Šta je novo?

Samsung Z Fold 3 i Flip 3

Uživo još bolji....ljubav na svaki pogled
 

Prilozi

  • 20210823_172849.jpg
    20210823_172849.jpg
    115.9 KB · Pregleda: 147
  • 20210823_172845.jpg
    20210823_172845.jpg
    137.8 KB · Pregleda: 148
  • 20210823_172731.jpg
    20210823_172731.jpg
    142.9 KB · Pregleda: 146
  • 20210823_172712.jpg
    20210823_172712.jpg
    119.7 KB · Pregleda: 144
Još me duša boli što propustih fold 2 za 680e u subotu 😭

P.s. ček prvo da se rešim ovog g9810 😇🤭
 
Iskreno minimalno. Jedino sto nisam imao olovku pri ruci da probam kako se ona ponasa kada se prevlaci preko tog dela.
 
Ja bio pre neki dan u G u Ada Mall da vidim kakav je Z Fold, gledam nema izlozen samo Flip, kaze mi radnik juce ga neki klinci polomili 😂
 
Meni je stigao flip 3 kao potencijalna zamena za S21U. Lep je telefon, brz, sve radi super ali nije bez mana. Baterija baš osetno slabija od S21U i sporije punjenje. Kamera dosta slabija, posebno u noćnim uslovima. Nisam još odlučio koji ću zadržati.
 
Meni je nekako Fold 3 logičniji izbor kao naslednik S21U. Flip je u dosta kategorija inferiorniji izbor
 
Po meni je i fold inferiorniji izbor

 
Realno kome ip sertifikat nije preko bitan, fold2 izađe daleko bolja kupovina. Ima manje bezele, jači zvuk, čak i lepši (kockastiji) oblik po ivicama.
 
Meni je S21U poslovni telefon (privatno koristim iPhone 12 pro) pa mi kamera nije preterano bitna. Flip je fora jer je u suštini klasičan max smartfon koji se preklapa.
Što se Fold tiče, ja mu lično ne vidim neku primenu a i preskup je za telefon.
 
To i ja mislim, Flip je idealan drugi telefon (ko ne može da koristi dual SIM iz bilo kog razloga). Sa druge strane, S21U baš i nije najpraktičniji izbor za drugi telefon :)

Svakako javi šta si odlučio i još neke utiske ako ih imaš :)
 
Juče sam bio u prolazu pored Telenorove poslovnice kod Beograđanke i videh da imaju izloženi Z Fold 3 to u sivoj (silver) boji koja je, po mom mišljenju, nalepša boja ovogodišnje palete boja za Z Fold 3.

Telefon jako lepo izgleda uživo, unutrašnji ekran je na dodir kao od stakla, jako čvrsto deluje, osetno čvršće nego na Fold 2, sama izrada je čista desetka i u ruci deluje izuzetno premium, prosto neverovatno kako telefon koji je dosta tešak i debeo deluje toliko premium u ruci, verovatno težina doprinosi tom utisku. Malo je reći da sve na telefonu leti i da je jako, ali jako zanimljiva spravica. Lično, definitivno mogu da vidim sebe da koristim na dnevnoj bazi ovakav uređaj.

No, ono što me je razočaralo jeste UDC kamera na velikom ekranu, dosta je loša, toliko ima šuma da se to odmah primeti, a poslovnica je bila dobro osvetljena, u mraku je verovatno katastrofa. Slika je i posle softverskog procesuiranja loša, sve je blurovano i ne izgleda dobro, mislim da je ta unutrašnja kamera na ivici upotrebljivosti čak i za Zoom sastanke ili neke druge apliakcije za vdeo razgovor, pri tome primeti se itekako na beloj pozadini. Lično mislim da je UDC kamera precenjena, jednostavan punch hole je mnogo bolje rešenje, ne smeta na ekranu, nije to ogavni notch pa da zauzima celu gornju ivicu. Naravno, selfi kamera na manjem ekranu je odlična u rangu sa S20 Ultra, S21 Ultra i Note 20 Ultra, ali ta unutrrašnja je dosta loša.

Milim da Fold 3 ima samo jednu manu u tehničkom smislu, kamere mu nisu na nivou S Ultra i Note Ultra serije, možda su u rangu sa regularnim S20 ili S21 modelom, ali nema nikakvog zoom-a osim 2x optički i 10x digitalni, što je krajnje osrednje. Iako kod Z Fold 2 akcenat nije na kamerama, ipak na telefonu od 1800 evra mora kamera da bude na nivou S21 Ultra. Kome zoom mu nije potreban, mislim da će Z Fold 3 biti odličan za sve vrste fotografije, ali opet za tu cenu morali su da ugrade kamera setup iz S21 Ultra modela.

Generalno kome kamera nije priritet broj 1, a cena ne predstavlja veliki problem, Fold 3 je najunikatniji telefon na tržištu i definitivno telefon sa kojim se vlasnik istog izdvaja iz mase.









 
Nek te sluzi, pa bolji da promenis.
Z fold 3 lepo izgleda, za nekoliko godina kad se cena malo unormali i srede neke boljke na narednim modelima bice lepa i zanimljiva kupovina.
@zoranbkv kad budes imao vremena daj neke slike iz ruke da vidimo kako izgleda i nakon nekog vremena misljenje :D
 
Ja sam ga dobio 20.08. Modele Z Fold 3. Crna boja.
Naravno maska i olovka mi još nisu stigli.

Prevoj na ekranu se vidi, ali prestaje da bude bitan nakon 30 sekundi (kao kod knjige). Telefon naravno leti i radi.
Prvo sam mislio da mi spoljni ekran neće valjati, ali i njega dosta koristim. 90% posla mogu da završim sa jednim rukom.
Unutrašnji ekran je bolest, gledanje sadržaja (video, YouTube...) čitanje (stripovi, novine...), navigacija. Dosta vremena provodim kao support i prošle nedelje nisam palio računar već sam se kačio sa Fold.

Video konferencija je bruka zahvaljujući dobrim zvučnicima. Prebacio sam u Deezer na high quality i mogu reći da teško može bolje na mobilnom uređaju.

Kamera sam mislio da je u rangu N10 ili N20 (ne ultra), ali ipak je bolja. Night mode je lošiji, mada mislim da softverski mogu to da srede.
 
 
Da li će siva i bela boja flip 3 biti na našem tržištu?
(siva mi se najviše sviđa).
 
Za sada mi gura oko 5 sati SOT.
Za ovoliku bateriju i ovoliki ekran i više nego dovoljno
 
Probao danas Z Fold 3 i malo uporedio sa S21U, sve ono lepo izgleda, ali po meni ne vredi ni 50% trenutne cene.. Kamera losija, udc nemam reci, ekran je vec imao dosta ogrebotina i to neke bas duboke, kad se otvori crcka kao da ce da pukne.. Jedino je sam koncept dobar i dobro su ga zamislili, ali mora dosta stvari da se resi.
Ali jedna stvar me je odusevila, perverzija je kad se otvori, bukvalno imas tablet u ruci.
 
Već mjesec dana je kod mene, od 18.08.
Nemam ogrebotina, Ništa ne škripi.

Kamera jeste lošija od S21U, Ali ekran i zvučnici su bolji, pa ko šta voli
 
Jel moguće da se toliko traže uredjaji da ih nema ni kod jednog uvoznika? Kažu neće ih biti u skorije vreme. Mislim na Fold. Flipa ima.
 
Uzeo Flip u MTS-u. Prezadovoljan sam. Premium kvalitet izrade, zaista. Telefon je top! Mana - baterija, ali i ovako sam telefon punio svako veče, tako da može da prođe.
Sinhronizacija sa Galaxy watch 4 Classic je savršena!
 
Došao je i prvi update na Fold. Čini mi se da je telefon malo fluidniji
 
Ne vjerujem.
Kod nas zvanični kanali dugo ne spuštaju cijenu.

Nabavio sam nekoliko maski za Z Fold 3, Spigen Tough Armor, Samsung Silicone Case, neka kineska maska...
Po prvi put od 2013 godine, Spigen mi se ne sviđa. Samsung rješenje je mnogo bolje.
 
Ne vjerujem.
Kod nas zvanični kanali dugo ne spuštaju cijenu.
Ipak ima promena.
Kupi Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Z Fold3 5G ili neki od modela iz Galaxy S21 serije u promotivnom periodu od 22.10. do 21.11.2021, registruj se i dobijaš Galaxy Buds2 slušalice i Duo bežični punjač.
 
Nazad
Vrh Dno