Šta je novo?

Orion Telekom

Menjao sam paket u banci i umesto visa dali su mi dina card za bankomat. Malopre hteo da platim racun preko orion aplikacije i ladno ne podrzavaju dina card. Jbt kako je to moguce, vidim da im placanje obezbedjuje intesa, ali mi je nelogicno da ne podrzavaju toliko raspostranjenu karticu.
Moguće je tako što dina card ladno ne podržava online plaćanje. Vrati se u banku i traži normalnu VISA karticu.
 
Pitanje ako se menjam sa kolegom forumasem za nalog - da li mogu bez problema da mu dam moj Orion andoid nalog? Nema orion neko on demand placanje i sl ? Ne moze se desiti da posle dobijem neki veci racun? Kako znam ne moze al da pitam.. generalno i tako ne koristim taj orion cesto ni na mom mobilnom :)
 
Moze ako prihvati neku ponudu koja mu iskoci :)
 
оно да ми активира неки пакет додатно и сл? Шта могу имати као штету и колики оквирно износ максимално могу бити оштећен :)? Иако имам цео пакет орионов користим скроо само интернет пе не знам. Чак и кабловску не гледам баш иако је имам, мислим да сам ту једном видео да је нешто искочило :)
 
Nemam pojma, par stotina dinara. Mada pri svakoj aktivaciji stize sms tako da mozes odmah da ih zoves i otkazes
 
Dina podrzava online placanje ali za domace firme. Tj firme registrovane u zemlji .
 
Pozdrav ljudi, razmišljam da predjem na Orion Gpon light, paket do 400mbps. Jel ima neko iskustva da kaže koliko su realne ove brzine? U toku dana, i u toku najveće "gužve", recimo oko 8-9 uveče...

Kakav je ping, da li se dešavaju često smetnje?

Ja sam na nbgd. Bilo bi dobro da ima neko iskustva iz ove opštine.
 
Drugar u Vojvodjanskoj (mislim da se zapravo vodi kao Dusana Vukasovica posto je to ona niska dugacka zgrada u bloku 62 ) ima to, i u paketu do 500/50 ima oko 450/50 a ping mu je isti kao i meni na kablu kada igramo csgo
 
Pozdrav svima na forumu :) posto sam korisnik PTT KDS-a a njih je kupio ili preuzeo Telekom (kako god) razmisljao sam da predjem na Orion. Pa me zanimaju iskustva korisnika iz Mirijeva sto se tice orion Gpon optike. Da li ima prekida i koliko cesto, kako su zadovljni kvalitetom slike i brzinom intereneta?
 
Ispada da ja imam slično pitanje kao Zvrgolija (otpozdravljam).
"Orion" je ušao u zgradu pre dve nedelje i jedna mlada i vrlo agilna (da ne upotrebim neku grublju reč) akviziterka prilično gazi nas nekoliko iz zgrade koji smo pokazali okvirno interesovanje.
Sa jedne strane, cene su zaista kul (dobio sam trajni akcijski popust), paket za TV je meni bolji od "Telekomovog" (što ne igra presudnu ulogu, ionako imam EON van mreže, koji zadržavam), internet je pet puta brži od onoga što trenutno imam (umesto DL 200 mbps prelazim na 1 gbps, i to po nižoj ceni), ali imam par nedoumica:

1. Kod "Telekoma" sam na ugovornoj obavezi do marta (Box 3, fiksni/TV/internet). Akviziterka me ubeđuje da to nije problem, jer kod njih dobijam 6 meseci gratis, pa taman nastavljam da plaćam "Telekom" do kraja ugovorne obaveze i onda samo razdužim opremu. Nije mi jasno kako u tom slučaju funkcioniše prenos telefonskog broja u "Orion", jer mi je ugovorna obaveza prema "Telekomu" još aktivna. Postavio sam joj to pitanje, ali mi nije bila baš jasna oko toga kako to nije problem.

2. Generalno, ponavljam Zvrgolijino pitanje: Kakav je "Orion" što se tiče tehnike i stabilnosti signala? Koji GPON koristi? Kakav mu je wi-fi signal? Okvirno mi je objasnila da njihovi tehničari dođu, iskače "Telekomov" priključak koji je ušao u stan, ubace sopstveni, ubace sopstvenu kutijicu, a nadalje mogu da koriste i postojeće optičke kablove (koje sam, inače, ja dokupio i uzidao, tako da nije upitno).

Eto. Ona me gazi da me stavi na listu zainteresovanih već danas, a lično ne volim kad me neko zbrzava, a da sve dobro ne proučim i izanaliziram.
 
Pa, za Orion ti ne treba fiksni telefon pa ga zato i ignoriše. Da muka bude veća ti kao imaš sve tri usluge u paketu ali ne dobiješ telefon pa ako hoćeš da ga koristiš moraš i da dokupiš negde uređaj :D
Što se tiče wifi-a, mislim da daju isti ruter kao na MTS optici (tjst bar ovaj moj Huawei je isti) tako da će ti i wifi performanse biti iste.

Da sam na tvom mestu ja bih sačekao da istekne tih 6m kod Telekoma i onda prešao na Orion, što da ti propada 6m gratis kad će ti ih svakako dati kada budeš potpisivao ugovor...
 
Hvala na odgovoru. Ruterom sam zadovoljan.
Ne, fora je da bi oni odmah inicirali prenos broja u "Orion" iz "Telekoma" (meni je fiksni, za razliku od dobrog dela ljudi i dalje dosta potreban i imam telefonske uređaje već u stanu), ali je akviziterka rekla da to ne predstavlja problem što se tiče ugovorne obaveze.
I ja sam kontao da ostanem kod "Telekoma", međutim, imam popust od skoro 1000 dinara (Trajno umesto 3500 dinara dobijam paket za oko 2500) i nisam siguran da će to ostati do isteka ugovora sa "Telekomom".
Da napomenem: "Telekomom" jesam zadovoljan, izuzev u segmentu TV programa i bojazni da će u nekom momentu bloknuti EON van mreže.
 
Poslednja izmena:
Ma tih 20% popusta na pretplatu ce ti dati svaki akviziter kog pozoveš, ne znam da li je iko ikada potpisao kod njih a da nije dobio taj popust. Preko toga dobijaš mesece gratis ako pređeš sa nekog drugog operatera.
Realno OrionTv nije ni do kolena EON-u. Laki box-ovi su djubre, bolje su mi smart tv aplikacije ali i one znaju ponekad da se istripuju kod vraćanja unazad. Najbolja opcija bi bila samo net kod njih i EON.
Kod mene radi i EON smart tv app, i MojaSupernova smart tv aplikacija bez problema (ona je još gora od Oriona u smislu UI-a ali je bolja slika :D )
 
EON ostaje pa ostaje. Telekom je upitan.
 
fora je da bi oni odmah inicirali prenos broja u "Orion" iz "Telekoma"
Nema prebacivanja broja dok imaš ugovornu obavezu kod Telekoma, mnogo te farba ta promoterka. Kod Telekoma nema ni jedne druge usluge dok im fixni nisi platio. Ti u ZLOrion možeš odmah da dobiješ drugi broj fixnog telefona a prenos Telekom broja dok je deo Box paketa pod UO jok.
 
Hvala na svim informacijama.
Obavestio sam akviziterku da ostajem kod "Lelekoma" do marta, a posle ćemo videti.
Iskreno, nadam se i ulazu "Telenora" do tada, kako bi konkurencija bila zdravija.
 
@Dust Telenor ćeš svakako imati u ulazu i vođen time kakva su korisnička iskustva kod njih, biće da će imati dobre aplikacije.
 
Noćas mi se nekako resetovao ruter (neki huawei koji su mi skoro zamenili) i sa njim wifi mreže. Kako mogu da se ulogujem na ona podešavanja rutera? Ne prolazi user-pass koji mi je dao lik iz oriona, niti onaj koji se nalazi na ruteru.

I izgleda su opet menjali brzinu, imao sam 1000/100, sada je 1000/150.
 
Mislim da nema svrhe menjati passworde iskreno, oni mogu da restartuju ruter kada god pozele i samim tim sve vrate na fabricka podesavanja.
Ja sam to uradio u startu, i onda kada su prvi put promenili sam skontao da je bolje da ostavim nego da svaki put sve uredjaje ponovo povezujem...
 
Pa on ne želi da promeni, nego samo da pristupi.
@Rodilo
Ako je Huawei HG8245Q2 ruter u pitanju, trebalo bi da je User: user, pass: HWTC865AF59B
 
Taj pass koji si naveo ti je id tvog rutera, i kod mene je u tom formatu (HWTC86....). Iogin podatke za 3 razlicita usera sa razlicitim nivoom pristupa je neko kacio ovde u temi davno..
Pozadi na ruteru imas broj u tom formatu

Edit: evo sad sam i ja probao sa mojim passwordom i moze da se uloguje. Imas na poledjini samog rutera te podatke.
 
Evo opet je nestao net. Jel ima još neko problema, Novi Beograd, oko starog merkatora.
 
Moguce da su ti greskom aktivirali nesto i da su sada restartovali ruter ponovo.. Najbolje da ih pozoves
 
Nazad
Vrh Dno