Šta je novo?

MTS optika za fizicka lica

@digisatplus
Dosad su, koliko sam upućen, na optici davali Huawei i Nokia ONT. Izgleda da su menjali nešto.

Probaj "ztonpk" ili "tzlkisonpk", user je za oba admin, ako već nisi ovo probao. Mada su ovo šifre za ADSL/VDSL rutere.
 
Ne može čovek da pohvata šta sve i kome daju, kad imaju pet različitih tehnologija. Jedino onda da pogledaš u temi za Supernovu, možda neko nešto zna.
 
*ADSL i VDSL modemi

ZTE H168N, H267N, H367N; Huawei HG520c, HG530, HG532e, HG552e, HG630, HG655b, HG531, …;
Iskratel Innbox V45; Intracom JetSpeed IAD; itd.

Username: admin
Password: ztonpk

Username: admin
Password: tzlkisonpk

*Huawei HA35 Hybrid modem

Username: admin
Password: H1br1d.TS

*Huawei HG8245Q2 i HG8245H

Username: admin
Password: 20HWont17. (ne zaboravite i tačku)

*Nokia G-240-C

Username: admin
Password: qscgyjm1#

*Iskratel Innbox V46

Username: superadmin
Password: sal#Smo.iad

Username: admin
Password: alziad.Ts!
 
Pozdrav svima, moram reci da je sjajan forum. Prijavio se za Box3 400/160 i dok cekam majstore reko da procitam vasa misljenja i resenja .
Najvise me zanima jel jos radi Bridge "hack" ili su zapusili rupu?

Hvala
 
Ako dobiješ Huawei ONT onda radi, mada mi stoji u sećanju da je neko skoro napisao da je imao problem sa Bridge režimom. Nokia ONT ne može u Bridge režim.
 
Zato i pitam, bbK1ng je postovao da mu vise ne radi Bridge.
Ja sam na Labudovom Brdu (BG) tako da se nadam da cu dobitim Huawei ONT.
 
Meni je na Nokia ONT koju koristim kao ruter jer ne moze bridge prestao da radi UPNP od kako sam mu disableovao DHCP server, ja mislim ? moze neko da potvrdi
 
Čni mi se da je ranije bio neki snimak na YouToube sa programom Putty ili tako nekako se već zove gde se izvlačio user name i pass za ruter. Ali ne mogu tačno da se setim. Sem ove metode na dojavu ima li neka alternativna metoda
 
Nema alternativnog metoda - ako dobijes Huawei, ima sve detaljno objasnjeno i moze se uraditi. Za sve ostalo - ne radi ako im ne platis. CIni mi se da je taj ZTE jos ograniceniji od Nokia ONT-a, tako da...
 
Poslednja izmena:
Jedno pitanje za sve, da li je neko kupio i ugradio svoj GPON ili ONT uređaj i da je pomenuti provajder MTS dao username i pass od korisnika i da ga je korisnik upisao u uređaj. Ja sam u predhodnih nekoliko godina bio na optici kod Orion Telekoma i iz meni dobro poznatih razloga i debelih razloga sam rešio da pređem na MTS. Tamo sam imao ELTEX uređaj na kom sam mogao da vidim koliko je jačina optičkog signala, da li ima DROPs ili ERORR u sekcijama za slanje i prijem. Kao korisnik volim da imam tačan uvid u situaciju šta se dešava. Mada kod Orion Telekom moj priključak je bio na 9 spratu zgrade ja živim na 5 spratu od nazovimo priključne kutije u hodniku zgrade do bele kutije u stanu sam imao 21 ugao gde se savija kabal. i signal -29.64 po informacijama sa Wikipedija -30.00 je donja granica da bi internet radio. Savijanje kabla u stanu sam poništio tako što sam izvukao optički kabal iz kanalica i pustio ravno da bude. to je uticalo da se popravi jačina optičkog signala na nekih -25.xx dodatnim intervencijama na jedvite jade preko servisne službe i ponovnog splajsovanja ( varenja ) opt. kabla signal je još malo pojačao se recimo na nekih -23.xx Ali tvrdoglavost i ne prijateljski stav oriona prema meni kao korisniku nije moglo da se dodatno isprave greške u hodniku što je isavijan kabal. Čak dodatnim angažovanjem i puštanjem laserskog signala na mestu blizu kutije je ustanovljeno oštećenje gde je monter koji je radio kablove pritegao vezicom što je prouzlokovalo oštećenje kabla i kabal na tom mestu svetli pod laserom. Za popravku tog kvara su mi tražili 5.000,00 din što sam ja naravno odbio. Njihovi majstori da oštećuju kabal a stranka da plaća. Sem toga ta razdelna kutija je na metalnoj konstrukcija gelendera kod stepeništa gde svako može da uzme i ošteti te kablove, što bi se reklo na dohvat ruke bez merdevina bez po muke.

E sad MTS je 1 od 3 optička privajdera u zgradi i na mom 5 spratu ima kutiju koja je razdelnik, gde sam ja sad priključen ukupno 4 ugla se savija kabal mereno preko mog mernog istrumenta imam signal oko -13.xx ali javolim na uređaju da vidim koliko će da mi pokaže jer razlikuje se ono što vidi merni instrument i uređaj zato mi treba taj user i pass.
 
Ne mozes koristiti svoj ONT na MTS mrezi. Bilo bi zanimljivo probati da li radi neki drugi ONT koji je bio na njoj, pa je korisniku prestao ugovor - mada, nisam siguran da ne rade i proveru MAC adrese i serijskog broja. Za ZTE jos uvek nema admin pristupa, ali ce ga verovatno biti - jos uvek je nov.
 

Prilozi

  • Snimanje veb stranice_15-9-2021_141038_192.168.1.1.jpeg
    Snimanje veb stranice_15-9-2021_141038_192.168.1.1.jpeg
    46.2 KB · Pregleda: 115
Evo kako to izgleda kad se uključi ELTEX ONT na MTS. Znači ovako pun pregled u kolonama za prijem i slanje kao informacije ima li DROPS i ERROR po svakoj od stavki. Još jedna bitna informacija kod Orion sam imao signal oko -23,xx ovde imam oko -15,xx što je značajna razlika u jačini optičkog signala. Stim što su se kod oriona stalno povećavale brojke za DROPS. Eto čega sam se ja rešio.
 

Prilozi

  • ELTEX_15-9-2021_143140_192.168.1.1.jpeg
    ELTEX_15-9-2021_143140_192.168.1.1.jpeg
    60.2 KB · Pregleda: 115
Hoćeš da ti se Eltex đubre uspešno autorizovalo na MTS mrežu?
 
Internet i TV prestali sa radom, Beograd, Rakovica. Je l ima još negde problema?

Edit: Ipak kraći prekid, 10ak minuta.
 
Poslednja izmena:
Konkurencija za taj naslov je stvarno jaka i ne manjka je, no pošto nisam video Eltex, verujem ti na reč.
 
Da li neko zna kako da resim sledeci problem, svaki dan vec dobrih mesec dana net radi normalno par sati na wifi i odjednom znak uzvika,na vise uredjaja, i poruka niste povezani na net,pomaze samo restart na dugme modema i potom net je super sledecih par sati pa opet u krug.Zvao sam podrsku oni vidim vec sutradan otpisali smetnju kao resenu,trajalo par dana ok i opet se isto desava.U spoju imam beli modem,ont ekstender i 3 irisa.Pokusavao sam da ceprkam po podesavanjima modema ali ne znam gde da gledam.Ako neko ima ideju pomagajte inače ću početi fudbal da igram sa ovim skalamerijama.
 
Za pocetak iskljuci ekstender potpuno, probaj bez njega.
 
Nazad
Vrh Dno