti kad BTC napravi ATH kako ce se altovi ponasati, vecina je u padu prema BTC sto je sad i ocekivano, ali da li ce imati svojih 5 minuta hoce li biti vremena za alt sezonu
 
pitanje za milion dolara. Kad poceti sa prodajom ?
cekamo Stoju, ili menjamo lokal ?
 
LTC fino prati rast BTC-a (danas) Dash nije los, Zcash takodje vidim da i ostali altovi polako hvataju voz. Strpljivo, samo strpljivo, ja trenutno ne prodajem nista, cekam jos.
LTC verujem da vise nikada posle Q4 2021 necemo imati na ceni ispod 200$ cak i u sledecem bear marketu, sve mu nekako ide na vodenicu, perfect storm za LTC se sprema.
 
pitanje za milion dolara. Kad poceti sa prodajom ?
cekamo Stoju, ili menjamo lokal ?

98k je super cifra ako mislis da ces se odbijati od stotke..

Ako odemo na 100 do decembra ja bezim..

Valjda ce padne neka malo jaca korekcija na 75-85k od ( ili negde do tamo) od bar nedelju - dve sto bi usporilo sve i produzilo rast do februara-marta
 
pitanje za milion dolara. Kad poceti sa prodajom ?
cekamo Stoju, ili menjamo lokal ?
Premotaj par strana u nazad i nadji gde sam objasnjavao koje parametre bih ja pratio kao neku osnovu za indikator za izlazak.

1634321709500.png

Kao sto mozes da vidis, trenutno ni jedan od ovih najosnovnijih indikatora ne signalizira izlaz. Sve zavisi koliko ce ovo da potraje. Ako bude islo mnogo brzo na gore onda bih ja izlazio posle 120K a ako potraje jos neko vreme onda bih ja sebi izlazak odredio negde izmedju 150K-200K.

Naravno, sam ATH ce da bude znacajno iznad ali ja licno preferiram da budem zadovoljan kolicinom vode koja je u casi a ne kolicinom koja nedostaje.
 
Zasto bi se nadao padu?

Uglavnom u ovom periodu krecu price "joj aj da padne da dokupim", a u realnosti ti isti prizeljkuju da nastavi gore u nebesa. Ako se i desi da padne, naravno nece kupiti jer ce cekati jos nizu cenu. Do kraja septembra je bilo fore da se kupi jeftino bas, ko nije kupio do tada, ne bi ni da padne na 10k.

On topic:

Ocekujem manji pull back pre probijanja ATH-a, a to bi jos svuklo altove malo pa ako se to desi razmisljam da prebacim delic u BCH, XLM i u zavisnosti od odnosa ETH. Ne znam bas da li ce biti bolja prilika za presipanje posle.
 
Ja iskreno mislim da nema nista od pull back-a, ovo vec sutra moze na ATH, a posle sta nam Bog da, moz' da bude svasta.
 
I ja sad dovodim u pitanje. Bas htedoh sve vas da pitam sta mislite. Do danas sam bila prilicno sigurna da ce se desiti (pull back) od oko 15ak %, cak sam razmisljala da izadjem sa 60ak %, pa se dokupim nize. Izasla sam doduse nesto <20%.. A pocinjem da verujem da nije trebalo.
Kako god... Srecno svima :)
 
Da idemo na 30k? :)

Neka,vreme je za malo euforije. Svako ima svoje targete pa nemojte da vas pohlepa odvuce. Previse.
 
Moje viđenje makro situacije. SPX se vratio iznad glavnog supporta i trebalo bi da kreće u onaj posledni juriš.

screenshot.png

Kripto prati i čak prednjači. Nisam bio siguran hoćemo li dočekati peti stadijum Eliotovog talasa u kriptu, ali izgleda dočekasmo. Pred nama je period priličnog rasta, pa onda ogromni slom, najverovatnije opet zajedno sa slomom berzi.

Radujem se ovom bull marketu, ali prava zarada je tek u slomu. Nije bilo prijatno gledati kako mi inflacija nagriza keš, ali sam disciplinovano držao barut suv, jer posle sloma želim da uđem debelo u niz asset-a, najviše tech stocks, Amazon, mining stocks i verovatno opet kripto. Do tada, jedino se usuđujem da kupujem zlato, ne vidim scenario gde cena može mnogo da mu padne.

Inflacija je definitivno krenula da se oseća čak i u cenama na malo, veće stvari da i ne pominjam. Kad sam prošlo leto ovde gledao stanove, cene su bile niske i ponuda velika. Sada ponude i nema, sve od starije jeftinije gradnje je pokupovano, a cena kvadrata je otišla i do 20%. Visokom inflacijom planeri ekonomije žele da primoraju ljude da investiraju, što u sadašnjoj situaciji efektivno znači da se kockaju, efektivno ih upropaštavajući kad tržište bude puklo. Nikson je sedamdesetih oštrim merama reagovao na daleko manju inflaciju od ove, ne znam koliko zamišljaju da još mogu da se prave slepi dok sistem ne krene da puca.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno